Japanska desserter – del 1

Här kommer en sida fylld med godheter från Japan. Här kommer vi att presentera olika Japanska desserter som passar perfekt till din fika stund tillsammans med din favorit boba dryck. Vi kommer att presentera desserterna i flera olika avsnitt, som du kan läsa på vår webbplats. Följ oss på våra sociala medier för att inte missa när nya avsnitt och inlägg publiceras: Instagram & Facebook.

Dorayaki (Fyllda pannkakor)

Japansk dessert - dorayaki
Dorayaki pancakes stuffed with vanilla japanese food, jcomp

Något som är en en stor favorit av de flesta i Japan är dorayaki. Ett sätt att göra pannkakorna sötare och godare. Desserten består av små och lagom tjocka pannkakor som läggs på varandra likt en sandwich. Mitten av dorayakin fylls med sötheter som chockad eller vanilj smet. Det som gör dorayakin extra god är honung som inkluderas i pannkaksmeten.

Japansk cheesecake

Dessert - Japansk Cheesecake

En annan god dessert är den japanska cheesecaken. Den är lika god som den amerikanska versionen om inte godare. Skillnaden är däremot fluffigheten på desserten som är luftigare på den japanska versionen. För den som känner att den amerikanska cheesecaken är allt för “fet” är detta ett alternativ som måste testas.

Matcha glass

Dessert - Matcha glass

För dig som är sugen på glass är matcha glassen en alternativ dessert. Liksom i boba drycken är matcha även god i glass format. Om du är en matcha älskare är detta något som kommer att göra dina heta sommar dagar något roligare och kyligare.

Dango

Dessert - Dango
dango and tea cup sweet dessert of Japan

En traditionell dessert från japan är Dango, som är en sötsak i dumpling formatet. Den optimala serveringen av dango är tre dango´s tillsammans med grönt te. Smaken på dango kan variera från säsong till säsong.

Isobeyaki

Isobeyaki / japanska söt ris kakor är små desserter i bulle format. Isobeyaki är även kända som mochi, som har en seg men mjuk konsistens. Den tillagas genom att koka upp/ånga ris för att mjuka upp riset. Det tillagade riset pressas sedan ihop och mosas för att formas till små bullar. Isobeyakin är känt för att ätas under vinterhalvåret, speciellt under nyåret. Att göra isobeyakis är väldigt simpelt och kan bli färdiga under tio minuter. Lämna gärna en kommentar ifall du önskar ett recept till isobeyakin, eller någon av de andra desserterna som har nämnt i detta artikel. Vi på redaktionen är redo att lansera nya recept när det väl tillfrågas.

Dina åsikter är viktiga!

Lämna gärna en kommentar med din åsikter om detta inlägg. Vill du se mer inlägg där vi presenterar japanska desserter eller till och med från andra länder? Låt oss få veta mer så att vi kan förbereda mer inlägg utifrån era önskemål.


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen