fluffiga japanska pannkakor

5 tips för att göra goda fluffiga japanska pannkakor hemma hos dig

Här är några av våra personliga nybörjartips som hjälpte oss att uppnå de perfekta fluffiga japanska pannkakorna! Du kan även hitta vårt recept för fluffiga japanska pannkakor.

1. Vispa äggvitorna (maräng) korrekt.
För att vara helt ärlig så kräver tillagning av maräng mycket övning. Vissa försök och misstag är en normal del av processen, men vi lovar att det blir lättare när du har fått mer erfarenhet och förstår vad som krävs för att nå rätt konsistens till de japanska soufflepannkakorna.

Vi letar efter en styv topp, där du lyfter upp vispen och äggvitan går rakt upp ordentligt, men spetsen på äggvitan böjer sig som en båge. Om du övervispar äggvitorna bryts de i bitar. Om du underskrider i vispningen får äggvitorna inte tillräckligt med luftbubblor och de japanska soufflepannkakorna blir inte fluffiga.

2. Förvärm stekpannan på den lägsta värmen under en längre tid.
Även uppvärmningen av stekpannan är avgörande för att pannkakorna ska koka igenom på en gång. Du vill förvärma stekpannan på lägsta värmenivån för att förhindra heta fläckar (vilket innebär att någon del av pannan är låg värme, en del är för varm). På så sätt har du full kontroll över tillagningstiden, processen och slutresultatet.

3. Stapla upp smeten vertikalt (högt).
Nyckelfaktorn till att göra höga pannkakor är att lägga till en ny hög över smeten på pannan när den börjar bildas.

4. Koka långsamt, täckt med lock, på låg värme.
Till skillnad från vanliga pannkakor måste du laga dessa tjocka & fluffiga japanska pannkakor under en mycket längre tidsperiod. Om du använder högre värme kan pannkakorna se färdiga ut, men insidan blir för rå och vattnig. Därför är det nödvändigt med en långsam tillagningsprocess på låg värme. För att låsa in värmen och fukten i pannan, täck med ett lock.

5. Tillsätt vatten för att skapa lite ånga.
Vi har försökt utan att tillsätta vatten tidigare och skillnaden kan vara subtil. Men eftersom det inte tar mycket energi att tillsätta vatten, inkluderar vi detta steg i tillagningen. Släpp bara 1 matsked vatten till tomma utrymmen i stekpannan för att tillsätta fukt i pannan.

Japanska pannkakor
Fluffiga Japanska pannkakor

Varför blir mina japanska soufflepannkakor inte fluffiga?

När man gör japanska souffelpannkakor är en av de vanligaste situationen som man stöter på att de japanska pannkakorna tenderar att tömmas på luft efter matlagning. Vilket innebär att de japanska pannkakortna inte blir mjuka och fluffiga. Är detta normalt? Nej, en souffle, inklusive souffelpannkakor, ska fortfarande stå högt efter att du har placerat dem på tallriken.

Vad går fel? Vad kan du göra för att stoppa dina fluffiga japanska pannkakor från att kollapsa?

1. Du har antagligen för lite eller för mycket äggvita. Målet är att skapa luftbubblor i smeten som ger den japanska soufflepannkakorna struktur. Utan dem tappar pannkakan luft och sin fluffighet. För mycket av den så blir det en röra.

2. Spisvärmen är för stark. Bara för att den japanska pannkakan är snygg och gyllenbrun, betyder det inte att den är klar. Insidan av de japanska pannkakorna kanske fortfarande inte är tillagad och om du flyttar ut dem från pannan tidigare så tappas luften ut. Korrekt kokta souffelpannkakor har en solid struktur och höjd. De håller i 10-15 minuter så länge de är varma (ungefär som luftballonger).


Hur gör man mer än 3 fluffiga japanska pannkakor åt gången?

För att göra två eller flera portioner av japanska soufflepannkakor behöver du flera stekpannor på spisen. Alternativt kan du köpa en elektrisk grill med ett lock som bilden nedan.

På souffle-pannkaksrestaurangerna i Japan använder de flera elektriska grillplattor med lock för att göra pannkakor. Personalen berättar vanligtvis att det tar minst 20 minuter att göra fluffiga japanska souffelpannkakorna.

Dessa souffelpannkakor kräver definitivt extra tid och ansträngning, men vi lovar efter den första biten, så vet du att det var värt det. Testa dessa oförglömliga recept för fluffiga japanska souffelpannkakor vid nästa speciella tillfälle!


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen