Salted Caramel Boba Tea

Hemmagjord Salted Caramel Boba Tea (Boba Tea med smak av saltad karamell recept)

“Salted Caramel Boba Tea” (Saltad Karamell Boba Tea) är en spännande variant av Boba tea, skapat utifrån den originella drycken Boba tea som använder sig av te, mjölk och tapiokakulor. Gillar du saltad karamell-smak och boba tea? Då är detta salted caramel boba tea recept perfekt för dig! Följ denna salted caramel boba tea recept med smak av saltad karamell för att snabbt och enkelt avnjuta den goda och tillfredställande kombinationen med nära och kära!

Vad är Salted Caramel Boba Tea?

Salted Caramel Boba Tea är en uppfriskande dryck som innehåller te, is, mjölk/alternativa mjölkprodukter, valfri sötningsmedel (t.ex. honung, kakao, kanel m.m.), salt, karamellsås och boba (tapiokabollar). Du väljer själv utifrån din smak hur din variant av saltad karamell boba tea ska smaka, detta boba tea recept är endast ett stöd för att du ska förstå hur grunden utförs! Boba tea med smak av saltad karamell är ett måste att testa, oavsett om du är en boba lover eller en bubble tea nybörjare!

Ingredienser för Boba tea med saltad karamell-smak

 • Karamellsås – Du behöver valfri karamellsås för detta. Du väljer själv vilken karamellsås som ska tillsättas i din bubble tea dryck.
 • Mejeriprodukt – Jag föredrar att använda grädde eller fetare mjölk för en rikare, krämigare smak. Men att använd vanlig mjölk eller en växtbaserad mjölk fungerar också.
 • Tapiokabollar – Koka dem enligt förpackningsanvisningarna för bästa resultat, och lägg på sötningsmedel om du vill få en sötare smak. Processen med sötningsmedel görs efter tapiokapärlorna har kokas klart.
 • Sötningsmedel – Jag föredrar att använda honung, men du kan använda antingen honung eller farinsocker för att söta tapiokapärlorna. I detta recept används karamellsås, vilket betyder att du själv får avgöra om ytterligare sötningsmedel krävs för att tillfredsställa dina smaklökar.
 • Te – Valfritt te. Vi på Boba Tea Sverige föredrar jasmine te.
 • Salt – För att skapa den unika smaksensationen av sött (karamellsås) och salt, så krävs det lite salt.
 • Krossad is – Eftersom detta serveras kyld är krossad is viktigt, även om du kan använda isbitar också. Krossad is är att föredras. Denna dryck kan även serveras varm (strunta då i isen).
 • Breda sugrör – Se till att ha breda sugrör för att kunna suga upp tapiokapärlorna. Breda sugrör underlättar och förbättrar boba tea upplevelsen.

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Instruktioner för Salted Caramel Boba Tea (steg för steg)

 1. 1. Gör pärlorna. Koka vatten och tillsätt tapiokapärlor tills de flyter (följ förpackningsinstruktioner). Rör om för att tapiokapärlorna inte ska klibba fast sig. Töm kastrullen med en sil och skölj tapiokakulorna med kallt vatten.
 2. 2. Tillsätt valfri sötningsmedel. Häll över honung på tapiokapärlorna och låt stå tills den är klar att användas. Detta för att tapiokabollarna ska smaksättas, vilket du kommer känna av vid varje tugga! I detta recept används karamellsås, vilket innebär att du själv väljer om ytterligare sötningsmedel krävs för att tillaga din perfekta boba tea med smak av saltad karamell.
 3. 3. Bygg ihop din Salted Caramel Boba Tea. Dags att sätta ihop alla ingredienser! Detta kan du själv avgöra hur du gör beroende på dina preferenser. Smeta karamellsås runt glasens sidor och tillsätt salt på karamellsåsen. Dela pärlorna i glasen och fyll ett glas med ½ dl is. Tillsätt mer karamellsås och salt på tapiokapärlorna efter din smakpreferens. Tillsätt sedan det ljumna teet över isen tills det är ungefär ¾ fullt. Toppa med grädde eller tjock mjölk.
 4. 4. Servera. Servera ditt hemmagjorda Salted Caramel Boba Tea! Avnjut denna bubbelte recept på en solig dag för att få energi och kärlek! Boba is love! – Boba lover! Glöm inte bort att använda bredare sugrör för att få den ultimata Salted Caramel Boba Tea upplevelsen!

Hemmagjord Salted Caramel Boba Tea Recept

Hemmagjord Salted Caramel Boba Tea Recept

Recipe by Boba Tea Sverige
4.5 from 2 votes
Course: DryckCuisine: Taiwan, JapanDifficulty: Enkel
Portion

2

portioner
Förberedelsetid

5

minutes
Tillagningstid

20

minutes
Kalorier

200

kcal
Totaltid

25

minutes

Salted Caramel Boba Tea är en uppfriskande dryck som innehåller te, is, mjölk/alternativa mjölkprodukter, valfri sötningsmedel (t.ex. honung, kakao, kanel m.m.), salt, karamellsås och boba (tapiokabollar). Du väljer själv utifrån din smak hur din variant av saltad karamell boba tea ska smaka, detta boba tea recept är endast ett stöd för att du ska förstå hur grunden utförs! Boba tea med smak av saltad karamell är ett måste att testa, oavsett om du är en boba lover eller en bubble tea nybörjare!

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • Karamellsås

 • Mjölk eller alternativa produkter

 • Tapikkapärlor

 • Sötningsmedel – honung eller farinsocker

 • Salt

 • Is – krossad fungerar bra

Köksredskap

Instruktioner

 • Gör pärlorna. Koka vatten och tillsätt tapiokapärlor tills de flyter (följ förpackningsinstruktioner). Rör om för att tapiokapärlorna inte ska klibba fast sig. Töm kastrullen med en sil och skölj tapiokakulorna med kallt vatten.
 • Tillsätt valfri sötningsmedel. Häll över honung på tapiokapärlorna och låt stå tills den är klar att användas. Detta för att tapiokabollarna ska smaksättas, vilket du kommer känna av vid varje tugga!
 • Bygg ihop din Salted Caramel Boba Tea. Dags att sätta ihop alla ingredienser! Detta kan du själv avgöra hur du gör beroende på dina preferenser. Smeta karamellsås runt glasens sidor och tillsätt salt på karamellsåsen. Dela pärlorna i glasen och fyll ett glas med ½ dl is. Tillsätt mer karamellsås och salt på tapiokapärlorna efter din smakpreferens. Tillsätt sedan det ljumna teet över isen tills det är ungefär ¾ fullt. Toppa med grädde eller tjock mjölk.
 • Servera. Servera ditt hemmagjorda Salted Caramel Boba Tea! Avnjut denna boba-dryck på en solig dag för att få energi och kärlek! Boba is love! – Boba lover! Glöm inte bort att använda bredare sugrör för att få den ultimata Salted Caramel Boba Tea upplevelsen!

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen