Super Enkelt Boba Recept! (Tapiokapärlor/Tapiokakulor) – Endast 3 Ingredienser

Boba Recept, här berättas det hur du kan göra din helt egen boba/tapiokapärlor/tapiokakulor till din bubble tea! Dessa tapiokakulor tar din boba tea till nästa nivå med sin mjuka och sega textur samt söta smak.

Visste du att det faktiskt är enkelt att göra din egen boba hemma med bara 3 ingredienser och några enkla steg? Följ det här boba recept så kan du göra ditt egen bubbelte när du vill!

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från en av våra annonsörer.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Hemmagjord Boba

Boba tea (eller bubbelte) är förmodligen det mest välkända och populära drycken som har kommit ur Taiwans matkultur. Du kan köpa torra svarta tapiokapärlor i många asiatiska livsmedelsbutiker, men det fanns oroande rapporter om att giftiga ingredienser används i vissa tapiokapärlor (inklusive några som används i bobabutiker).

På grund av detta föredrar många att göra sin egen boba, speciellt om det är för familj och vänner. Det är faktiskt väldigt enkelt att göra det här, och smaken är bättre än de som köptes i butiken, eftersom det används riktigt taiwanesiskt farinsocker istället för att använda billigare socker och förlita sig på matfärg.


Varför borde du prova detta boba recept

Du kan njuta av din hemmagjorda boba utan att oroa dig för några giftiga tillsatser.
Det är lätt att göra, och kan vara en rolig aktivitet med vänner och familj.
Hemlagad boba går snabbare att tilllaga jämfört med de från butik.

Ingredienser du behöver

Förutom vatten behöver du bara två andra ingredienser för detta boba recept – taiwanesiskt farinsocker och tapiokamjöl.

Boba deg

 • 60 g vatten

Servering

 • Brunt sockermjölk, mjölkte eller andra bobakompatibla drycker enligt dig

Notera

 • Taiwanesiskt farinsocker – Det är viktigt att använda taiwanesiskt farinsocker (黑糖) eftersom det ger färg och arom. Taiwanesiskt farinsocker är inte lika sött som vanligt farinsocker, så boban blir för söt om du ersätter den med vanligt mörkt farinsocker. Det bästa alternativet är nog kokossocker. Mörk muscovadosocker kan också fungera bra för detta boba recept.
 • Tapiokamjöl – Kallas även tapiokastärkelse. Se till att du använder rent tapiokamjöl/stärkelse. Du kan inte ersätta detta med majsstärkelse eller potatisstärkelse eftersom konsistensen inte blir densamma.

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Näringsvärde
Serving:1 portion
Kalorier: 161 kcal
Kolhydrater: 42g
Protein: 1g
Natrium: 13 mg
Kalium: 56mg
Socker: 41g
Kalcium: 35mg
Järn: 1mg
boba recept / tapiokamjöl

Steg för steg instruktioner

Steg 1 – Kombinera vatten och taiwanesiskt farinsocker i en liten kastrull och låt det koka upp på medelvärme.

Steg 2 – Medan vätskan kokar, tillsätt cirka ⅓ till hälften av tapiokamjölet, koka och rör hela tiden tills det bildar en mycket klibbig deg/pasta.

Steg 3 – Ta av kastrullen från värmen och tillsätt resten av tapiokamjölet, rör om tills all degen lossnar från botten av pannan (cirka 10 gånger) och häll blandningen på en arbetsyta.

Steg 4 – Knåda degen tills den är slät. Tillsätt lite kallt vatten om degen är för torr.

Steg 5 – Ta en del av degen och rulla den till en tunn (ungefär ⅓ tum tjock) och enhetlig stock innan du skär den i små bitar (något mindre än storleken på den boba du siktar på) och rulla sedan till bollar. Upprepa detta steg för resten av degen.

Medan du gör detta steg, linda in resten av degen med plastfolie för att förhindra att den torkar ut.

Kasta dina tapiokabollar med lite tapiokamjöl för att förhindra att boba-pärlorna klibbar ihop.

Steg 6 – Koka upp 6 koppar vatten snabbt på medelvärme. Tillsätt boba pearl och koka i 15-20 minuter under omrörning då och då. Stäng av värmen, täck med ett lock och låt stå i ytterligare 15 minuter.

Steg 7 – Töm bobaen och skölj dem snabbt med kallt vatten. Lägg dem i en skål och blanda i 2msk taiwanesiskt farinsocker.

Nu är den redo att användas! Kolla in mitt mjölkte-recept för det bästa mjölkteet som passar till boba. Du kan också bara servera den med farinsockermjölk eller någon av dina favoritdrycker.

boba recept

Tips och tricks

När du kokar vattnet med socker är det bäst att använda en liten kastrull med lock för att minimera avdunstning, vilket påverkar degens struktur.
Det är viktigt att du kokar upp vattnet och tillsätter den första ⅓ av mjölet/stärkelsen medan kastrullen står kvar på värmen, annars blir blandningen en tjock vätska istället för en kladdig deg/pasta.
När du formar boban kan du också bara skära dem i små rutor istället för att rulla till bollar för att göra formningsprocessen snabbare. Försök att göra dem inte större än en halv tum i diameter, annars blir det svårt att koka igenom.
Det är mycket viktigt att koka boba i tillräckligt med vatten (minst 6 koppar för detta recept) och koka upp snabbt innan du lägger till boba, annars kommer de att lösas upp i vattnet.
Boban får bätttre textur efter att de svalnat.

Kan jag ersätta tapiokamjöl med majsstärkelse (eller andra sorters stärkelse)?

Nej, tapiokamjöl/stärkelse är nyckelingrediensen för att göra detta boba recept.

Hur känns den ideala degen?

