Varför Är Boba Tea Populärt?

Är Boba tea populärt? Pearl milk tea (珍珠奶茶), ibland kallat Bubble Tea eller Boba Tea, är en taiwanesisk drink som kombinerar mjölkte med tapiokabollar. Kulorna är också kända som pärlor, så den kinesiska översättningen av 珍珠奶茶 är bokstavligen pärla (珍珠) mjölk (奶) te (茶).

“Boba” i sig syftar på tapiokabollar gjorda av kassavaroten. De kokas i socker och vatten tills de får en seg konsistens.

Denna beroendeframkallande dryck har skjutit i höjden i popularitet under det senaste decenniet och boba-butiker har till och med kallat “Asiatiska Starbucks”. Faktum är att Mcdonald’s la till Boba till sin meny i Tyskland 2012. Oavsett om du har hört talas om Boba från att se olika kändisar dricka Boba för första gången, eller bara växt upp med det, vet du att när du väl har provat det, så finns det ingen väg tillbaka.


Ursprung

Boba-teet utvecklades av Liu Han-Chieh och Lin Hsiu Hui i Taichung[källa], Taiwan under 1980-talet. Lin Han-Chieh kom på idén med mjölkte efter att ha sett hur japanerna tillsatte mjölk till sitt kaffe. Det nya mjölkteet ökade populariteten för hans tehus enormt och Lin Hsiu Hui, som var produktchef vid den tiden, skapade pärlorna genom att kombinera tapiokaboll och sötad pudding med isteet. Sedan dess har populariteten för boba spridit sig från sydost- och östasiatiska länder till främst USA och Kanada.


Varför kallas det “Boba”?

De första tapiokabollarna som användes var mycket små, ungefär i ärtstorlek, därav namnet “pärlmjölkste”. Senare experimenterade en tebutiksägare med större bollar och använde “波霸” för att beteckna skillnaden. Bokstavligt översatt betyder “波霸” “bubbla stor”, men det råkar också vara ett slangord för att representera en kvinna med stora bröst.

Boba Tea Populärt

Varför är Boba Tea populärt?

1. Unika smaker

Den söta smaken av teet i kombination med de sega tapiokabollarna utgör det unika elementet som Boba ger. Drycker som iskaffe eller juice har samma konstanta konsistens, men med Boba erbjuder pärlorna ett slags “paus” från samma tråkiga konsistens. Det finns verkligen ingen annan drink som den.

Butiker har i allmänhet också ett brett utbud av smaker att välja mellan. Detta inkluderar de exotiska som taro, matcha, litchi, guava, passionsfrukt och till och med avokado Boba. Vilken annan dryck ger så många utländska smaker?

2. Mängd alternativ

Bortsett från pärlor, erbjuder bobabutiker ett brett utbud av pålägg som gelé (av många smaker), chiafrön, Cream/crema, Aloe vera och Popping Boba. Och återigen, det finns många olika smaker att välja mellan. Hos Boba Guys’, en populär bobakedja i San Francisco, är Strawberry Matcha en storsäljare. Och på Happy Lemon, en annan populär bobakedja, har de en hel serie saltade ostdrycker.

Om du är den matematiska typen, låt oss säga att en butik har 30 smaker och 9 olika pålägg att välja mellan. Du kan ha 300 olika drycker (30 smaker * 10 pålägg (9+1 alternativ utan pålägg)= 300). Det räcker för att ha en annan drink varje dag i nästan ett år! Det är perfekt för människor som gillar att testa nya smaker.

3. Estetiska

För att vara helt ärlig, många människor köper Boba tea bara för den estetiska överklagandet (aka för Instagram). Folk har till och med Instagram konton dedikerade till Boba tea och dryckens estetiska utseende. Och varför skulle annars boba-butiker göra drycker som “Light Bulb Boba” eller “Cotton Candy Boba”? Drycker som “Blue galaxy Boba”, från Vivi Bubble Tea, har också färgscheman perfekta för bilder. Och Boba butiker som Boba Guys, Boba Bar eller Vivi Bubble Tea, har konstiga tapeter och bakgrunder i butiker som också är bra för Instagram bilder. Det som en kan se är att en Instagram bild med Boba tea som är lite annorlunda drar till sig ögon.

Boba Tea Populärt

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen