Hong Kong Våfflor Med Boba Tea

Vad är det perfekta tilltugget till Boba Tea? Denna fråga ställs väldigt frekvent bland våra följare, men det finns faktiskt inget självklart svar. Svaret beror helt på personlig smak och preferenser! Men en storfavorit bland boba lovers är våfflor även kallad Hong Kong våfflor, Bubbelvåffla, Puffle, Äggvåffla, Pannkaksvåffla eller Eggpuff. Våfflor kombinerat med bubble tea är en fantastisk smakupplevelse som måste testas!

Hong Kong Våfflor med boba tea

Vad är Hongkong äggvåffla?

“Hong Kong Egg Waffles” är väldigt populärt och konsumeras ofta med bubbelte. Kärt barn har många namn brukar man säga och därför går Hong Kong äggvåffla under dessa namn:

  • “Bubble Waffle” / Bubbelvåffla
  • “Hong Kong Egg Waffles” / Hongkong äggvåfflor
  • “Puffle” / Puffla
  • “Egglet”
  • “Egg Waffle” / Äggvåffla
  • “Pancake Waffle” / Pannkaksvåffla
  • “Eggpuff” / Äggpuff
  • gai daan jai” (鷄蛋仔) på kantonesiska.

Hong Kong äggvåffla använder en rik våffelliknande smet, men det som gör dem så unika är våffelbryggaren. Den har många “celler” som skapar en puff eller bubbla ur våfflan. Våfflorna går även att vika och ett populärt sätt att servera dem på är att vika runt glass!

Historia om Hong Kong Egg Waffles

Det cirkulerar några rykten om hur Hong Kong Egg Waffles började. Den mest populära är att en butiksägare på 1950-talet fick en leverans av ägg. När de öppnade lådorna såg de att många av äggen var trasiga och istället för att slänga ut dem blandade de med ägg med mjöl och socker och hällde dem i en gjutjärnsform. Efter att ha värmt upp järnformen på en eld föddes Hong Kong Egg Waffles!!

Hur gör man Hong Kong Egg Waffles?

En av hemligheterna med att göra Hong Kong Egg Waffles är att se till att du inte fyller upp din form hela vägen med smet. När våfflorna tillagas kommer de att expandera så att du vill lämna utrymme för dem att expandera och skapa sin ikoniska “bubbla” eller “puff” från cell-formen. För att göra smeten till Hong Kong äggvåfflor behöver du bara ägg, mjöl och socker eller så kan du prova traditionella våfflor eller pannkaksmix. Många våfflor kommer med sin egen receptguide.

Gör dig själv en tjänst och beställ en Hong Kong Egg Waffle nästa gång du beställer en Boba Tea från en boba-shop! Du kommer absolut inte bli besviken. Om du vill vara med i vår Instagram community @bobateasverige så kan du ta kort på din Boba Tea och Hongkong äggvåffla och sedan tagga #BobaTeaSverige! Bli inte förvånad om din fina bild råkar finnas med i vår story! 😉


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen