Dessert - Purin

Japanska desserter – del 2

Här kommer en sida fylld med godheter från Japan. Här kommer vi att presentera olika Japanska desserter som passar perfekt till din fika stund tillsammans med din favorit boba dryck. Vi kommer att presentera desserterna i flera olika avsnitt, som du kan läsa på vår webbplats. Följ oss på våra sociala medier för att inte missa när nya avsnitt och inlägg publiceras: Instagram & Facebook.

Purin (Japansk Brylépudding)

Dessert - Purin (Japansk Brylépudding)

Den japanska purinen är en dessert som liknar den klassiska Brylépudingen. Skillnaden är däremot att den japanska versionen har en fastare konsistens. Purinen är enkel att tillaga med tanke på ingredienserna. En dessert som du kan göra med råvaror som redan finns där hemma.

Japansk Coffee Jelly

Dessert - Coffee jelly

Den japanska “coffee jelly” är något som alla kaffe älskare måste testa. Den är inspirerade från amerikanska/brittiska gelatin desserter. Ingredienserna till denna godhet är framförallt gelatin och kaffe, som passar perfekt till fikastunden.

Japanska Shu Cream

Dessert - shu cream
Appetizing shu cakes on a black background, pvproductions

En ytterligare japansk dessert är shu cream som till en början har rötter från Frankrike. Trots detta har dessa “puffar” blivit en del av den japanska kulturen och traditionen. Shu cream är en av barn och ungdomars favoriter i Japan. Vi på redaktionen gillar att kombinera dessa “puffar” med våra favorit boba dryck för en maximal god fika stund.

Mochi glass

Dessert - mochi glass
Japanese mochi green tea cold ice, schantalao

Mochi glassen är en dessert som har en rolig historia bakom sig. Om ni tidigare har läst del av detta inläggs serie, så vet ni redan om vad mochi är för något. Mochi glassen är nästan detsamma förutom att det finns glass i mochin. Detta då en person kommit på idéen att baka in glass i mochi riskakan, som bland annat finns i smakerna jordgubb, chockad och vanilj.

Mizu Yokan

Mizu Yokan är en perfekt dessert nu till sommaren, då det traditionellt serveras på sommarhalvåret i Japan. Anledningen till detta är att den serveras kyld och har en uppfriskande smak av röda bönor. Den passar perfekt som godbit till matcha te under fika stunden. Mizu Yokan har olika varianter och versioner, mer serveras oftast i form av en rektangel. Var redo på att testa flera olika om du hittar dessa i ditt närmsta asiatiska café.

Dina åsikter är viktiga!

Lämna gärna en kommentar med din åsikter om detta inlägg. Vill du se mer inlägg där vi presenterar japanska desserter eller till och med från andra länder? Låt oss få veta mer så att vi kan förbereda mer inlägg utifrån era önskemål.


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen