Mooncake till Mid-Autumn festivalen den 10 September 2022 finns äntligen i Stockholm!

Höstfestivalen, Zhongqiu Jie (中秋节) på kinesiska, även känd som Mooncake Festival eller Mid-Autumn Festival, är en av Kinas största högtider. Familjer och vänner samlas för att ta del av traditioner som att tillsammans beundra fullmånen vid denna dag. Man berättar om berättelsen om mångudinnan, Changé, och spanar efter henne och hennes månhare, medan man njuter av den söta smaken månkakorna som man äter vid denna dag och leker med lyktor. I år är Höstfestivalen den 10 september.

Mooncakes att köpa i Stockholm!

Äntligen finns Mooncakes att köpa i Stockholm! The Second Floor Cafe är ett litet Hong Kong bageri i Stockholm som har vision att introducera Hong Kong Fika till Sverige. Förra året var första gången Mooncake såldes under augusti inför Mid-Autumn Festival. Det var otroligt populärt och de sålde slut snabbt! Man hade fyra smaker, bakade mooncakes var med Klassisk Mooncake med gyllene äggula och Vegan Heaven med Jujube & Ros, och Snowy mooncakes var Matcha & Red bean och Coffee & Oreo. Alla bakelser är även perfekta med en Boba Tea, Läs mer om Boba Tea.

I år fortsätter de den nya traditionen! Det går redan att göra sin beställning. All info kan hittas i deras instagram sida @TheSecondFloorCafe

I år finns smakerna Vegan Heaven med Jujube & Ros och två nya smaker, Beany Brown (röd böna + saltad ägg + bruntsockerlava) och Osmanthus Snow (Osmanthusblomma + vaniljsås + fransk kastanj). De kommer i fina boxar, perfekt för att ge som gåva (se bilden här under). 

Beställning

Beställning via Google form: Beställ här!

Beställning är bara öppen till 5 september 2022. De gör enbart ett begränsat antal så missa inte detta om ni vill ha de till festivalen!


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen