Mjölk Alternativ i Boba Tea – 8 olika alternativ

Det finns många mjölk alternativ och mejerialternativ som används i bubbel te eller Boba tea. Efter att ha letat efter de mest använda typerna av mjölk i bubbel te, har vi bestämt oss för att skriva upp en lista åt dig.

Mjölk alternativ

I allmänhet innehåller bubble tea eller Boba tea någon form av mjölk alternativ eller mejerialternativ. Det är en viktig ingrediens i den läckra taiwanesiska drinken.

Med alla alternativ till mjölk eller mejeri nuförtiden … vad brukar vara det mest passande? Du har mandelmjölk, vanlig mjölk, havremjölk med mera!

Här är en tjuvtitt på alla olika typer av mjölk alternativ eller mejeriprodukter som är populära i bubbel te som vi refererar till nedan.

  • -Helmjölk

  • -Havremjölk

  • -Mandelmjölk

  • -2% mjölk

  • -Lättmjölk

  • -Hokkaido mjölk

  • -Sojamjölk

  • -Kokosmjölk

Helmjölk 3+%

Vi vet vad du tänker, du kunde redan ha tänkt på det här… och du har rätt! Helmjölk är en no brainer när det kommer till en mjölk- eller cream för bubbel te.

Många Boba caféer eller butiker kommer att använda denna typ av mjölk alternativ på grund av dess konsistens. Den höga fetthalten i helmjölk ger en fin krämig och mjuk konsistens för bubbel te eller Boba.

Vi var bara tvungna att ta med det. Naturligtvis är det en av de mest populära, särskilt om det är en av de mest använda typerna av mjölk i allmänhet. Det finns alltid barista varianter som gör det ännu krämmigare.

Helmjölk 3+% / Mjölk alternativ

Havremjölk

Detta är ett annorlunda och allt populärare mjölk alternativ till ditt go-to Boba tea och bubbel te.

Många moderna boba-kaféer eller Boba butiker kommer att ha havremjölk som mjölk alternativ Havremjölk finns speciellt i dina favoritstäder som New York City, San Francisco, Toronto, etc.

Smaken av havremjölk är lite svår att förklara om du inte har provat det tidigare. För att måla bilden kan smaken beskrivas som lik komjölk men märkbart sötare. Den är inte heller så tjock eller krämig som komjölk kan vara. Detta beror på den lägre fetthalten i havremjölk jämfört med vanlig mejeri- eller komjölk.

Med det sagt kan bubbelte med havremjölk ha en mindre krämig konsistens eller inte. Vilket faktiskt inte är så illa, om det fortfarande smakar fantastiskt (vilket det gör).

Ge det ett försök, några populära havremjölksmärken är Oatly, Oddly-Good och Garant. Vi har provat flera och kan inte bestämma oss för vilken som bäst.

havremjölk / Mjölk alternativ

Mandelmjölk

Ett annat bra alternativ för att förändra din boba-drickupplevelse är mandelmjölk.

Dess smakprofil är nötig och söt. Och du kan föreställa dig, mandelmjölk ger en så unik smak till ditt bubbel te.

Med en kvalitetsmandelmjölk kommer du faktiskt att smaka nötigheten mellan varje klunk. Det finns inget liknande mjölk alternativ!

Det bästa med mandelmjölk förutom dess utsökta smak är dess hälsofördelar. Mandelmjölk hjälper till med benstyrkan, är låg i kalorier och har massor av vitaminer!

Här är två populära mandelmjölksmärken som vi tycker om: Alpro och Garant.

mandelmjölk / Mjölk alternativ

Mellanmjölk 1,5%

Om du inte gillar att ditt bubbel te är för krämigt kan 1,5% mjölk vara din bästa vän! En del av oss har 1,5 % mjölk som vår go-to mjölk för Boba tea.

Den har tillräckligt med fett för att blandas med resten av ingredienserna i din favorit bubbelte-smak. Men det gör inte ditt bubbel te eller Boba tea för tät och krämig.

Vissa människor gillar inte hur krämiga vissa Boba caféer skapar sin Boba för att vara. Om du är den personen, som vi sa, är 1,5 % mjölk något du borde prova om du inte redan har gjort det.

Det är stor skillnad i konsistens mellan vanlig helmjölk och 1,5 % mellanmjölk.

mellanmjölk 1,5% / Mjölk alternativ

Lättmjölk 0,5%

Om du tittar på ditt kalori- eller fettintag kan detta vara den perfekta typen av mjölk alternativ för ditt bubbel te.

Annars känd som fettfri mjölk. lättmjölk behåller alla näringsämnen du vill ha från helmjölk eller mellanmjölk men tar bort fetthalten.

Tyvärr saknar den en krämig konsistens med frånvaro av fett. Men den har fortfarande samma smaskiga smak när den läggs till din favoritkopp bubbel te eller Boba tea.

Om du är beroende av boba men tittar på din figur för den framtida sommarkroppen, måste detta vara ditt bästa mjölkalternativ.

lättmjölk 0,5% / Mjölk alternativ

Sojamjölk

Om du är en som undviker animaliska produkter eller mejeriprodukter, är sojamjölk ett bra alternativ. På så sätt kan du fortfarande njuta av en fantastisk kopp bubbel te!

Faktum är att sojamjölk i bubbel te kan vara en av de tre främsta olika typerna av mjölk alternativ som används i bubbel te. Och det är perfekt för veganer!

Även om du inte är vegan eller tittar på ditt intag av mejeriprodukter, är sojamjölk fortfarande ett mycket populärt alternativ. Sojamjölk kan till och med vara i nivå med hur mycket havremjölk som beställs nuförtiden!

Ge det ett försök om du är intresserad.

sojamjölk / Mjölk alternativ

Kokosmjölk

Detta är en kurvboll jämfört med andra populära typer av mjölk alternativ för bubbelte. Kokosmjölk är annorlunda i konsistens och smak, särskilt om du aldrig har provat det. Kokosmjölk ger en unik profil till dina favoritbubbelteer som inte är som de andra typerna av mjölk.

Kokosmjölk är på den sötare sidan och kommer definitivt att förändra din Boba lite mer än vad du kan användas också.

Med sin nötiga och söta smak passar den riktigt bra med thailändskt mjölkte eller matcha mjölkte!

kokosmjölk / Mjölk alternativ

Hokkaido mjölk

Mjölk alternativ som Hokkaido-mjölk används och är känd i japanska regioner. Om du har turen att bo runt området där den produceras och bearbetas, vet du att Hokkaidomjölk är överlägsen de flesta.

Det är mycket din traditionella mejerimjölk eller komjölk, men konsistensen är märkbart annorlunda.

Hokkaidomjölk beskrivs som mer krämig och munnande än andra mejerier. Detta beror främst på den höga fetthalten men också på hur kon själva föds upp. Kor som vanligtvis föds upp på gårdar som producerar Hokkaido-mjölk är stressfria och de lyckligaste av kor.

Hokkaidomjölk används också populärt i choklad, glass och till och med kosmetiska produkter. Om du någonsin befinner dig i närheten av Hokkaido-mjölk, prova på att göra lite Hokkaido-bubbelte!


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen