Hemmagjord Boba tea med Jordgubbssmak! (Frukt Bubble Tea Recept)

“Strawberry Milk Boba Tea” (Boba Tea med jordgubbssmak) har sitt ursprung från landet Taiwan som är populärt för dess streetfood-kultur. Jordgubbs-boba tea är ett uppfriskande mjölkte tillverkat med starkt svart eller grönt te, jordgubbsmjölk och uppfriskande tapiokakulor som kallas för boba. Följ denna jordgubbssmak bubble tea receptet för att bjuda nära och kära på livsglädje! Bubble tea med jordgubbssmak är ett måste att testa, oavsett om du är en boba lover eller en bubble tea nybörjare!

Boba tea med jordgubbssmak finns i de flest boba tea-shops (hitta alla Sveriges boba tea-caféer på bobatea.se huvudmeny, café-guiden!) men en egen hemmagjord Strawberry Milk Boba Tea är svårt att slå när det gäller pris, mängd och i många fall smak. När du gör egen boba tea så får du anpassa mängden och smaken hos din hemmagjorda bubble tea, vilket innebär att du enklare hittar din boba-smak. Detta förenklar även när du ska beställa bubble tea från ett café, då du efter ett antal hemmagjorda boba tea, blir till en erfaren boba lover! Detta boba tea recept med jordgubbssmak tar din helgmys till nästa nivå!

Ingredienser

 • 3 påsar starkt svart eller grönt te.
 • 1 kopp varmt vatten (kokat).
 • 4 koppar jordgubbsmjölk.
 • 1/2 kopp tapiokapärlor med snabbkokning.
 • 4 matskedar enkel sirap.

Instruktioner (steg för steg)

 1. 1. Lägg tepåsarna i varmt vatten (kokad) i minst 10 minuter för ett starkt te. Du kan stärka teet genom att förvara teet i kylen upp till en dag i förväg om det behövs.
 2. 2. Medan teet stöper så förbereder du boba (tapiokapärlor) enligt förpackningsanvisningarna i en medelstor kastrull. Om det är snabbkokande boba (tapiokapärlor) så kokar du i 5 minuter och låter den vila täckt i 5 minuter.
 3. 3. Ta bort boban från kastrullen med hjälp av en slev och överför till en skål med cirka 4 matskedar enkel sockersirap. Se anteckningarna längst ner.
 4. 4. Dela upp de sötade, kokta tapiokapärlorna mellan fyra serveringsglas. Häll 1/4 kopp tillagat te i varje serveringsglas, toppad med 1/2 kopp jordgubbsmjölk. Tillsätt is om så önskas. Servera med breda sugrör eller långa skedar för att kunna nå boban i botten.

Anteckningar

Tapiokapärlor kan kokas till din önskade konsistens. Ju längre du kokar dem, desto segare blir de och förpackningarnas kokningstid kan variera beroende på förberedelsestiderna. Jag föredrar att koka tapiokapärlorna i cirka 5 minuter, tills de flyter till toppen och täcker sedan över kastrullen, skruvar ner på värmen och låter tapiokakulorna sjuda i ytterligare cirka 5 minuter.

Enkel sockersirap har lika delar socker och vatten kokt tills sockret är upplöst. Du kan använda vitt socker eller brunt socker, efter din egna smak. Enkel sirap kan förvaras i kylskåp i upp till 1 månad.

Alternativt till den enkla sirapen kan du tömma vattnet från tapiokapärlorna och spilla över cirka 2 matskedar honung efter din smak. Rör om försiktigt tills honungen har smält och är utblandad bland all boba.

Om du inte använder jordgubbsmjölk kan du istället använda färska jordgubbar. Krossa 1 kopp färska jordgubbar och blanda med föredragen vit mjölk. Denna teknik kan vara svårare, men lyckas du lär det bli riktigt gott!

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Boba tea jordgubbssmak

Hemmagjord Boba tea med Jordgubbssmak Recept

Hemmagjord Boba tea med Jordgubbssmak Recept

Recipe by Boba Tea Sverige
5.0 from 1 vote
Course: DryckCuisine: TaiwanDifficulty: Enkel
Portion

4

portioner
Förberedelsetid

5

minutes
Tillagningstid

20

minutes
Calories

200

kcal
Totaltid

0

minutes

“Strawberry Milk Boba Tea” (Boba Tea med jordgubbssmak) har sitt ursprung från landet Taiwan som är populärt för dess streetfood-kultur. Jordgubbs-boba tea är ett uppfriskande mjölkte tillverkat med starkt svart eller grönt te, jordgubbsmjölk och uppfriskande tapiokakulor som kallas för boba. Följ denna jordgubbssmak bubble tea receptet för att bjuda nära och kära på livsglädje! Bubble tea med jordgubbssmak är ett måste att testa, oavsett om du är en boba lover eller en bubble tea nybörjare!

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 4 msk sirap

 • 3 påsar svart te / grönt te

 • 1 kopp varmt vatten

 • 4 kopp jordgubbsmjölk

 • 1/2 kopp tapiokapärlor

Köksredskap

Instruktioner

 • Lägg tepåsarna i varmt vatten (kokad) i minst 10 minuter för ett starkt te. Du kan stärka teet genom att förvara teet i kylen upp till en dag i förväg om det behövs.
 • Medan teet stöper så förbereder du boba (tapiokapärlor) enligt förpackningsanvisningarna i en medelstor kastrull. Om det är snabbkokande boba (tapiokapärlor) så kokar du i 5 minuter och låter den vila täckt i 5 minuter.
 • Ta bort boban från kastrullen med hjälp av en slev och överför till en skål med cirka 4 matskedar enkel sockersirap. Se anteckningarna längst ner.
 • Dela upp de sötade, kokta tapiokapärlorna mellan fyra serveringsglas. Häll 1/4 kopp tillagat te i varje serveringsglas, toppad med 1/2 kopp jordgubbsmjölk. Tillsätt is om så önskas. Servera med breda sugrör eller långa skedar för att kunna nå boban i botten.

Anteckningar

 • Tapiokapärlor kan kokas till din önskade konsistens. Ju längre du kokar dem, desto segare blir de och förpackningarnas kokningstid kan variera beroende på förberedelsestiderna. Jag föredrar att koka tapiokapärlorna i cirka 5 minuter, tills de flyter till toppen och täcker sedan över kastrullen, skruvar ner på värmen och låter tapiokakulorna sjuda i ytterligare cirka 5 minuter.
 • Enkel sockersirap har lika delar socker och vatten kokt tills sockret är upplöst. Du kan använda vitt socker eller brunt socker, efter din egna smak. Enkel sirap kan förvaras i kylskåp i upp till 1 månad.
 • Alternativt till den enkla sirapen kan du tömma vattnet från tapiokapärlorna och spilla över cirka 2 matskedar honung efter din smak. Rör om försiktigt tills honungen har smält och är utblandad bland all boba.
 • Om du inte använder jordgubbsmjölk kan du istället använda färska jordgubbar. Krossa 1 kopp färska jordgubbar och blanda med föredragen vit mjölk. Denna teknik kan vara svårare, men lyckas du lär det bli riktigt gott!

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

1 reaktion på ”Hemmagjord Boba tea med Jordgubbssmak! (Frukt Bubble Tea Recept)”

 1. Hello Sai Kurudo,
  This comment field/Leave a reply does not seem to be visibli in all pages.
  Just testing and giving some feedback.
  /Baba

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen