matcha latte recept med valfri mjölk

Matcha latte recept – Snabbt & enkelt

Matcha latte recept för dig som vill göra hemmagjord matcha latte snabbt och enkelt. Endast 5 minuter tar det att förbereda denna goda dryck av matcha, vatten, valfri mjölk, socker och en fantastisk kock bakom matcha latte receptet!

Fortsätt läsa för att veta mer om matcha latte och receptet. Om du vill påbörja drycken nu kan du gå till receptet direkt genom knappen bredvid!

Vad är matcha & matcha latte?

Matchapulver är gjort av malda gröna teblad. Till skillnad från när du dricker blötlagt grönt te, konsumerar du hela tebladet i en matcha latte. Som ett resultat har äkta matcha cirka 10 gånger mer näringsämnen än vanligt grönt te! Matcha latte är en latte, men istället för kaffe tillsätter man matchapulver för att få en god matchasmak. Vi på bobatea.se älskar såklart matcha för att det smakar så gott… och vi älskar japan!

Från och med min första resa till Japan har jag varit besatt av matcha. Smaken, hälsofördelarna och de estetiska recepten man kan göra. Matcha latte, matcha-glass, matcha-te, matcha-brownies, matcha-kitkat, matcha-munkar, matcha-smoothies… och så mycket mer av de fantastiska malda tebladen.

Hemmagjord matcha latte

Jag älskar allt med matcha att göra, men ett favoritsätt att njuta av matcha är i en god och krämig matcha latte. Den något bittra matcha-smaken blandas med mjölk för att skapa en perfekt krämig matcha latte. Enligt mig är matcha latte för söta i cafeer, därför föredrar jag att göra min matcha latte hemma! Speciellt efter detta enkla matcha latte recept.

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Matcha Latte Recept

Recipe by Boba Tea Sverige
4.5 from 2 votes
Course: DryckCuisine: JapanDifficulty: Enkel
Serveringar

1

servering
Förberedelsetid

2

minutes
Tillagningstid

3

minutes
Kalorier

70

kcal
Totaltid

5

minutes

Ett klassiskt Matcha Latte recept. Det är så mycket enklare att göra än de flesta tror! Det finns många fördelar med att göra din egen hemgjorda Matcha Latte:

– Använd din egen mjölk!
– Tillsätt så mycket eller så lite socker du vill!
– Lyxa till det lite med, t.ex. jordgubbar! (Recept för Jordgubbsmatcha latte)

Följ detta Matcha Latte recept och gör din en god Matcha Latte – det är snabbt och enkelt!

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 3 g matcha-pulver

 • 60 ml vatten

 • 100 ml valfri mjölk

 • 5 g socker

Köksredskap

Instruktioner

 • Tillsätt små skopor matchapulver.
 • Tillsätt 60ml varmt vatten (icke-kokande vatten föredras, ca 80 grader celsius)
 • Vispa med en matchavisp eller en elvisp i en skål.
 • Blanda i 80-120 ml av din favoritmjölk (mejeri, havre eller soja). Använd mindre mjölk om du föredrar att din Matcha Latte är mindre mjölkig!
 • Tillsätt den vispade matchapulvret långsamt för att få vackra virvlar.
 • Tillsätt socker efter egen smak och preferens.
 • Valfritt – tillsätt skummad mjölk och en skvätt matcha-pulver ovanpå för att piffa upp drycken.
 • Blanda och njut av din Matcha Latte!

Anteckningar

 • Använd gärna en matchavisp, men en elvisp fungerar också bra. En matchavisp gör hela förberedeslen mer autentisk och kul.
 • Använd valfri mjölk efter egen smak och preferens.
 • Välj hur söt din Matcha Latte ska smaka. Sötningsmedel är valfritt, så tillsätt så mycket socker du anser är gott.

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen