Om du letar efter ett roligt, utsökt recept att prova baka, kommer du att älska det här underbara receptet för hemlagad lyckokaka. Dessa smakrika kakor är perfekt för de klassiska krispiga, sockersöta kakorna du får när du beställer kinamat.
Även om det här receptet kan vara lite knepigt att göra, är det så värt ansträngningen. Du kan till och med anpassa smaken på dina hemgjorda lyckokakor! Du kan lägga en lapp i mitten av var och en av dina lyckokakor och ge dem till vänner och familj som kommer att bli glada över att upptäcka den när de öppnar kakan på mitten.
Lyckokakor är ett roligt bakprojekt och de är fantastiska presenter att dela ut till nära och kära speciellt vid några av de stora högtiderna när familj och vänner samlas.
Vad är en Lyckokaka?
Även om vi förknippar lyckokakor med kinesiska restauranger, är receptet inte ett traditionellt kinesiskt recept. Man tror att de första lyckokakorna skapades av japanska invandrare i Kalifornien i slutet av 1800-talet eller början av 1900-talet. Kaka är baserad på en liknande cookie som säljs i Japan.
Dessa läckra kakor blev en stapelvara i kinesiska restauranger efter andra världskriget. De finns i en mängd olika smaker, men den klassiska versionen är smaksatt med vaniljextrakt och sesamolja.
Vad finns det för smaker?
Det finns massor av läckra smaker du kan lägga till dina lyckokakor. Några favoriter inkluderar choklad, jordgubb, citron, apelsin, kaffe, sesam och mynta.
Du kan använda något av dina favoritsmakextrakt när du bakar lyckokakor. Testa dig fram.
Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!
Hur gör man?
För att göra hemgjorda lyckokakor, börja med att fodra en plåt med bakplåtspapper och förvärm ugnen till 190°C. Använd en handhållen elektrisk mixer och vispa äggvitan och sockret tills blandningen blir ljus och skum. Vispa i smör, vanilj och mandelextrakt och vatten. Vispa till sist i mjölet tills det precis blandat sig – blanda inte för mycket!
Häll ut en matsked smet på plåten. Sprid ut det i en 3-tums cirkel. Gör detta två gånger till. Hemligheten med att göra läckra, vackra lyckokakor är att arbeta snabbt när du formar kakorna, så att du inte vill ha för många kakor att forma. Arbeta i omgångar.
Grädda kakorna i 7 till 8 minuter, eller tills kanterna börjar bli lätt bruna. Ta ut plåten ur ugnen och vik snabbt kakorna till halva cirklar. Lägg in förmögenheten i kakan, vik sedan kakan över sidan av en kopp och vik ner ändarna. Upprepa med de andra två kakorna.
Lägg lyckokakan i en muffinsform för att svalna. Detta kommer att hjälpa dem att hålla sin form. Upprepa med resterande smet tills alla kakor är gräddade och formade.
Läs mer om Boba Tea här.
Lyckokaka (Fortune Cookie) Recept
Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige
Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!
Boba Tea-guiden
Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!
Tips och feedback
Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!