Tre sätt att servera hemmagjord boba tea!

I detta inlägg delar vi med oss tre olika sätt att servera hemmagjord bubble tea!

Tre olika bubble tea smaker som du kan göra hemma!

  • Vanlig boba tea/Plain boba tea
  • Mjölk boba tea/Milk boba tea
  • Frukt boba tea/ fruit boba tea

Så varför göra bubbelte hemma? Till att börja med är hemmagjord boba tea superlätt och roligt. För det andra är det hälsosamt! Speciellt för fruktiga boba tea. Tänk bara skillnaden på riktig frukt kontra fruktsirap. Det är verkligen en självklarhet vilken som är godast. För det tredje är det mycket billigare än att betala någon för att blanda ihop ett par ingredienser tillsammans. Och slutligen, komforten med att göra boba tea av dessa recept från ditt eget hem betyder att du kan koppla av hemma och avnjuta din boba tea med nära och kära.

Boba tea

Vad innehåller boba tea?

Tapiokapärlor

  • Tapiokapärlor – du behöver tapiokapärlor (även kallad boba) för detta recept eftersom du uppenbarligen inte kan göra bubbelte utan “bubblor”. Tapiokapärlor kan köpas online eller i någon lokal asiatisk livsmedelsbutik.
  • Honung – honung rörs in i de kokta boba-pärlorna för att lägga till den söta sirapiga smaken i bubbelteet.
Boba

Boba tea smaker

  • Vanligt boba tea – te eller smaksatt iste, citronskivor och isbitar.
  • Mjölk boba tea – osötat svart te eller grönt te, mjölk (eller mandelmjölk) och isbitar.
  • Fruktig boba tea – färsk frukt, mjölk (eller mandelmjölk), honung och isbitar.

Du behöver även breda sugrör för att kunna rymma tapiokapärlorna. Dessa sugrör kan också köpas online eller på din lokala asiatiska livsmedelsbutik.

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!


Hur du gör bästa hemmagjorda bubbelte (tre steg)

1. Tillaga tapiokapärlorna. I en stor kastrull, koka 8 koppar vatten på hög värme. Tillsätt tapiokapärlorna (även kallad boba) och rör om försiktigt tills tapiokapärlorna börjar flyta uppåt. Sänk sedan värmen till medium och koka i ytterligare 40 minuter, rör om då och då. Avlägsna kastrullen från värme, täck över och låt sitta i ytterligare 20 minuter. Töm tapiokapärlorna och överför dem till en mindre skål. Blanda i honungen och pänsla på boba-pärlorna. Lägg åt sidan i ungefär 5 minuter.

2. Gör din hemmagjorda boba tea. Dela upp pärlorna i tre långa glas. Tillsätt kvarvarande ingredienser:
– För vanligt bubbelte/Plain boba tea: Lägg till te (eller iste), is och citronskiva.
– För mjölk-bubbelte/Milk boba tea: Lägg till te, mjölk och is.
– För fruktig bubbelte/Fruity boba tea: Blanda frukt, mjölk, honung och is i en mixer tills den är jämn. Häll i glas.

3. Redo att servera. Lägg till ett brett sugrör och njut av din hemmagjorda boba tea!


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen