Hotteok recept, Detta är en koreansk söt eller smakrik pannkaka som vanligtvis är fylld med mörkt brunt socker, kanelpulver och malda nötter, är ett av de mest populära gatusnacksen i Korea under vintern. Krispig på utsidan och mjuka på insidan, den kommer garanterat att tillfredsställa dina sötsug! Vill du läsa mer om vad Hotteok är kan du kolla in vårt inlägg Vad är Hotteok?
Hotteok
De viktigaste ingredienserna du behöver för Hotteok är universalmjöl, sött rismjöl, snabbjäst, socker, salt, mjölk och lite olja! Här är alla detaljer du behöver för att göra degen:
- Mjöl för alla ändamål – Detta är nyckelingrediensen för att göra degen. Däremot kan du använda substitut om du vill ha glutenfritt.
- Söt rismjöl – Söt rismjöl gör dina pannkakor sega. Håll dig dock till förhållandet 1:1 av vanligt mjöl och klibbigt rismjöl för att se till att det inte är för segt.
- Snabbjäst – Jäst ger en luftig och lätt konsistens till brödet. Du kan blanda det direkt i de torra ingredienserna.
- Socker
- Salt – vi rekommenderar att du använder fint havssalt.
- Mjölk
- Olja
Du kan hitta alla viktiga ingredienser i din lokala stormarknad. Alternativt kan du spara lite krångel genom att använda en färdig pannkaksmix för att göra degen på några minuter. Du behöver inte oroa dig för att förstöra konsistensen och smaken. Och att använda en koreansk pannkakspress hjälper till att platta ut degen.
Dessutom nedan är ingredienserna du behöver för fyllningen:
- Farinsocker – Farinsocker är en viktig ingrediens för pannkaksfyllningen. Både ljust och mörkt farinsocker fungerar för receptet.
- Kanelpulver
- Valnötter – Se till att valnötterna krossas fint för att blandas bättre med farinsockret i fyllningen.
Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!
Hotteok Recept Utan Jäst
Du kan göra pannkakorna utan jäst genom att ersätta dem med bakpulver och citronsaft. Vi rekommenderar att du använder färsk bakpulver för bästa resultat.
Förhållandet bör vara 1:1 eller 50-50. Till exempel motsvarar en tesked jäst en halv tesked bakpulver och en halv tesked citronsaft.
Alternativt kan du använda mjölk och vinäger i lika delar. Att använda dessa substitut gör att du inte behöver vänta på att degen ska jäsa. Istället kan du laga den så fort du har blandat alla ingredienser.
Observera dock att din deg kanske inte jäser lika mycket som med jäst. Du kanske också märker att degen blir mindre luftig.
Glutenfri Hotteok
Du kan använda glutenfritt mjöl istället för vanligt mjöl för att göra glutenfria hotteok. Observera dock att glutenfritt mjöl vanligtvis blir en lätt smet och ett mer delikat bröd.
Dessutom behöver glutenfritt mjöl mer vätska, så att steka pannkakan tar längre tid. Denna glutenfria hotteok kan göra pannkakorna inaktuella snabbare. Det blir dock ingen skillnad i smaken.
Alla dessa Hotteok fungerar perfekt med en kall Boba Tea, Läs mer om Boba Tea här.
Hotteok Recept
Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige
Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!
Boba Tea-guiden
Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!
Tips och feedback
Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!