hwachae med jorgubbsmjölk, jorgubbar och andra frukter

Hwachae med Jordgubbsmjölk Recept: Snabb & Lätt Koreansk Frukt-Dessert

Förvandla din sommar med denna snabba och enkla version av Hwachae, den koreanska fruktdesserten som blivit en favorit på TikTok.

Genom att använda färdigköpt jordgubbsmjölk, kan du skapa en vacker och uppfriskande dessert på bara några minuter.

Perfekt för varma dagar, sista minuten-sammankomster, eller som ett unikt alternativ till morgonens flingor.

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från våra annonsörer.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Hwachae: Den Koreanska Frukt-Desserten som Tar TikTok med Storm

I en värld där matlagningstrender snabbt kan få global uppmärksamhet tack vare plattformar som TikTok, har en traditionell koreansk dessert vid namn Hwachae börjat få ökad uppmärksamhet.

Denna uppfriskande och färgglada fruktdessert kombinerar det bästa av sötma, fräschör och visuell lockelse, och har blivit en favorit bland matentusiaster över hela världen. Men vad är Hwachae egentligen, vad smakar den, och vilka smakvarianter finns tillgängliga?

Låt oss dyka djupare in i denna fascinerande dessert och upptäcka dess charm.

Jordgubbar i jordgubbsmjölk inför hwachae tillagningsprocess

Vad är Hwachae?

Hwachae är en traditionell koreansk dessert som består av en bas av sött vatten, ofta smaksatt med fruktjuice eller traditionella koreanska siraper, och innehåller en mängd färska frukter och ibland ätbara blommor.

Denna dessert serveras kall och är särskilt populär under de varma månaderna, då den erbjuder en uppfriskande paus från sommarvärmen.

Hwachae har en lång historia i Korea och har njutits av i olika former genom århundradena, från kungliga banketter till familjesammankomster.

Vad smakar Hwachae?

Smaken av Hwachae är lika varierande som dess ingredienser. Basen, som traditionellt är sötad med honung, sirap eller socker, ger en söt grundton som kompletteras av den naturliga friskheten från frukten.

Moderna varianter har introducerat ytterligare smaker som jordgubbsmjölk, vilket ger en krämig och rik dimension till desserten.

Smakupplevelsen är lätt och uppfriskande, med en perfekt balans mellan sötma och syrlighet från de olika frukterna.

Blåbär, jordgubbar, melon, lime, kiwi, bär och andra frukter inför hwachae med jordgubbsmjölk

Vilka smaker finns för Hwachae?

De traditionella smakerna av Hwachae fokuserar på den naturliga sötman och friskheten från säsongens frukter, såsom melon, vattenmelon, päron och persika.

Moderna tolkningar har dock utökat denna palett betydligt. Exempelvis har jordgubbsmjölks-Hwachae blivit en stor hit, där jordgubbsmjölk används som bas för att skapa en söt och krämig version av desserten.

Andra populära smaker inkluderar citrusfrukter som yuzu eller grapefrukt för en syrligare profil, samt tropiska frukter som kiwi och ananas för en exotisk twist.

Många experimenterar även med att lägga till ingredienser som boba (tapiokapärlor) eller jelly för extra textur och smakdimensioner.

Hwachae erbjuder en oändlig möjlighet till kreativitet och personlig anpassning, vilket gör den till en spännande dessert att utforska och dela med andra. Oavsett om du är ute efter den klassiska upplevelsen eller vill prova något nytt och trendigt, finns det en Hwachae-smak för alla.

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Läs mer om Boba Tea här.

Jordgubbsmjölk Hwachae Recept

Hwachae med Jordgubbsmjölk: Snabb Koreansk Frukt-Dessert (Enkel version)

Recipe by Boba Tea Sverige
4.9 from 8 votes
Course: Hwachae, DessertCuisine: KoreaDifficulty: Enkelt
Serveringar

4

portioner
Förberedelser

15

minutes
Tillagning

0

minutes
Kalorier

400

kcal
Totala tid

15

minutes

Dyk in i den senaste TikTok-trenden med detta enkla och uppfriskande recept på Hwachae med jordgubbsmjölk.

Denna traditionella koreanska fruktdessert kombinerar sötma och fräschör från frukt och bär med den krämiga konsistensen av jordgubbsmjölk, skapandes en perfekt sommardessert eller ett roligt alternativ till din morgonflingor.

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 500 ml färdigköpt jordgubbsmjölk från valfri livsmedelsbutik

 • 1 dl skivade jordgubbar

 • 1 dl blåbär

 • 1 dl tärnad melon (honungsmelon eller vattenmelon fungerar bra)

 • 1 dl skivade kiwifrukter

 • Eventuella andra frukter eller bär efter smak och preferenser!
 • TILL SERVERING
 • 3 st Iskuber (valfritt)

 • 2 st Myntablad (valfritt, för dekoration)

Instruktioner

 • Förbered Frukten och Bären: Skölj och förbered alla frukter och bär genom att skiva eller tärna dem. Anpassa storleken på bitarna så de är lämpliga att äta med en sked.
 • Kyl Jordgubbsmjölken (Valfritt): För en extra kall och uppfriskande dessert, placera jordgubbsmjölken i kylskåpet tills den är väl kyld.
 • Arrangera Desserten: Placera en handfull iskuber i botten av fyra stora glas eller skålar, om du använder. Fördela den förberedda frukten och bären jämnt mellan glasen.
 • Häll i Jordgubbsmjölken: Fyll varje glas med den kalla jordgubbsmjölken, så att frukten täcks väl.
 • Dekorera och Servera: Garnera med extra jordgubbskivor eller myntablad för en vacker presentation. Servera genast för en omedelbar uppfriskande njutning.

Anteckningar

 • Förvandla din sommar med denna snabba och enkla version av Hwachae, den koreanska fruktdesserten som blivit en favorit på TikTok.
 • Genom att använda färdigköpt jordgubbsmjölk, kan du skapa en vacker och uppfriskande dessert på bara några minuter. Perfekt för varma dagar, sista minuten-sammankomster, eller som ett unikt alternativ till morgonens flingor.
 • Testa att göra din egna jordgubbsmjölk nästa gång du ska göra hemmagjord hwachae!
 • Denna version av Hwachae med färdigköpt jordgubbsmjölk är inte bara en tidsbesparare utan också en enkel och läcker dessert som passar perfekt för sommarens alla tillfällen.
 • Med sin kombination av söt och krämig jordgubbsmjölk och den fräscha smaken av säsongens frukter, är detta en dessert som kommer att glädja både vuxna och barn.
 • Njut av den som den är, eller experimentera med att lägga till dina favoritfrukter och bär för en personlig touch.

Denna version av Hwachae med färdigköpt jordgubbsmjölk är inte bara en tidsbesparare utan också en enkel och läcker dessert som passar perfekt för sommarens alla tillfällen.

Med sin kombination av söt och krämig jordgubbsmjölk och den fräscha smaken av säsongens frukter, är detta en dessert som kommer att glädja både vuxna och barn.

Njut av den som den är, eller experimentera med att lägga till dina favoritfrukter och bär för en personlig touch!

hwachae med flera olika frukter i sötad vatten i koreansk traditionell stil

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen