Super Enkelt Croffle Recept (Croissant Waffle) – Endast 5 Steg

Flaky, smöriga, med precis rätt mängd sötma, Croffle är en av de hetaste nya deserterna. Med en mjuk, seg insida och en krispig utsida är Croffle en hybrid mellan croissanter och belgiska våfflor och med namnen croissant waffle = Croffle.

De kan avnjutas till frukost eller som ett sött mellanmål under dagen med en kaffe eller boba tea. Du behöver bara två ingredienser och ett våffeljärn (inte svenska våffeljärn) för att göra Croffle hemma. Servera dem var för sig eller med dina favoritpålägg. Lönnsirap, färska bär, sylt och Nutella är alla fantastiska på hemgjorda Croffles.

Testa att göra en portion i helgen – vi är säkra på att du kommer att älska Croffle så mycket att de kommer att bli en del av vardagen i ditt hushåll!

Vad är en Croffle?

Croffle är en kombination av en croissant och en belgisk våffla. Denna läckra bakelse uppfanns av en irländsk konditor vid namn Louise Lennox, och den har blivit mycket populär över hela världen, särskilt i Korea senaste åren, där den är en av de mest älskade bakelsen i den populära café kulturen. Du kan hitta denna bakelse i nästan varje café men även platser som specialiserar med endast Croffles med en stor variation av smaker.

Den är gjord genom att baka Croissantdegen i ett belgiskt våffeljärn med djupa rutor tills den är vackert gyllenbrun och krispig.


Croffle ingredienser

För detta Croffle recept, allt du behöver är färdiggjorda Croissantdeg (om du inte hittar någon, fungerar smördeg också) och lite socker, plus eventuellt pålägg du vill lägga över dina croissanter. Sen såklart våffeljärnet.

Hur man gör Croffle?

Du kommer att älska hur lätt det är att göra Croffle. Förvärm ditt våffeljärn. Forma degen till halvmånar likadant som när du gör en croissant och rulla dem sedan i socker så hela är täckt. Lägg en halvmåne i taget i våffeljärnet och baka tills de är gyllenbruna. Lägg Croffle på ett fat och garnera dem rikligt med lönnsirap och strösocker eller andra tillbehör.

Tips för bästa Croffle

  • Låt din våffeljärn förvärmas i några minuter innan du tillagar dina Croffles.
  • Om du inte hittar croissantdeg, använd smördeg istället.
  • Det finns massor av fantastiska pålägg du kan lägga på dina Croffles. Prova sylt, smör, lemon curd, Nutella, honung, yoghurt eller vispgrädde m.m.
  • Blanda ner kryddor i rullsockret för extra smak. Prova kanelsocker, pumpakryddsocker eller chaikryddsocker.
Croffle Croissant Waffle

Instruktioner steg för steg

  1. Värm ditt våffeljärn. Häll sockret i en stor djupform.

  1. Öppna Croissantdegen/smördegen. Forma degen till halvmånar.

  1. Rulla halvmånarna i socker.

  1. Arbeta en i taget och placera halvmånen i våffeljärnet. baka i några minuter, eller tills de är gyllenbruna.

  1. Ta bort från våffeljärnet. Garnera med strösocker och lönnsirap och servera varm.

Croffle

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Sveriges boba tea café-guide

Denna guide visar dig alla Sveriges caféer som erbjuder boba tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media och rekommendation på boba tea smaker!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga Croffle efter detta enkla recept! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Recommended Articles