Den ska vara lite fuktig men inte fastna på handen, ungefär som lekdeg. Justera din deg till rätt konsistens genom att tillsätta tapiokamjöl/stärkelse eller kallt vatten.

Varför blev min bobadeg torr och svår att arbeta med efter ett tag?

Bobadegen torkar lätt, så se till att du slår in, med plastfolie, degen som du inte jobbar med just nu. Om din deg blir för torr och svår att arbeta med, blöt händerna med lite vatten innan du arbetar med boba-degen.

Varför tillagar vissa andra recept den kokta boba-pärlan igen i farinsockersirap?

Detta hjälper till att ingjuta brunsockersmaken och aromen i boba-pärlorna eftersom de som köptes i butik vanligtvis är gjorda med konstgjord färg och inte är söta. Eftersom vi gjorde vår med riktigt taiwanesiskt farinsocker behöver vi inte detta extra steg. Blanda helt enkelt lite mer farinsocker med avrunna och sköljda boba-pärlor för att förhindra att den fastnar och du är igång!

Kan jag frysa min boba?

Ja, men bara de okokta boba-pärlorna. Du kan förvara dem i en Ziploc-påse i frysen i två månader.

Behöver jag justera tillagningstiden när jag lagar de frysta boba-pärlorna?

Ja, du måste tillaga frysta bobadegsbollar 5 minuter längre.

Njut av detta boba recept!

Boba (Tapiokapärlor/Tapiokakulor) Recept

Boba (Tapiokapärlor/Tapiokakulor) Recept

Recipe by Boba Tea Sverige
3.9 from 8 votes
Course: DryckCuisine: TaiwanDifficulty: Enkel
Portion

1

portioner
Förberedelsetid

5

minutes
Tillagningstid

30

minutes
Kalorier

161

kcal
Totaltid

35

minutes

Boba tea (eller bubbelte) är förmodligen det mest välkända och populära drycken som har kommit ur Taiwans matkultur. Du kan köpa torra svarta tapiokapärlor i många asiatiska livsmedelsbutiker, men det fanns oroande rapporter om att giftiga ingredienser används i vissa tapiokapärlor (inklusive några som används i bobabutiker).

På grund av detta föredrar många att göra sin egen boba, speciellt om det är för familj och vänner. Det är faktiskt väldigt enkelt att göra det här, och smaken är bättre än de som köptes i butiken, eftersom det används riktigt taiwanesiskt farinsocker istället för att använda billigare socker och förlita sig på matfärg.

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

Köksredskap

Instruktioner

 • Kombinera vatten och taiwanesiskt farinsocker i en liten kastrull och låt det koka upp på medelvärme.
 • Medan vätskan kokar, tillsätt cirka ⅓ till hälften av tapiokamjölet, koka och rör hela tiden tills det bildar en mycket klibbig deg/pasta.
 • Ta av kastrullen från värmen och tillsätt resten av tapiokamjölet, rör om tills all degen lossnar från botten av pannan (cirka 10 gånger) och häll blandningen på en arbetsyta.
 • Knåda degen tills den är slät. Tillsätt lite kallt vatten om degen är för torr.
 • Ta en del av degen och rulla den till en tunn (ungefär ⅓ tum tjock) och enhetlig stock innan du skär den i små bitar (något mindre än storleken på den boba du siktar på) och rulla sedan till bollar. Upprepa detta steg för resten av degen.

  Medan du gör detta steg, linda in resten av degen med plastfolie för att förhindra att den torkar ut.

  Kasta dina tapiokabollar med lite tapiokamjöl för att förhindra att boba-pärlorna klibbar ihop.
 • Koka upp 6 koppar vatten snabbt på medelvärme. Tillsätt boba pearl och koka i 15-20 minuter under omrörning då och då. Stäng av värmen, täck med ett lock och låt stå i ytterligare 15 minuter.
 • Töm bobaen och skölj dem snabbt med kallt vatten. Lägg dem i en skål och blanda i 2 msk taiwanesiskt farinsocker.
 • Redo för att serveras med din dryck.

Anteckningar

 • Taiwanesiskt farinsocker – Det är viktigt att använda taiwanesiskt farinsocker (黑糖) eftersom det ger färg och arom. Taiwanesiskt farinsocker är inte lika sött som vanligt farinsocker, så boban blir för söt om du ersätter den med vanligt mörkt farinsocker. Det bästa alternativet är nog kokossocker. Mörk muscovadosocker kan också fungera bra för detta boba recept.
 • Tapiokamjöl – Kallas även tapiokastärkelse. Se till att du använder rent tapiokamjöl/stärkelse. Du kan inte ersätta detta med majsstärkelse eller potatisstärkelse eftersom konsistensen inte blir densamma.
 • När du kokar vattnet med socker är det bäst att använda en liten kastrull med lock för att minimera avdunstning, vilket påverkar degens struktur.
 • Det är viktigt att du kokar upp vattnet och tillsätter den första ⅓ av mjölet/stärkelsen medan kastrullen står kvar på värmen, annars blir blandningen en tjock vätska istället för en kladdig deg/pasta.
 • När du formar boban kan du också bara skära dem i små rutor istället för att rulla till bollar för att göra formningsprocessen snabbare. Försök att göra dem inte större än en halv tum i diameter, annars blir det svårt att koka igenom.
 • Det är mycket viktigt att koka boba i tillräckligt med vatten (minst 6 koppar för detta recept) och koka upp snabbt innan du lägger till boba, annars kommer de att lösas upp i vattnet.
 • Boban får bätttre textur efter att de svalnat.

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

2 reaktioner på ”Super Enkelt Boba Recept! (Tapiokapärlor/Tapiokakulor) – Endast 3 Ingredienser”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen