Vad är Bingsu?

Har du någonsin hört talas om Bingsu?
Bingsu (Koreansk shaved ice) är en traditionell is-dessert i Sydkorea. Bingsu är mycket populär, särskilt under sommaren i Korea, eftersom Bingsu är gjord av fina smaker av rakad is, såsom mjölk, choklad, yoghurt, vanilj, grönte, matcha, frukter och så mycket mer. Toppingingredienser kan innehålla fruktcocktail, röda bönor, färsk frukt, flingor, kakor, glass eller vad du vill! Vissa bingsu kommer också med kondenserad mjölk eller söt frukt sirap för att hälla över den koreanska desserten. Detta är anledningen till varför koreansk shaved ice är så populärt i Sydostasien och Östasien!

Vad är Koreansk Shaved Ice? (Bingsu)

Bingsu, även kallad Korean shaved ice (koreansk rakad is) är gjord av rakad is med tillsatt mjölksmak och vanligtvis med två eller tre ingredienser, toppad med röd bönpasta, Injeolmi ttoek och sojabönpulver. Toppingen varierar beroende på din smak!

Koreansk shaved ice är mycket populär speciellt under sommarsäsongen i Korea. På grund av den starka cafékulturen i Korea kommer många nya bingsu-smaker att lanseras under den varma sommarsäsongen, då Bingsu är populärt och ett mycket välkommet tilltugg som paus från sommarvärmen. Förr i tiden var bingsu en delikatess som endast var tillgänglig för de rika och ädla eftersom det inte var lätt att få tag på shaved ice (sv. rakad is) på grund av bristen på modern kylutrustning och teknik.

Bingsu består av fina smaksatta rakad is i smaker som mjölk, vanilj, frukt, choklad eller grönt te. Ingredienserna kan variera beroende på vilken typ av bingsu som erbjuds. Populära ingredienser och pålägg inkluderar färsk frukt, pulver, fruktsylt och flingor med en topping av glass eller gelato. Vissa bingsun kommer också med medföljande kondenserad eller färsk mjölk som ska hällas över bingsun enligt individuella preferenser. Den finrakade isen med smak görs möjlig genom att använda speciella maskiner för “finis” som importeras från Korea.

Det spännande med binsu är att det finns i så många olika kreativa smaker och unika pålägg. Några populära bingsuvarianter inkluderar injeolmi (koreansk riskaka) bingsu, patbingsu (toppad med sötade azukibönor aka pat), jordgubbsbingsu (toppad med nyskuren jordgubb), chokladbingsu (garnerad med chokladpulver, chokladbitar och glass), yoghurt bingsu (Innehåller is med smak av rakad yoghurt och ibland även beströdd med smaksatt yoghurtpulver) och ostbingsu (toppad med ostsirap eller till och med en skiva ostkaka för att toppa det)

Vissa människor älskar att njuta av den lokala bingsu-stilen, att äta sin bingsu från toppen medan vissa faktiskt förespråkar att du krossar och blandar berget av smaksatt is och ingredienser för att få ut de bästa smakerna ur din bingun. Oavsett vilket sätt du gillar det, kommer bingsu definitivt att vara en välkommen svalkande efterrätt för alla kalla dessertälskare eller de som söker lite tröst från den fräsande sommarvärmen!


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen