Scallion Pancake Recept - Bild av 张婷芝 Cathy Zhang från Pixabay - Asiatisk mat

Kinesiska Scallion Pancake Recept (Sallandslök Pannkaka Recept) – Endast 5 steg

Kinesiska Scallion Pancake Recept (Sallandslök Pannkaka Recept) som du kan laga snabbt och enklt på spisen inom fem minuter. Inspirerad av metoden att göra pannkakor i västerländsk stil, har jag anpassat den för att göra kinesiska salta pannkakor. De enda verktyg som krävs för dessa snabba salladslökspannkakor är bara sex ingredienser, en skål och en stekpanna. På morgonen eller som mellanmål fungerar detta perfekt. Perfekt kombination med sin Boba Tea också, Läs mer om Boba Tea här.

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från en av våra annonsörer Hemköp.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Kinesiska Scallion Pancake Recept

Du behöver bara en skål och en gryta för att göra detta enkla Kinesiska Scallion Pancake receptet. Det betyder att du inte behöver vila degen, knåda den eller kavla ut den.

Allt du behöver göra är att blanda smeten och sedan koka den på en stekpanna och vända pannkakorna halvvägs.

Och ännu bättre, det enda verktyget som krävs för dessa snabba salladslökspannkakor är bara en skål och en stekpanna. Så minimalt med disk, vilket alltid är ett plus i min bok.

Lite seg och välsmakande pankakor som kan fungera som det riktiga. Så vad är skillnaden med detta Kinesiska Scallion Pancake Recept, kanske du frågar?

Konsistensen skiljer sig uppenbarligen från traditionella kinesiska salladslökspannkakor, som är mer som en croissant med massor av lager. Detta kinesiska scallion pancake recept är mer besläktat med att äta ett enda segt men mjukt lager. Men du förlorar inte på smaken.

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Den autentiska smaken

Dessa smakfulla pannkakor kommer också att smaka lite annorlunda än de traditionella kinesiska salladslökspannkakorna med tanke på bristen på ister, men inte för mycket.

Se bara till att du använder ren sesamolja av hög kvalitet. Smaken av sesamoljan kommer att skära igenom pannkakorna, så snåla inte med det och försök gärna att köpa de från asiatiska märken.

På grund av den välsmakande karaktären hos dessa pannkakor kan du laga en sats till frukost eller göra denna frukost till middag. Det är ofta listat som tillbehör på menyer, och det passar bra med en mängd olika kombinationer.

Sallandslök Pannkaka Recept

Kinesiska Scallion Pancake Recept (Sallandslök Pannkaka Recept)

Recipe by Boba Tea Sverige
5.0 from 1 vote
Course: Frukost, SnacksCuisine: KinesiskDifficulty: Enkel
Portion

4

portioner
Förberedelsetid

5

minutes
Tillagningstid

20

minutes
Calories

250

kcal
Totaltid

25

minutes

Kinesiska Scallion Pancake Recept (Sallandslök Pannkaka Recept) som du kan laga snabbt och enklt på spisen inom fem minuter. Inspirerad av metoden att göra pannkakor i västerländsk stil, har jag anpassat den för att göra kinesiska salta pannkakor. De enda verktyg som krävs för dessa snabba salladslökspannkakor är bara sex ingredienser, en skål och en stekpanna. På morgonen eller som mellanmål fungerar detta perfekt.

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 400 g vanligt mjöl

 • 4 dl vatten

 • 1 msk sesamolja

 • 3/4 tsk salt

 • 2 knippen salladslök (grön lök / salladslök)

 • Olja för tillagning

Köksredskap

Instruktioner

 • I en stor skål, blanda ihop mjöl, vatten, sesamolja och salt med en visp tills det är slätt. Lägg den sedan åt sidan.
 • Under tiden, tvätta och finhacka salladslöken, släng rötterna och spetsarna på de gröna topparna. Använd fingrarna och bryt snabbt isär den hackade salladslöken för att separera lagren. Blanda ner i smeten.
 • Hetta upp cirka 2 teskedar olja i en stor stekpanna (jag använder en som är 10-tums / 25-cm) på medelhög värme. När pannan är varm, virvla runt oljan så att den täcker pannan. Skänk snabbt på smeten i form av en ring, använd sedan omedelbart en spatel för att breda ut smeten för att fylla ringen, och för att breda ut smeten utåt för att göra pannkakan till en cirkel (jag använder cirka ¾ kopp smet för varje pannkaka på en 10-tums panna). Smeten kokar snabbt på den heta pannan, så det är bara att breda ut den så mycket du kan.
 • Tillaga pannkakan i cirka 4 minuter, lyft upp pannkakan med jämna mellanrum för att kontrollera om botten har fått färg. När salladslökspannkakan har fått färg på botten lyfter du upp pannkakan med en spatel, tillsätter snabbt lite mer olja i pannan och vänder pannkakan.
 • Koka i ytterligare 4-5 minuter tills botten fått färg. Ta bort från värmen och lägg på ett oljeabsorberande papper (eller hushållspapper) för att ta bort överflödig olja. Upprepa med resterande smet. Användning av 2 stekpannor samtidigt kommer att påskynda tillagningsprocessen.
 • Servera omedelbart.

Anteckningar

 • Du kan frys in de efter de är klara och värma upp de i stekpannan eller mikron.

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen