Dumplings Deg Recept

Hemgjord Dumpling Deg Recept – Endast 3 Ingredienser

Med hjälp av detta hemgjorda dumpling deg recept har det aldrig varit enklare att göra dumplings från grunden! I det här avsnittet av mitt dumpling deg recept kommer du att lära dig att bemästra denna grundläggande färdighet med lätthet.

När det kinesiska nyåret (Vårfestivalen, 春节) närmar sig med stormsteg, har jag bestämt mig för att skapa en serie inlägg om kinesiska dumplings för att säga TACK till våra underbara läsare för ännu ett år av stöd. Denna ultimata guide kommer att täcka alla aspekter av hemmagjorda dumplings, den ikoniska rätten i det kinesiska köket. Idag börjar vi resan med hemmagjorda dumplings (饺子皮) så läs vidare i detta dumpling deg recept.

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från våra annonsörer.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Vilket Mjöl ska du använda?

Låt oss gå ner till grunderna: vilken typ av mjöl krävs för detta dumpling deg recept? I motsats till vad många tror, behöver du inte köpa mjöl producerat i Kina eller mjöl specifikt märkt som “dumpling mjöl”. Du kan tillverka utmärkta dumplings med vanligt mjöl som säljs i din lokala butik. Men att göra hemma genom att följa detta dumpling deg recept är så mycket roligare.

Det vanligaste vetemjölet fungerar alldeles utmärkt! Det är dock en bra idé att förstå ditt mjöl.

Mjöl med en medelhög glutenhalt fungerar bäst. Degen är lätt att arbeta med. De kokta omslagen är möra men har fortfarande en behaglig seg konsistens.

Glutennivån varierar i mjöl för alla ändamål som säljs i olika länder. Kontrollera proteinhalten på näringsdeklarationen (per 100g mjöl).

10-11g = perfekt
12-14g = mer spänstig
under 10g = mjuk

Den goda nyheten är att du kan ändra konsistensen om du vill.

Gillar du din deg mjukare: tillsätt lite majsstärkelse till mjölet eller gör en varmvattendeg istället för vanlig kallvattendeg.

Föredrar du en mer spänstig konsistens: tillsätt lite salt i degen.

Mjöl och vatten balans

För att göra detta dumpling deg recept skulle du behöva en lagom mjuk deg som är lätt att kavla men inte så mjuk att den fastnar.

Förhållande:

250g / 2 koppar universalmjöl
125-130 ml / 0,5 dl vatten
*Tänk på att det är mindre exakt att mäta med koppar.

Detta är det perfekta förhållandet för mig för detta dumpling deg recept är när jag använder vanligt vetemjöl (aka all purpose flour) som har en medelhög glutennivå (10-11g protein per 100g mjöl). Om du använder mjöl från ett annat land kan det ha en annan vattenupptagningsförmåga. Generellt gäller att ju högre proteinhalt, desto mer vatten skulle du behöva för att uppnå samma konsistens.

Du kan behöva lite trail and error för att hitta ditt alldeles egna perfekta förhållande. Om det är första gången du gör detta dumpling deg recept, föreslår jag att du gör degen för hand för första gången istället för att lita på en degknådnings apparat. På så sätt kommer du ständigt att kunna “känna” hur degen är redo och tillsätta mer mjöl eller vatten efter behov.

Dumpling deg

Letar du efter det perfekta receptet för hemmagjord dumpling deg? Då har du kommit till rätt ställe! Dessa enkla degknyten är inspirerade av traditionella kinesiska dumplings och är enkla att göra hemma. Följ bara detta steg-för-steg-recept för att skapa dina egna perfekta dumplings från grunden.

Ingredienser:

 • 250 g vanligt vetemjöl
 • 130 ml vatten
 • En nypa salt

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta dumpling deg recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Instruktioner:

 1. Blanda de torra ingredienserna: För detta dumpling deg recept börjar du med att i en stor skål, blanda mjöl och salt tills det är väl kombinerat.
 2. Tillsätt vatten: Gradvis tillsätt det varma vattnet till mjölblandningen medan du kontinuerligt rör om med en träsked eller en spatel. Fortsätt att blanda tills degen börjar forma sig.
 3. Knåda degen: När degen börjar ta form, använd dina händer för att knåda den i skålen eller på en lätt mjölad arbetsyta. Fortsätt att knåda degen i cirka 5-7 minuter tills den är smidig och elastisk.
 4. Vila degen: Forma degen till en boll och täck den med en ren handduk eller plastfolie. Låt den vila i ca 30 minuter vid rumstemperatur för att slappna av och låta glutentrådarna utvecklas.
 5. Forma degen: Efter vila, dela upp degen i mindre delar, ungefär storleken på valnötter. Rulla varje del till en liten boll och platta sedan varje boll till en tunn rund wrapper med hjälp av en kavel eller en degvals.

Intsruktionerna här under är ifall du inte vet hur du ska skapa och tillaga dina dumplings:

 1. Fyll dina dumplings: Lägg en sked av din önskade fyllning i mitten av varje degknyte. Se till att inte överfylla dem för att undvika att de går sönder när du kokar dem.
 2. Vik och försegla: Vik över wrappersna och försegla kanterna genom att nypa eller använda en gaffel för att trycka ihop dem.
 3. Koka dumplingsna: Koka dumplingsna i kokande vatten eller ånga dem tills de är genomkokta och mjuka, vanligtvis tar det cirka 6-8 minuter.
 4. Servera och njut: Servera dina hemlagade dumplings varma tillsammans med din favoritdipp eller sås.

