HEMMAGJORD MATCHA BOBA TEA! (MATCHA BUBBLE TEA RECEPT)

Matcha Boba Tea

“Matcha Boba Tea” (Boba Tea med matcha) har sitt ursprung från landet Taiwan som är populärt för dess streetfood-kultur. Matcha boba tea är ett uppfriskande bubbelte tillverkat med matcha grönt tepulver och uppfriskande tapiokakulor som kallas för boba. Bubble tea med matcha-smak är ett måste att testa, oavsett om du är en boba lover eller en bubble tea nybörjare! Följ denna enkla boba tea recept för att göra egen matcha bubble tea hemma! Detta matcha boba tea receptet är värt att bjuda på nära och kära!

Ingredienser

  • 1 tsk matcha grönt tepulver.

  • 2 matskedar varmt vatten.

  • 2 matskedar honung eller annat sötningsmedel efter egen smak.

  • 1 kopp (240 ml) mandelmjölk.

  • ½ kopp (120 g) isbitar, plus mer för servering.

  • ¼ kopp (50 g) kokta tapiokapärlor.

Så gör du egen matcha boba tea!

  1. Kombinera matchapulver med varmt vatten (kokat vatten) i en liten skål och låt ljuda i 1 till 2 minuter. Låt stå.

  2. Kombinera honung, matcha-te, mandelmjölk och is i en mixer, i den ordning som anges och säkra locket.

  3. Starta mixer-maskinen.

  4. Häll över de kokta tapiokapärlorna och mixer-blandningen i ett högt glas med breda sugrör och avnjut din bubble tea!

ASIATISKA LIVSMEDELSBUTIKER I SVERIGE

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Sveriges boba tea café-guiden

Denna guide visar dig alla Sveriges caféer som erbjuder boba tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media och rekommendation på boba tea smaker!


Tips och feedback

Hoppas att du gillar detta recept på hemmagjord matcha boba tea. Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter detta hemmagjorda matcha boba tea recept! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram/facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand!

Recommended Articles