Bingsu (Korean Shaved Ice Recept) – Endast 3 Ingredienser

Jordgubbe Bingsu

Det bästa sättet att kyla ner sig en varm sommardag är med en trevlig kall godbit. Bingsu, en koreansk shaved ice (sv. skrapad is / hyvlad is), är den perfekta efterrätten för att göra just det! Iskall, men ändå krämig, och med ett oändligt urval av pålägg! Man kan inget annat än att älska Bingsu. <3

Vad är Bingsu?

I likhet med glass är bingsu gjord av fryst grädde eller mjölk. Det är en typ av koreansk rak-is där ett block fryst mjölk eller grädde rivs eller rakas med en kniv eller maskin för att skapa en fluffig, isig och snöliknande dessert.

Bingsu kommer normalt med toppings ovanpå berget av rakad is. Röda bönor, bönpasta, tteok (riskaka) och jordnötspulver är några av de traditionella påläggen. Andra populära pålägg inkluderar hackad frukt, kondenserad mjölk, matcha, choklad, jordgubbe, mango, godis och kakor.

Precis som glass finns även bingsu i en mängd olika smaker. De mest populära smakerna är grönt te, kaffe och yoghurt men det finns även andra smaker som jordgubb, choklad, litchi och mango.

Med alla dessa smaker och pålägg är möjligheterna oändliga!

Var finns bingsu?

I Sydkorea och andra länder i Asien är bingsu-stånd lika vanliga som glassbarer här i Sverige. Bingsu har inte riktigt blivit trendigt ännu i Sverige, men det bör komma så småningom! I USA och andra länder börjar bingsu ta fart.

Det vanligaste stället du kan hitta bingsu är på asiatiska dessertkaféer och bagerier.

Du kan också enkelt göra koreansk shaved ice hemma om du inte hittar någon bingsu butik nära dig! Följ detta superenkla recept nedan för att njuta av det hemma.

Bingsu recept (Koreansk Shaved Ice Recept)

Ingredienser:

  • 4 ½ dl mjölk.
  • ½ kopp kondenserad mjölk, (kan bytas ut med med glukos eller majssirap).
  • Ditt egna val av pålägg (t.ex. hackad frukt, röda bönor, kondenserad mjölk, godis, etc.)

Instruktioner:

  1. Blanda mjölken och den kondenserade mjölken i en fryssäker behållare med en visp.
  2. Täck över blandningen och frys i minst 5 timmar eller över natten.
  3. Medan blandningen fryser, förbered dina pålägg. Du kan hacka vissa frukter som mango, jordgubbar, kiwi eller bananer. Ställ dem åt sidan.
  4. Efter att blandningen har frusit, ta bort den från behållaren och slå in den i lite plastfolie. Detta kommer att göra det lättare att hålla form.
  5. Håll det inslagna mjölkblocket med en handduk för att skydda huden och börja raka den i en skål med ett rivjärn. Du kan också använda en matberedare med rivjärn.
  6. Tillsätt dina favoritpålägg och ringla lite kondenserad mjölk ovanpå. Njut av!

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Sveriges boba tea café-guide

Denna guide visar dig alla Sveriges caféer som erbjuder boba tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media och rekommendation på boba tea smaker!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna bingsu efter detta enkla recept! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Recommended Articles