Passion Fruit Boba Tea (Passionsfrukt bubbelte recept) – Endast 5 steg

Om du provade passion fruit Boba tea och omedelbart älskade det, varför inte prova det hemma? Det är så enkelt att göra, och du behöver bara några få ingredienser. Om 20 minuter eller mindre kan du smutta på ett högt glas utsökt passionsfrukt bubbelte.

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från en av våra annonsörer.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Passion fruit Boba tea

Du kan hitta bubbelte i otaliga varianter, men när sommaren närmar sig bestämde vi oss för att ge vårt recept en exotisk snurr. Vi gjorde en blandning av kallt grönt te, färsk passionsfruktjuice och kokosmjölk. Det är så uppfriskande och energigivande att du kommer tillbaka för mer!

För dem som inte är bekanta med det är bubble tea en kall dryck som har sitt ursprung i Taiwan. Även känt som pärlmjölkste, det består av te blandat med mjölk och sockersirap. Denna blandning hälls sedan upp i glas med en bas av kokta tapiokapärlor (boba) och serveras med is.

I vårt recept använde vi svarta tapiokapärlor, som innehåller tapiokastärkelse blandat med karamellfärg. Du kan hitta dem som gråa bollar i din lokala asiatiska butik. Lägg dem bara i en kastrull med kokande vatten och koka dem enligt våra instruktioner nedan; de kommer att svälla, mjukna och bli svarta.

För att göra vårt bubbelte-recept mjölkfritt, veganskt och sockerfritt bytte vi socker med en skvätt lönnsirap och komjölk med kokosmjölksdryck. Vi silade också fruktköttet av färsk passionsfrukt för att extrahera dess läckra juice och tillsatte den sedan till teblandningen.

Resultatet är ett hälsosammare och allergenfritt bubbelte med en oemotståndlig tropisk smak som säkerligen släcker din törst med smak. Varje glas kommer med över hälften av sockerarterna än ett klassiskt bubbelte; den har bara 130 kalorier och täcker 12 % RDI av sockerarter. Grymt bra!

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

passion fruit boba tea

Ingredienser

Servering 4 personer

Vatten1 L
Gröna tepåsar4 st
Svarta Tapiokapärlor120 g
Lönnsirap40 ml
Passionsfrukter8 st
Kokosdryck240 ml

Steg för steg instruktioner

Steg 1 – Koka upp det givna vattnet, häll det i en skål och tillsätt de gröna tepåsarna. Låt dem dra i 5 minuter och ta sedan bort dem. Låt det gröna teet svalna helt i kylen.

Steg 2 – Koka under tiden en kastrull med vatten och tillsätt tapiokapärlorna. Så snart de flyter upp till ytan, täck grytan och koka dem i 3 minuter. Stäng sedan av värmen och håll pärlorna i grytan i ytterligare 3 minuter.

Steg 3 – Häll nu av kokvattnet och tillsätt pärlorna i en skål fylld med kallt vatten. Låt dem svalna i 20 sekunder och rinna av vattnet igen. Blanda tapiokabollarna med lönnsirap.

Steg 4 – Ös fruktköttet av passionsfrukterna i en finmaskig sil och sila saften i en skål.

Steg 5 – För att montera bubbelteet, dela tapiokabollarna mellan höga glas och häll sedan i passionsfruktjuicen och kallt grönt te (1). Häll till sist i kokosdrycken, rör om väl och servera med isbitar (2).

Tips

1. När de är kokta, konsumera tapiokapärlorna inom 4 timmar. (Kan bero på vilken typ av boba du har)

2. Du kan använda vilken som helst överbliven passionsfrukt för att göra en läcker passionsfruktsmassa eller passionsfruktstavar.

Fruit tea boba tea

Passion Fruit Boba Tea Recept

Passion Fruit Boba Tea (Passionsfrukt bubbelte) Recept

Recipe by Boba Tea Sverige
4.0 from 1 vote
Course: DryckCuisine: TaiwaneseDifficulty: Enkel
Portion

1

portioner
Förberedelsetid

5

minutes
Tillagningstid

3

hours 
Kalorier

100

kcal
Totaltid

3

hours 

5

minutes

Om du provade passion fruit Boba tea och omedelbart älskade det, varför inte prova det hemma? Det är så enkelt att göra, och du behöver bara några få ingredienser. Om 20 minuter eller mindre kan du smutta på ett högt glas utsökt passionsfrukt bubbelte.

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 1 l vatten

 • 4 gröna tepåsar

 • 120 g svarta tapiokapärlor

 • 40 ml lönnsirap

 • 8 passionsfrukter

 • 240 ml kokosdryck

Köksredskap

Instruktioner

 • Koka upp det givna vattnet, häll det i en skål/glas och tillsätt de gröna tepåsarna. Låt dem dra i 5 minuter och ta sedan bort dem. Låt det gröna teet svalna helt i kylen.
 • Koka under tiden en kastrull med vatten och tillsätt tapiokapärlorna. Så snart de flyter upp till ytan, täck grytan och koka dem i 3 minuter. Stäng sedan av värmen och håll pärlorna i grytan i ytterligare 3 minuter.
 • Häll nu av kokvattnet och tillsätt pärlorna i en skål fylld med kallt vatten. Låt dem svalna i 20 sekunder och rinna av vattnet igen. Blanda tapiokabollarna med lönnsirap.
 • Ös fruktköttet av passionsfrukterna i en finmaskig sil och sila saften i en skål.
 • För att montera bubbelteet, dela tapiokabollarna mellan höga glas och häll sedan i passionsfruktjuicen och kallt grönt te (1). Häll till sist i kokosdrycken, rör om väl och servera med isbitar (2).

Anteckningar

 • När de är kokta, konsumera tapiokapärlorna inom 4 timmar. (Kan bero på vilken typ av boba du har)
 • Du kan använda vilken som helst överbliven passionsfrukt för att göra en läcker passionsfruktsmassa eller passionsfruktstavar.

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen