Enkel och god Bubbelte Recept, för dig som vill göra egen bubble tea hemma!

Boba tea

Vill du ha en krämig och smakrik bubbelte, men vill inte spendera så mycket pengar på drycken? Vi har lösningen i detta inlägg! Att göra egen bubble tea är väldigt enkelt och roligt – samt mycket mer anpassningsbart efter din önskade mängd och smak. Du kan köpa färdiga tapiokapärlor eller “boba” från Asiatiska livsmedelsbutiker (finns en utförlig lista på bobatea.se meny) eller Amazon och sedan göra egen bubbelte med en blandning av ditt favorit-svart te, sötningsmedel, socker, mejeriprodukt eller icke-mejeriprodukter. Lägg bara till is och ett brett sugrör så kan du avnjuta din favoritdryck när som helst! Hemmagjord boba tea är underskattat! Gör din egen boba tea med detta enkla och goda recept.

Bubbelte-recept

Ingredienser

För 2 personer:

Svart te

2 koppar vatten (480 gram).
6 svart te-påsar.

Tapiokapärlor och brun socker-syrap

½ kopp medium svart tapioka pärlor (50 gram).
2 koppar brunt socker (440 gram).
1 kopp varmvatten (240 milliliter).

Hopsättning

½ kopp tapiokapärlor (50 gram), kokta.
½ kopp med is (30 gram).
farinsirap (mängd efter egen smak).
1 kopp svart te (240 milliliter), kyld.
¼ kopp halv & halv (60 milliliter).

Specialutrustning

2st breda sugrör, för att underlätta samt förbättra boba tea upplevelsen.

Förberedelser (Bubble tea recept)

  1. I en medelstor kastrull på hög värme, kombinera vattnet och tepåsarna. Låt vattnet koka, ta sedan bort kastrullen från värmen och låt teet svalna till rumstemperatur.

  2. Koka upp en medelstor kastrull med vatten på hög värme. När vattnet börjar koka, tillsätt tapiokapärlorna och koka tills tapiokapärlorna har blivit mjuka (cirka 10-20 minuter).

  3. Töm tapiokakulorna från kastrullen genom en sil.

  4. Ställ silen med pärlorna över en medelstor skål. Tillsätt brunt socker i silen och häll det heta vattnet över.

  5. Rör om för att lösa upp all brunt socker på tapiokakulorna. Blötlägg sedan tapiokakulorna i farinsirap i cirka 30 minuter, förvara sedan tapiokapärlorna och resterande sirapen separat tills de är klara att serveras.

  6. Sätt ihop ditt boba tea: Dela upp tapiokapärlorna (boba) och isen mellan två valfria glas, tillsätt sedan farinsirap, svart te och en krämig mejeriprodukt eller icke-mejeriprodukt (mjölk, grädde, sojamjölk, havremjölk m.m.).

  7. Rör sedan om ditt bubbelte med ett sugrör med bred öppning och servera ditt enkla bubble tea med en person som du gillar extra mycket!

  8. Avnjut din bubble tea framför TV:n eller ute på en solig sommardag!
Bubbelte

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Sveriges boba tea café-guide

Denna guide visar dig alla Sveriges caféer som erbjuder boba tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media och rekommendation på boba tea smaker!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter detta enkla recept! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand!

Recommended Articles