Hemmagjord Boba Tea med Mangosmak! (Mango Boba Tea Recept)

mango boba tea

“Mango Milk Boba Tea” (Boba Tea med mangosmak) har sitt ursprung från landet Taiwan som är populärt för dess streetfood-kultur. Mango boba tea är ett uppfriskande mjölkte tillverkat med starkt svart eller grönt te, mjölk/alternativa mjölkprodukter, honung och uppfriskande tapiokakulor som kallas för boba. Följ denna mango bubble tea receptet för att bjuda nära och kära på livsglädje! Bubble tea med mangosmak är ett måste att testa, oavsett om du är en boba lover eller en bubble tea nybörjare!

Ingredienser för boba tea med mangosmak

  • 2 koppar färsk eller fryst mango.
  • 1 kopp svalnat Jasmine te.
  • 1 kopp mjölk eller kokosmjölk.
  • 2 koppar tapioka pärlor.
  • ¼ kopp honung

Instruktioner (steg för steg)

  1. Gör pärlorna. Koka vatten och tillsätt tapiokapärlor tills de flyter (följ förpackningsinstruktioner). Fortsätt koka i 15 minuter, rör om för att tapiokapärlorna inte ska klibba fast sig. Töm kastrullen med en sil och skölj tapiokakulorna med vatten.

  2. Tillsätt honung. Häll över honung på tapiokapärlorna och låt stå tills den är klar att användas.

  3. Mixa. Tillsätt mango, te och mjölk i en mixer och blanda tills det är jämnt och fint med en bra konsistent.

  4. Servera. Häll över tapiokapärlorna och blandningen i glas och servera din egna hemmagjorda mango boba tea till nära och kära.


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Sveriges boba tea café-guide

Denna guide visar dig alla Sveriges caféer som erbjuder boba tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media och rekommendation på boba tea smaker!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna mango boba tea efter detta enkla recept! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand!

Recommended Articles