Med detta enkla dumpling deg recept kan du snabbt och enkelt skapa läckra hemlagade dumplings från grunden. Ge det ett försök och imponera på dina vänner och familj med dina kulinariska färdigheter!

Tips och Information:

 • Konsistens på degen: När du tillsätter vatten till mjölblandningen, se till att vattnet är varmt men inte kokande. Detta hjälper till att skapa en smidig och elastisk deg som är lätt att arbeta med för detta dumpling deg recept.
 • Rustik vs. Perfektion: Oroa dig inte för att wrappersna är perfekta i formen. En rustik look ger dem en autentisk karaktär och smakar precis lika bra som de ser ut.
 • Fyllningstips: Var kreativ med fyllningen! Traditionella fyllningar inkluderar blandningar av kött, grönsaker och kryddor, men du kan också experimentera med vegetariska eller veganska alternativ för att passa dina preferenser.
 • Förberedelse och Förvaring: Om du vill förbereda wrappersna i förväg kan du täcka dem med en fuktig handduk för att förhindra att de torkar ut. Förvaras degen i kylskåpet för att användas senare, se till att täcka den ordentligt för att förhindra att den torkar ut.
 • Tillagningstips: När du kokar dumplingsna, se till att inte överfylla kastrullen eller ångaren. Ge dem tillräckligt med plats så att de inte klibbar ihop när de kokar.
 • Serveringstips: Dumplings passar utmärkt som en aptitretare, huvudrätt eller till och med som en läcker tilltugg. Servera dem med din favoritdipp eller sås, som sojasås, risvinäger eller chilisås för extra smak.
 • Om du inte har en kavel: Om du inte har en kavel kan du använda en ren vinflaska eller till och med en rullande pinne för att platta ut degen till wrappers.

Genom att följa dessa tips och tricks från vårt dumpling deg recept kommer du att kunna skapa läckra hemlagade dumplings som kommer att imponera på alla dina gäster. Ha kul i köket och njut av att utforska olika smaker och fyllningar för att skapa din perfekta dumplingupplevelse!

Dumpling Deg Recept

Dumpling Deg Recept

Recipe by Boba Tea Sverige
0.0 from 0 votes
Course: Förrätt, HuvudrättCuisine: KinaDifficulty: Enkel
Servering

30

wrappers
Föreberedelsetid

2

hours 
Tillagningstid

10

minutes
Kalorier

30

kcal
Totaltid

2

hours 

10

minutes

Letar du efter det perfekta receptet för hemmagjord dumpling deg recept? Då har du kommit till rätt ställe! Dessa enkla degknyten är inspirerade av traditionella kinesiska dumplings och är enkla att göra hemma. Följ bara detta steg-för-steg-recept för att skapa dina egna perfekta dumplings från grunden.

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 250 g vanligt vetemjöl

 • 130 ml vatten

 • 1 nypa salt

Köksredskap

Instruktioner

 • Blanda de torra ingredienserna: I en stor skål, blanda mjöl och salt tills det är väl kombinerat.
 • Tillsätt vatten: Gradvis tillsätt det varma vattnet till mjölblandningen medan du kontinuerligt rör om med en träsked eller en spatel. Fortsätt att blanda tills degen börjar forma sig.
 • Kna degen: När degen börjar ta form, använd dina händer för att knåda den i skålen eller på en lätt mjölad arbetsyta. Fortsätt att knåda degen i cirka 5-7 minuter tills den är smidig och elastisk.
 • Vila degen: Forma degen till en boll och täck den med en ren handduk eller plastfolie. Låt den vila i ca 30 minuter vid rumstemperatur för att slappna av och låta glutentrådarna utvecklas.
 • Forma degen: Efter vila, dela upp degen i mindre delar, ungefär storleken på valnötter. Rulla varje del till en liten boll och platta sedan varje boll till en tunn rund wrapper med hjälp av en kavel eller en degvals.
 • SKAPA OCH TILLAGA DUMPLINGS
 • Fyll dina dumplings: Lägg en sked av din önskade fyllning i mitten av varje degknyte. Se till att inte överfylla dem för att undvika att de går sönder när du kokar dem.
 • Vik och försegla: Vik över wrappersna och försegla kanterna genom att nypa eller använda en gaffel för att trycka ihop dem.
 • Koka dumplingsna: Koka dumplingsna i kokande vatten eller ånga dem tills de är genomkokta och mjuka, vanligtvis tar det cirka 6-8 minuter.
 • Servera och njut: Servera dina hemlagade dumplings varma tillsammans med din favoritdipp eller sås.

Anteckningar

 • Konsistens på degen: När du tillsätter vatten till mjölblandningen, se till att vattnet är varmt men inte kokande. Detta hjälper till att skapa en smidig och elastisk deg som är lätt att arbeta med.
 • Rustik vs. Perfektion: Oroa dig inte för att wrappersna är perfekta i formen. En rustik look ger dem en autentisk karaktär och smakar precis lika bra som de ser ut.
 • Förberedelse och Förvaring: Om du vill förbereda wrappersna i förväg kan du täcka dem med en fuktig handduk för att förhindra att de torkar ut. Förvaras degen i kylskåpet för att användas senare, se till att täcka den ordentligt för att förhindra att den torkar ut.
 • Om du inte har en kavel: Om du inte har en kavel kan du använda en ren vinflaska eller till och med en rullande pinne för att platta ut degen till wrappers.

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen