Melon Pan (Melonbulle), Vad är det?

Melon Pan, När det kommer till japanska desserter känner de flesta till mat med matcha-smak eller wagashi (traditionella japanska sötsaker) som taiyaki eller ichigo daifuku. Generellt brukar folk i västvärlden använda bröd i smörgåsar till lunch, snarare än att äta det som efterrätt. Men i Japan är bröd livet, med bagerier som innehåller en mängd olika söta bullar fyllda med vaniljsås, chokladgrädde och anko (söt bönpasta).

Bröd är viktigt i japansk matkultur på grund av hur portabelt och gott det är. Melonbullen (melon pan på japanska) är en extremt populär typ av bröd som kan hittas i närbutiker, bagerier och till och med i specialbutiker för melonpannor. Bland alla japanska snacks där ute är melon pan en av de mest ikoniska.

Vad är Melon Pan?

Melon pan är ett sött japanskt bröd som är känt för sin mjuka och fluffiga insida och kakliknande skorpa. Dess signaturutseende är det mönstrade rutnätet på toppen och den finns i ett stort urval av smaker, från chokladbitar till matcha till jordgubbar. Vi tar upp fler av de läckra smakerna som finns tillgängliga senare i det här inlägget.

Melon Pan / Melonbulle

Varför heter det Melon Pan?

På grund av namnet antar de flesta att brödet är fyllt med grädde med melonsmak (vilket ibland är fallet), men traditionellt görs inte melonbröd med melonsmak. Istället har melonbröd bara en sockerkaksskorpa. Namnet melonpanna härrör från dess mönstrade kaktoppning, som liknar skinnet på en melon.

Melon Pan / Melonbulle

Varför älskar folk Melon Pan?

Varför är det så mycket hype kring melonpanna? Många tror att det är precis som alla andra söta bröd, men låt dig inte luras. När du har provat detta japanska melonbröd kommer det att göra dig sugen på mer.

Populärt i anime kan du se huvudpersonen komma för sent till skolan och springa ut ur huset med en bit melonpanna i munnen. Brödgästen ingår i många anime och manga, som Nichijou. Detta japanska melonbröd är perfekt för en snabb matbit på väg till jobbet eller skolan, eller bara som en speciell njutning. Det har funnits många olika smaker och varianter av detta älskade bröd, som glass, vaniljsås, choklad med mera.

Dess bärbarhet, söta namn, variation av smaker och popkulturassociationer gör melonpannan älskad över hela Japan.

Melon Pan / Melonbulle

Melon Pan Smaker att prova

Här är en lista över några populära smaker att prova:

  • Choklad
  • Glass
  • Jordgubbe
  • Matcha
  • Zunda
  • Mjölkte
  • Pumpa
  • Hojicha
  • Melon
  • Glaserad
Melon Pan / Melonbulle

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen