Milktea / Mjölk te

Hong-Kong Milk Tea/Mjölkte, Ny Trend För 2022?

En ny växande trend från Hong-Kong för alla mjölkte/milk tea älskare i samhället. Mer specifikt för de personer som vill undvika “boba pärlorna” i sin dryck. Hong-Kong mjölkte erbjuder en krämig och jämn konsistens, som bildas genom att sjuda kondenserad mjölk med te. Beroende på preferenser kan sötheten i drycken variera. Detta genom att avgöra hur mycket sötad kondenserad mjölk som ska användas vill tillagning. Vi på redaktionen kommer även förbereda ett recept för er som vill testa denna dryck där hemma.

Vad är Hong-Kong Milk Tea/Mjölkte?

Precis som namnet har Hong-Kong milk tea ursprung från Hong-Kong. Historien bakom drycken sträcker sig tillbaka till tiden då brittiska kolonialismen fanns i området. Under den perioden inspirerades befolkningen av traditionen med att dricka te på eftermiddagen, mer specifikt svart te som kombinerades med mjölk. Denna tradition har sedan dess fortsatt i Hong-Kong, vilket har lett till uppkomsten av olika sorters mjölk te. Det som skiljer Hong-Kong mjölk te från traditionellt kinesiskt te är däremot tillagningen och mjölken som används. Hong-Kong mjölk te tillagas med kondenserad mjölk istället för vanligt mjölk som det är på kinesiskt te.

Dock så finns det även olika typer av Hong-kong milk tea smaker beroende på ingrediensen som används. Vissa väljer att tillaga drycken med skummjölk och sojabönolja, medan vissa andra tillagar drycken med kondenserad mjölk. Därför kan smaken skilja åt mellan olika caféer.

Milktea / Mjölk te
Bild på mjölkte / milk tea
Bild på mjölkte / milk tea

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen