Mango Sago - Bild: The Chola Tolentino Collection

Mango Sago Recept

Mango Sago är en efterrätt gjord på mango och sago. Och mango har en extra terapeutisk effekt på hosta, slem.

Jag har alltid gillat den unika aromen av mango. Den har inte bara en fascinerande färg utan också ett sött och smidigt kött. Dessutom, när den kombineras med den sega sagon och doften av kokosmjölk, är den så läcker att jag inte kan sluta efter att ha ätit den. Gillar du mango också är denna dessert utan tvekan väldigt attraktiv. Det finns även flera olika sorter av mango vilket gör valet av mango sort viktig vid tillagning av mango desserter.

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från en av våra annonsörer Hemköp.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Vad är Mango Sago?

Mango sago är en anpassning av en traditionell asiatisk dessert som uppfanns av en Hongkong-restaurang i början av 1980-talet som har vuxit i popularitet över hela världen och nu finns på menylistan över de flesta kinesiska restauranger. Tillsammans med mangopudding och tapiokapärlor innehåller den ursprungliga Hongkong-versionen pomelosektioner som du definitivt kan lägga till om du föredrar ett annat lager av smak och konsistens.

Detta är definitivt en av de enklaste desserterna du kan göra. Den behöver bara fem ingredienser och är bekväm att servera en publik eftersom den kan förberedas i förväg. Faktum är att det smakar så mycket bättre när det är kylt i några timmar och smakerna hade en chans att smälta ihop. Förutom som efterrätt kan detta även bli en dryck, läs mer om Boba Tea här.

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Tips

 1. Medan du tillagar sagon måste du långsamt röra om den med en sked för att förhindra agglomerering.
 2. Sagon bör inte tillagas helt genomskinlig, annars kommer den att tappa elasticiteten. Se till att stänga av spisen när det fortfarande finns en liten vit fläck på sagon.
 3. Efter att sagon är tillagad måste det klibbiga på ytan tvättas med rent vatten, och det kan användas i två eller tre dagar i kylen.
 4. Det är mycket bättre att använda kokosmjölk med mjölk än att använda kokosjuice direkt.

Mango Sago Recept

Mango Sago Recept

Recipe by Boba Tea Sverige
5.0 from 1 vote
Course: DessertCuisine: Kina, Hong KongDifficulty: Enkel
Portion

4

portioner
Förberedelsetid

10

minutes
Tillagningstid

20

minutes
Kalorier

320

kcal
Totaltid

30

minutes

Krämig, rik Mango Sago toppad med färska, saftiga mangobitar, den här desserten kommer att förbluffa dig och är hur lätt att göra som helst med få ingredienser!

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 1 kopp Mini Tapioca Pärlor

 • 6 kopp Vatten

 • 2 st Färsk Mango

 • 1/2 kopp Kondenserad Mjölk

 • 1 kopp Kokosmjölk

Köksredskap

Instruktioner

 • I en kastrull, tillsätt tapiokapärlor och vatten. Sänk värmen till medel-låg värme och låt koka i 10 minuter. Rör hela tiden för att förhindra att de fastnar i botten. Efter 10 minuter, sätt på locket, stäng av värmen och låt stå i 3 minuter. (Detta kan bero på olika märken av tapiokapärlor)
 • Låt tapiokapärlorna rinna av och kör dem under kallt vatten. Om du serverar direkt, ställ pärlorna åt sidan. Om inte, låt dem stå i kallt vatten tills de ska serveras.
 • Skär färsk mango i tärningar. Tillsätt hälften av mangon i en mixer.
 • Tillsätt kondenserad mjölk och kokosmjölk i mixern och mixa tills det är slätt.
 • Kombinera de avrunna tapiokapärlor och servera med färsk mango på toppen.

Anteckningar

 • Denna dessert är superuppfriskande, perfekt efter en måltid!
 • Det är superviktigt att se till att mangon är helt mogen för att få den bästa konsistensen och sötman.
 • Om du inte kan hantera mejeriprodukter kan du också ersätta den kondenserade mjölken med 1/3 kopp socker istället.
 • Medan du tillagar sagon måste du långsamt röra om den med en sked för att förhindra agglomerering.
 • Sagon bör inte tillagas helt genomskinlig, annars kommer den att tappa elasticiteten. Se till att stänga av spisen när det fortfarande finns en liten vit fläck på sagon.
 • Efter att sagon är tillagad måste det klibbiga på ytan tvättas med rent vatten, och det kan användas i två eller tre dagar i kylen.
 • Det är mycket bättre att använda kokosmjölk med mjölk än att använda kokosjuice direkt.

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen