3 Drycker Från Asien Som Du Måste Testa!

I detta inlägg presenterar vi 3 drycker från asien som du måste prova på! Dessa är utsökta och speciella på sitt egna sätt, vilket gör smakupplevelse väldigt rolig och spännande! Vad vore livet utan mat, dryck och desserter! Boba lovers = Foodies <3

3 asiatiska drycker som du måste smaka!

Mango Lassi

Mango Lassi är en favoritdryck att njuta av på indiska restauranger och kan enkelt göras hemma på nolltid! Färsk Mango Lassi gjord med endast några få ingredienser, är så krämig och uppfriskande. Yoghurtbaserad, med yoghurt, mjölk och mango som standard-ingredienser.

Man kan kalla Mango Lassi en “Mango Yoghurt Smoothie”. Den kan göras med färsk, fryst eller konserverad mango. Du kan även lägga till kryddor, som kardemumma eller kanel för att få speciella smaker. Färsk Mango Lassi garneras ofta med saffran (kesar), pistagenötter eller till och med mynta.

Lassi är i grunden yoghurtbaserad som har sitt ursprung i den indiska subkontinenten. Det är vanligtvis en blandning av yoghurt, vatten eller mjölk, kryddor och ibland frukt. Lassi kan göras söt eller salt beroende på vad man föredrar. Mango Lassi är nu känd över hela världen, då den unika smakupplevelsen är fantastisk!

Mango Lassi / drycker

Boba Milk Tea

Självklart är Boba Tea med på listan! Boba Milk Tea är en klassisk boba-smak som har en neutral smak men samtidigt väldigt tillfredställande.

Ingredienser för Boba Milk Tea är svart te, mjölk, is och boba (tapiokapärlor). Ingrediensernas kombination skapar en fantastisk smakupplevelse där boba ger ett tuggmotstånd som är pricket över i:et!

Boba Milk Tea / drycker

Japansk Matcha Te

Om du inte är bekant med matcha te så är det ett japanskt grönt tepulver gjort av fint pulveriserade torkade teblad. Den har en lätt bitter, vegetabilisk smak och en livlig grön färg som är resultatet av bladens höga klorofyllnivåer.

Det har varit hörnstenen i traditionella japanska teceremonier i århundraden, men det har blivit populärt världen över på grund av dess hälsofördelar. En uppfriskande och mer autentisk smak än matcha är svårt att hitta!

Japansk Matcha Te / drycker

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen