Saltad Karamell Boba Tea

10 Enkla Boba Tea Recept

Vi på Boba Tea Sverige älskar boba tea och därför vill vi dela med oss av 10 olika boba tea recept som du enkelt kan göra hemma! Att göra egen boba tea hemma är inte så svårt som man kan tro. Boba Tea Sverige har som mål att samla alla möjliga olika boba tea recept på Bobatea.se för att inspirera dig till att testa nya smaker och varianter av boba tea. I detta inlägg presenterar vi 10 boba tea recept som är värda att tillaga hemma, med nära och kära, eller varför inte ensam med en podcast i bakgrunden!

Vad är Boba tea?

Boba tea är en taiwanesisk dryck som har tagit Sverige och resten av världen med storm. Den klassiska varianten av boba tea använder sig av te, mjölk och tapiokakulor. Mer om boba tea kan du läsa här! Nedan presenteras 10 goda och enkla bubble tea recept som du bör testa tillaga hemma. Varje bubble tea recept har en unik smakupplevelse, vilket är perfekt för dig som vill prova nya smaker utan att betala stora summor på caféer.

10 Boba Tea Recept

 1. Salted Caramel Boba Tea Recept
 2. Iskaffe Boba Recept
 3. Blåbär Boba Tea Recept
 4. Thai Boba Tea Recept
 5. Klassisk Boba Tea Recept
 6. Mango Boba Tea Recept
 7. Matcha Boba Tea Recept
 8. Jordgubb Boba Tea Recept
 9. Milk Boba Tea Recept
 10. Hur gör man Bubble Tea? (Enkel Boba Tea Recept)
Boba Tea Recept

Vanliga ingredienser för Boba tea

 • Mejeriprodukt – Jag föredrar att använda grädde eller fetare mjölk för en rikare, krämigare smak. Men att använda vanlig mjölk eller en växtbaserad mjölk fungerar också.
 • Tapiokabollar – Koka dem enligt förpackningsanvisningarna för bästa resultat, och lägg på sötningsmedel om du vill få en sötare smak. Processen med sötningsmedel görs efter tapiokapärlorna har kokas klart.
 • Sötningsmedel – Jag föredrar att använda honung, men du kan använda antingen honung eller farinsocker för att söta tapiokapärlorna.
 • Te – Valfritt te. Vi på Boba Tea Sverige föredrar jasmine te eller svart te för klassisk milk tea boba.
 • Breda sugrör – Se till att ha breda sugrör för att kunna suga upp tapiokapärlorna. Breda sugrör underlättar och förbättrar boba tea upplevelsen.
 • Fantasi – Det finns oändligt med möjligheter när du gör gör din egna boba. Du kan tillsätta nästan vad som helst för att skapa din perfekta boba tea smak! Dessa 10 boba tea recept är endast menade som inspiration, och i framtiden kommer du bemästra konsten att göra egen boba tea

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen