Hotteok (Sweet korean pancake)

Hotteok Recept (Koreansk Sweet Pancake Recept) – Endast 7 Ingredienser

Hotteok recept, Detta är en koreansk söt eller smakrik pannkaka som vanligtvis är fylld med mörkt brunt socker, kanelpulver och malda nötter, är ett av de mest populära gatusnacksen i Korea under vintern. Krispig på utsidan och mjuka på insidan, den kommer garanterat att tillfredsställa dina sötsug! Vill du läsa mer om vad Hotteok är kan du kolla in vårt inlägg Vad är Hotteok?

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från en av våra annonsörer.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Hotteok

De viktigaste ingredienserna du behöver för Hotteok är universalmjöl, sött rismjöl, snabbjäst, socker, salt, mjölk och lite olja! Här är alla detaljer du behöver för att göra degen:

  • Mjöl för alla ändamål – Detta är nyckelingrediensen för att göra degen. Däremot kan du använda substitut om du vill ha glutenfritt.

  • Söt rismjöl – Söt rismjöl gör dina pannkakor sega. Håll dig dock till förhållandet 1:1 av vanligt mjöl och klibbigt rismjöl för att se till att det inte är för segt.

  • Snabbjäst – Jäst ger en luftig och lätt konsistens till brödet. Du kan blanda det direkt i de torra ingredienserna.

  • Socker

  • Salt – vi rekommenderar att du använder fint havssalt.

  • Mjölk

  • Olja

Du kan hitta alla viktiga ingredienser i din lokala stormarknad. Alternativt kan du spara lite krångel genom att använda en färdig pannkaksmix för att göra degen på några minuter. Du behöver inte oroa dig för att förstöra konsistensen och smaken. Och att använda en koreansk pannkakspress hjälper till att platta ut degen.

Dessutom nedan är ingredienserna du behöver för fyllningen:

  • Farinsocker – Farinsocker är en viktig ingrediens för pannkaksfyllningen. Både ljust och mörkt farinsocker fungerar för receptet.

  • Kanelpulver

  • Valnötter – Se till att valnötterna krossas fint för att blandas bättre med farinsockret i fyllningen.

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Hotteok Recept Utan Jäst

Du kan göra pannkakorna utan jäst genom att ersätta dem med bakpulver och citronsaft. Vi rekommenderar att du använder färsk bakpulver för bästa resultat.

Förhållandet bör vara 1:1 eller 50-50. Till exempel motsvarar en tesked jäst en halv tesked bakpulver och en halv tesked citronsaft.

Alternativt kan du använda mjölk och vinäger i lika delar. Att använda dessa substitut gör att du inte behöver vänta på att degen ska jäsa. Istället kan du laga den så fort du har blandat alla ingredienser.

Observera dock att din deg kanske inte jäser lika mycket som med jäst. Du kanske också märker att degen blir mindre luftig.

Glutenfri Hotteok

Du kan använda glutenfritt mjöl istället för vanligt mjöl för att göra glutenfria hotteok. Observera dock att glutenfritt mjöl vanligtvis blir en lätt smet och ett mer delikat bröd.

Dessutom behöver glutenfritt mjöl mer vätska, så att steka pannkakan tar längre tid. Denna glutenfria hotteok kan göra pannkakorna inaktuella snabbare. Det blir dock ingen skillnad i smaken.

Alla dessa Hotteok fungerar perfekt med en kall Boba Tea, Läs mer om Boba Tea här.

Hotteok Recept

Hotteok Recept

Recipe by Boba Tea Sverige
4.8 from 6 votes
Course: SnacksCuisine: KoreanskDifficulty: Medium
Portion

8

portioner
Förberedelsetid

2

hours 
Tillagningstid

15

minutes
Kalorier

150

kcal
Totaltid

2

hours 

15

minutes

Hotteok recept, Detta är en koreansk söt eller smakrik pannkaka som vanligtvis är fylld med mörkt brunt socker, kanelpulver och malda nötter, är ett av de mest populära gatusnacksen i Korea under vintern. Krispig på utsidan och mjuka på insidan, den kommer garanterat att tillfredsställa dina sötsug!

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

  • Deg
  • 2 1/5 dl ljummet vatten

  • 2 msk socker

  • 2 tsk aktiv torrjäst

  • 1 msk vegetabilisk olja

  • 1/2 tsk salt

  • 5 dl mjöl

  • Fyllning
  • 1 dl farinsocker/brunt socker

  • 4 msk hackade valnötter

  • 1 tsk kanel

Köksredskap

Instruktioner

  • I en stor mixerskål eller skålen med en stavmixer, rör ihop det ljumna vattnet, socker, jäst, olja och salt. Låt jästen jäsa i ca 5 minuter tills den börjar bli skum.
  • Tillsätt mjölet till jästblandningen och knåda med mixern tills den är slät. Detta kunde också göras för hand, men jag tyckte bara att det var lättare att låta degkroken göra jobbet.
  • Täck degen ordentligt med plastfolie och låt den jäsa 1 timme i rumstemperatur tills degen har dubbelt så stor storlek. Belägg handen lätt med matlagningsspray och slå ner degen för att ta bort gasbubblor, täck sedan igen och låt degen jäsa ytterligare 20 minuter.
  • Under den sista jäsningen, blanda ihop fyllningsingredienserna i en liten skål.
  • När degen är klar vänder du upp den på en mjölad yta och täcker händerna med mjöl (det är en väldigt kladdig deg att arbeta med). Dela i 8 lika stora bitar och forma till bollar.
  • Arbeta med en degboll i taget, platta ut den och höj cirka en matsked av fyllningen i mitten. Nyp sedan ihop skivans kanter upp runt fyllningen, omslut den helt i mitten av degbollen som ses på bilderna. Upprepa med resterande degbollar och fyllning. Du kan behöva mjöla om händerna mellan degbollarna om degen börjar fastna för mycket.
  • Hetta upp en stor panna på medelvärme. När det är varmt, tillsätt lite olja (cirka 2 matskedar) i pannan och låt det också värmas upp. När oljan är varm, placera en degboll i den, med det förseglade området nedåt och koka tills den är lätt gyllenbrun på botten (bara cirka 30 sekunder), vänd sedan. Använd en stor platt spatel, tryck ner hotteok för att platta till den till en bred skiva och koka tills botten är gyllenbrun.
  • Vänd hotteok en sista gång och sänk värmen till låg. Täck pannan med ett lock och låt koka ytterligare en minut eller så, bara tills botten är helt gyllenbrun och fyllningen inuti är smält och sirapsaktig.
  • Du kan laga mer än en hetteok åt gången om din panna är tillräckligt stor. Se bara till att lämna tillräckligt med utrymme mellan varje degboll så att den kan tryckas platt till en skiva. Jag kan göra tre åt gången i min största gjutjärnspanna.
  • Servera varmt!

Anteckningar

  • Hotteok fungerar bra att lägga in i frysen och kan värmas upp i ugnen vid ett senare tillfälle.

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen