Vad är Popping Boba Tea?

Popping Boba – Vad är det?

Popping bobas är det senaste vurm. Men vad är de? Popping bobas liknar tapiokapärlor, även kallade bubblor eller boba, men med fruktjuice som poppar inne i munnen. Popping pärlor anses vara revolutionerande teknik vid tillverkning av pärltoppar. Den innovativa produkten håller på att bli den främsta attraktionen i butiker som säljer fryst yoghurt, bubbelte, rakglass, glass och andra kalla drycker.

popping boba / popping pärlor

Trendig dryckessensation

Popping bobas som har sitt ursprung i Asien, platsen som födde de berömda tapiokapärlorna, trendar nu i dryckesbutiker i USA och Europa. Popping bobas, eller popping pearls, är kreativa och hälsosamma toppings som presenteras av kända kedjor som Pinkberry, Yogurtland och Red Mango. De hittar också in i en mängd olika desserter och drycker, vilket ger dem ett fräscht, nytt utseende. Många köper också poppärlor för användning i sina egna hem. Popping bobas har blivit mycket populära på grund av fruktsmaken i bobas och den spännande känslan som skapas när de poppar in i munnen. De poppande bobaserna sprack bokstavligen av fruktkänsla från de olika smakerna som finns tillgängliga.


Popping Bobas

Popping bobas liknar tapioca bobas i bubblan eller boba teet. Popping bobas, som är hala små bollar med fruktsmak, har tunn skal och är fyllda med fruktjuice som dyker upp i munnen när de bits eller pressas. De är gjorda av tångextrakt med fruktjuicearomer som mango, litchi, jordgubbar, passionsfrukt, apelsin, grönt äpple, cantaloupe, kiwi, granatäpple, körsbär och andra säsongsbetonade frukter. Huvudingredienserna i de popparande bobaserna inkluderar vatten, fruktjuice, socker, kalciumlaktat, äppelsyra, konstgjord färg, fruktaromer och tångextrakt som bildar den yttre väggen eller huden.

Popping bobas tillagas med det trendiga sättet att laga mat som kallas Molecular Gastronomy, ett område inom matvetenskap som undersöker den kemiska och fysiska omvandlingen av ingredienser i matlagning. De smaksatta juicerna som inte innehåller kalcium blandas med en liten mängd natriumalginat som sedan släpps i en behållare fylld med kall kalciumkloridlösning. Varje droppe av den alginerade vätskan formas till en liten boll i kalciumlösningen, vilket orsakar bildandet av en tunn, flexibel hud. De resulterande popping bobas tas bort från kalciumbadet och sköljs med vatten för att ta bort eventuell eftersmak.

Popping Boba / Popping Pärlor

Tapioca Pearls vs Popping Bobas

Tapiokapärlor och Popping pärlor är både populära pålägg och tillägg till drycker och desserter men de skiljer sig mycket från varandra. Tapiokapärlor är sega medan poppärlor snabbt dyker upp i munnen. Tapiokapärlorna ger en söt eftersmak när du tuggar dem medan de snabbt sprängande ploppande pärlorna omedelbart tillför ett lager av smak till drycken eller desserten.

Tapiokapärlorna, sötade med honung eller socker, ger en rundhet till drycker gjorda av te. På grund av deras neutrala smaker kan tapiokapärlor passa ihop med vilken smak som helst av dryck eller dessert. Popping pärlor, å andra sidan, med sitt stora utbud av smaker, måste paras med samma eller kompletterande smak. Tillgången på olika smaker möjliggör många val. Den enda nackdelen här är att du behöver fylla på så många behållare med olika smaksatta popping bobas.

Tapiokapärlor

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen