Frukter / Fruits

6 Asiatiska frukter som du måste testa!

Här kommer ett inlägg där vi har samlar ihop sex olika frukter från Asien som du bör testa någon gång i ditt liv. Dessa säljs i vissa asiatiska livsmedelsbutiker. Om du har tur kan du hitta någon av dessa i din närmsta asiatiska livsmedelsbutik, men vågar du att test smaka dessa? Kommentera gärna vad du tycker om dessa frukter och vilka du lyckades hitta i din närmsta butik.

Durian

Durian fruit / durian frukt

Durian är något som du antingen kommer att hata eller älska. Det finns inget mitt emellan. Många brukar klaga på starka doften av frukten som kan spridas snabbt i ett rum. Smaken är svår att beskriva men konsistensen är krämig trots den taggiga utsidan. Förutom att äta kan den även bearbetas till att bli smaksättare för sötsaker och glass.

Soursop / Graviola

Soursop / Graviola - fruit/ frukt

Graviola är en frukt som är släkt med sockerannona, som kommer att presenteras längre ner i denna artikel. Graviolan är oftast grön på utsidan. Den smakar surt och har en viss krämighet i konsistensen. Kärnan är placerad i mitten av frukten vilket underlättar avskiljningen från köttet. Förslagsvis kan graviola användas till smoothie liknande drinkar.

Jackfruit

Jackfruit / jackfrukt

Jackfruit är som de flesta andra frukter från Asien, taggig. När den skalas så hittar du klyftor, där varje klyfta har sin egna kärna. Jackfruit äts upp direkt i rå format, men det finns även möjlighet att köpa den som torkat godis. Många asiatiska caféer använder dessutom jackfruit till desserter.

Sockerannona

Sockerannonan är ursprungligen från tropiska Amerika och Västindien, men med åren har den blivit vanligare i den asiatiska marknaden. Den består av ett tjockt skal som innehåller kött och en hel del frön. Konsistensen är len och liknar vaniljsås. Frukten äts upp i mindre delar och kärnorna spottas sedan ut, en liknelse till detta är vattenmelonen som innehåller en hel del frön. Att slösa tid på att ta bort alla kärnor är därav inget som tipsas.

Javaäpple

Javaäpple är inte som namnet låter ett äpple. Den anses vara en sallads ingrediens då konsistensen är vattnig och knaprig. En nära släkting till javaäpplet är vaxäpplet som är vit och klockformad, medan javaäpplet är rosa/rött och avlångt. Trots att många caféer och restauranger väljer att servera javaäpplet som en del av en sallad, så kan den även ätas som en frukt likt ett äpple om det så önskas.

Artocarpus odoratissimus

Även kallad för marang fruit är ursprungligen från Borneo. Den har en skarp doft som påminner om tidigare nämnda durianen, dock mildare. Likt javkfruit finns runda klyft formade köttbitar under skalet som går att äta direkt, men kan även tillagas och användas till annat.


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen