Hemmagjord Iskaffe Boba (Boba med kaffe recept)

Iskaffe boba

“Iced Boba Coffee” (Iskaffe Boba) är ett nytt koncept, skapat utifrån den originella drycken Boba tea som använder sig av te, mjölk och tapiokabollar. Gillar du iskaffe och boba tea? Då är detta iskaffe boba recept perfekt för dig! Följ denna iskaffe boba recept för att snabbt och enkelt avnjuta den goda kombinationen av boba och kaffe med nära och kära!

Vad är iskaffe boba?

Iskaffe boba är en uppfriskande dryck som innehåller kaffe, is, mjölk/alternativa mjölkprodukter, valfri sötningsmedel (t.ex. honung, kakao, kanel m.m.) och boba (tapiokabollar). Du väljer själv utifrån din smak hur ditt iskaffe boba ska smaka, detta boba recept är endast ett stöd för att du ska förstå hur grunden utförs! Iskaffe boba är ett måste att testa, oavsett om du är en boba lover eller en bubble tea nybörjare!

Ingredienser för iskaffe boba

  • Kaffe – Du behöver brygga svart kaffe för detta. Du väljer vilket kaffe, men den ska vara stark och smakrik. Om inte kan drycken riskeras att bli smaklös.
  • Mejeriprodukt – Jag föredrar att använda grädde eller fetare mjölk för en rikare, krämigare smak. Men att använd vanlig mjölk eller en växtbaserad mjölk fungerar också.
  • Tapiokapärlor – Koka dem enligt förpackningsanvisningarna för bästa resultat, och lägg på sötningsmedel om du vill få en sötare smak. Processen med sötningsmedel görs efter tapiokapärlorna har kokas klart.
  • Sötningsmedel – Jag föredrar att använda honung, men du kan använda antingen honung eller farinsocker för att både söta tapiokapärlorna och boba iskaffet.
  • Krossad is – Eftersom detta serveras kyld är krossad is viktigt, även om du kan använda isbitar också. Krossad is är att föredras.
  • Breda sugrör – Se till att ha breda sugrör för att kunna suga upp tapiokapärlorna. Breda sugrör underlättar och förbättrar iskaffe boba upplevelsen.

Instruktioner för iskaffe boba (steg för steg)

  1. Gör pärlorna. Koka vatten och tillsätt tapiokapärlor tills de flyter (följ förpackningsinstruktioner). Rör om för att tapiokapärlorna inte ska klibba fast sig. Töm kastrullen med en sil och skölj tapiokakulorna med kallt vatten.

  2. Tillsätt valfri sötningsmedel. Häll över honung på tapiokapärlorna och låt stå tills den är klar att användas. Detta för att tapiokabollarna ska smaksättas, vilket du kommer känna av vid varje tugga!

  3. Bygg din iskaffe boba. Dags att sätta ihop alla ingredienser! Detta kan du själv avgöra hur du gör beroende på dina preferenser. Dela pärlorna i glasen och fyll ett glas med ½ dl is. Tillsätt kallt bryggkaffe över isen tills det är ungefär ¾ fullt. Toppa med grädde eller tjock mjölk.

  4. Servera. Servera ditt hemmagjorda iskaffe boba! Avnjut denna boba-dryck på en solig dag för att få energi och kärlek! Boba is love! – Boba lover! Glöm inte bort att använda bredare sugrör för att få den ultimata iskaffe boba upplevelsen!


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Sveriges boba tea café-guide

Denna guide visar dig alla Sveriges caféer som erbjuder boba tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media och rekommendation på boba tea smaker!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna iskaffe boba efter detta enkla BOBA TEA recept! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand!

Recommended Articles