Ayran / Turkisk yoghurtdryck recept - Bild: Jcomp från Freepik

Ayran / Turkisk yoghurtdryck Recept

Ayran är en turkisk yoghurtsdryck som är super enkel att tillaga. En bra yoghurts som passar till det mesta. Passar bra till de mesta måltiderna. En friskande yoghurtsdryck som serveras kallt och med färsk mynta om det så önskas.

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från en av våra annonsörer Hemköp.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Vad är Ayran?

Yoghurtdrycken kommer ursprungligen från Osmanska riket, som är nuvarande Turkiet. Drycken är väldigt populär i Mellanöstern, Balkan och Centralasien men har under senaste århundraden spridits sig till Västeuropa och framförallt Tyskland. En härlig kombination med yoghurtsdrycken är framförallt kebab, speciellt dönerkebab som framförallt finns i Tyskland.

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Ayran / Turkisk yoghurtdryck Recept

Ayran / Turkisk yoghurtdryck recept

Recipe by Boba Tea Sverige
5.0 from 2 votes
Course: DryckCuisine: TurkiskDifficulty: Enkel
Portion

2

portioner
Förberedelsetid

2

minutes
Tilllagningstid

3

minutes
Calories

175

kcal
Totaltid

5

minutes

Ayran är en turkisk yoghurtsdryck som är super enkel att tillaga. En bra yoghurts som passar till det mesta. Passar bra till de mesta måltiderna. En friskande yoghurtsdryck som serveras kallt och med färsk mynta om det så önskas.

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 200 ml Turkisk yoghurt

 • 300 ml Vatten

 • 1/2 tsk Salt

 • 1-2 blad Mynta (frivilligt)

Köksredskap

Instruktioner

 • I en stor skål, häll i turkisk yoghurt och salt.
 • Häll i vatten och vispa ordentligt tills yoghurten löses upp med vattnet och skummar.
 • Vid behov häll i mer vatten för att få en tunnare konsistens.
 • Häll upp den förberedda ayranen i ett glas, garnera med myntablad och servera kall.
 • Servera omedelbart eller bevara i kylen.

Anteckningar

 • Förvara drycken i en flaska med kork, drycken kan max bevaras i 1-2 dagar i kylen.
 • Du kan smaksätta med mynta, gurka eller timjan. Den är som godast naturell eller med mynta.
 • Drycken innehåller probiotika som är bra för tarm- och maghälsa. Drycken innehåller även protein och kalcium.

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen