Vad finns det för Boba Tea smaker?

Hur många boba tea smaker finns det egentligen? Och vilka boba tea smaker är populärast? Vi på bobatea.se presenterar i detta inlägg de allra vanligaste boba tea smakerna som erbjuds i de flesta etablerade boba-shops, detta för att underlätta ditt val när du ska beställa en ny bubble tea smak på ett café. Vi rekommenderar starkt att du ska våga testa nya bubble tea smaker! Det är värt det.

Typer av boba tea (Bas)

Bubble tea har oändligt med möjligheter när det gäller smak, du kan skapa nästan vilken smak du vill. Endast din kreativitet kan stoppa dig. Boba tea caféer erbjuder ofta ett flertal variationer av bubble tea. Några klassiska typer av bubbelte som finns på varje bubble tea café är följande:

Mjölkte (Milk tea):

En uppfriskande kombination av bryggt svart te, mjölk och tapiokapärlor.

Thailändskt te (Thai tea):

Ett starkt svart te kombinerat med sötad kondenserad mjölk och fylld med tapiokapärlor.

Taro Bubble Tea:

Innehåller taro-puré, en lila rot som liknar sötpotatis som har en annorlunda söt smak.

Fruktte (Fruit tea):

Ett nytt fruktbaserat te med ditt val av boba (tapiokakulor) som oftast är koffeinfritt.

boba tea smaker

Typer av te i bubble tea

När du beställer bubbelte är det första att tänka på vilken typ av te som ska användas i din bubbelte´s ihopsätting. De flesta bubbelteer är gjorda med svart te, grönt te eller oolongte! Teet ska ha en stark smak, då den blandas ut med bland annat is, sirap och mjölk!

Svart te (känt som rött te i Kina, Hong Kong och Taiwan):

Det överlägset mest populära alternativet för bubbelte (inklusive Earl Grey).

Grönt te:

Speciellt jasmingrönt te och grönt tepulver som matcha används i boba-butiker.

Oolong Tea:

Standard oolong te är ett populärt alternativ för boba tea, även om grön oolong är en annan favorit för många bubbelte-drickare.

Vitt te:

Relativt populärt alternativ i vissa västländer, vitt te används sällan för bubbelte i Taiwan.

När bubble tea har trendat och vuxit har nya sammansättningar som inte alls innehåller te blivit populära också. Nyare variationer inkluderar “Snow Ice” (en slags pulveriserad kaffebaserad, frusen och blandad dryck), krämbaserade drycker och frukt bubble tea.

Typer av mjölk i Boba Tea

Mjölk och mjölkliknande ingredienser tillsätts ofta för att ge bubbelte en krämig konsistens och smak. Olika smaker och stilar av mejeriprodukter och mejeriliknande ingredienser kan användas för bubble tea´s krämighet.

 • Icke-mejeriprodukter (överlägset den mest populära användningen istället för mjölk)
 • Fräsch mjölk
 • Sötad kondenserad mjölk
 • Kokosmjölk
 • Sojamjölk (nygjord eller färdiggjord)
 • Laktosfri mjölk
 • Calpis och liknande yoghurtliknande drycker
 • En del av de syrliga bubbleteerna med fruktsmak är endast tillgängliga utan mjölk eftersom syrligheten i fruktsirapen kan stoppa mjölken.

Boba Tea smaker

Medan alla andra ingredienser utgör basen för bubbelte (te, mjölk och boba) kommer den kännetecknande smaken från smakämnen som bland annat smaksatt sirap eller pulver. Precis som ett vanligt café har en rad med olika sirapsflaskor för att smaksätta kaffe, frapinos och lattes, så är bubbelte-butiker fyllda med ett stort utbud av sirap och pulver.

Smaksatta enkla siraper är det mest populära smaksättningsalternativet för boba tea, eftersom att de lätt kan blandas i kallt mjölkte. Några populära fruktiga alternativ för bubble tea inkluderar:

 • Passionsfrukt
 • Jordgubbe
 • Grönt äpple
 • Citron
 • Vattenmelon
 • Lychee
 • Persika
 • Ananas
 • Kiwi
 • Plommon
 • Honeydew
 • Druva
 • Mango
 • Avokado
 • Cantaloupemelon
 • Jackfrukt
 • Banan
 • Kokos

För en mindre fruktig smak kan du prova dessa populära alternativ för bubble tea:

 • Pudding (t.ex. choklad, vaniljsås, mango eller taro)
 • Taro
 • Choklad
 • Kaffe
 • Lavendel
 • Mandel
 • Korn
 • Mocka
 • Sesam
 • Kola
 • Ingefära
 • Ros (ja, blomman!)

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen