Japanese Coffee Jelly (Japansk Kaffegelé Recept) – Endast 5 Ingredienser

Japansk Kaffegelé (eng. Japanese Coffee Jelly) är en japansk dessert som är lika läcker som den är enkel att göra. Om du gillar desserter med kaffesmak men letar efter något lättare än kaffeglass är kaffegelé det perfekta alternativet. Den serveras vanligtvis kyld, tärnad och toppad med vispgrädde, vilket gör det till en välsmakande sommargodis när du vill svalka dig med något sött.

I den här guiden kommer vi att lära dig hur du gör denna enkla – men smaskiga – japanska dessert. Det är inte särskilt svårt att göra, men det kräver lite förberedelsetid. Det här är ett enkelt recept på Japansk kaffegelé, men det krävs inte mycket för att göra en fantastisk efterrätt.

Japanese Coffee Jelly / Japansk Kaffegelé

Kaffe alternativ

Du kan använda vilket kaffe du vill, men vi brukar använda starkare kaffe än vi vanligtvis dricker. När kaffet väl har kombinerats med de andra ingredienserna och kylts kan det tappa lite av sin styrka. Om du har en espressomaskin är det det bästa alternativet, men att öka styrkan på vanligt kaffe fungerar också. Vi rekommenderar att börja med 1,5 gånger mer kaffe än vad du brukar använda och justera efter behov därifrån.

Rostnivån spelar inte så stor roll som styrkan, men mörka rostat gör sig bra i kaffegelé på grund av sin naturligt robusta smak. Å andra sidan gjorde vi en läcker sats kaffegelé från en fruktig lättrostad som inte var av denna värld. Det krävdes mycket mer justering och justering för att få rätt smakbalans, men det var värt det.

Om du gör kaffegelé för första gången, håll dig till en stark mörkrostad eller espresso. Att experimentera med en lätt stekning är ett roligt projekt som kan ta dig flera försök att göra rätt och bättre sparas till ett andra eller tredje försök.

Gelé tärningar

Tänk på hur du vill servera din kaffegelé och se till att du använder en lämplig skål för att låta den stelna. Du kan skiva geléen i vilken storlek du vill, men djupet på fatet styr hur tjocka dina kaffegelétärningar är. Vi gillar tjocka kuber, så vi använder en kastrull som är minst 1/2 tum djup.

Japansk Kaffegelé:

Ingredienser

1 paket gelatin utan smak (eller 1 matsked gelatinpulver)
2 koppar nybryggt varmt kaffe
2 matskedar socker
4 matskedar vatten
Vispgrädde
Chokladsirap (valfritt)

Utrustning

Liten blandningsskål
Sked
Kastrull
Visp
Djup skål
Glas

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Steg för steg instruktioner

Blanda gelatin och vatten

1. Det första steget för att göra kaffegelé är att blanda gelatinet och vattnet i en liten skål. Rör om tills de är väl blandade.

Koka upp kaffe och socker

2. Kombinera kaffet och sockret i en liten kastrull och låt koka upp på medelhög till medelhög värme.

Blanda ihop och ställ i kylen

3. Ta bort kaffe- och sockerkombinationen från värmen och vispa i gelatin-vattenblandningen tills den är helt upplöst. Häll den resulterande blandningen i en grund form och kyl tills den stelnat. Detta bör ta minst 5 timmar.

Servera och njut av Japansk kaffegelé!

4. Skär gelatinet i ½-tums bitar och servera i ett glas. Toppa med vispad grädde och chokladsirap om så önskas.

Serveringsförslag på Japansk kaffegelé

Grundreceptet vi redan har beskrivit är ett helt acceptabelt sätt att njuta av kaffegelé, men det finns några sätt du kan servera det på för att öka ditt spel ett snäpp.

Ett utsökt alternativ är att servera kaffegelékuberna med ett glas tung grädde eller mjölk. Grädden suger in i tärningarna något, och gelétärningarna löser sig också något i grädden och blir en läcker latte-dryck.

En annan rolig idé är att servera kaffegelétärningarna i en liten kopp med lite blåbär och hallon. Frukten kompletterar kaffegeléns smak och är ett hälsosammare alternativ än den tunga gräddvarianten.

Du kan även serverar din kaffegelé med vispgrädde och en skvätt Baileys Irish Cream, vilket gör det till en dekadent dessert endast för vuxna!

Japanese Coffee Jelly (Japansk Kaffegelé) Recept

Japanese Coffee Jelly (Japansk Kaffegelé) Recept

Recipe by Boba Tea Sverige
2.4 from 7 votes
Course: Dessert, SnacksCuisine: JapanskDifficulty: Enkel
Portion

4

portioner
Förberedelsetid

15

minutes
Tillagningstid

5

hours 
Calories

100

kcal
Totaltid

5

hours 

15

minutes

Japansk Kaffegelé (eng. Japanese Coffee Jelly) är en japansk dessert som är lika läcker som den är enkel att göra. Om du gillar desserter med kaffesmak men letar efter något lättare än kaffeglass är kaffegelé det perfekta alternativet. Den serveras vanligtvis kyld, tärnad och toppad med vispgrädde, vilket gör det till en välsmakande sommargodis när du vill svalka dig med något sött.

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 1 paket gelatin utan smak (eller 1 matsked gelatinpulver)

 • 2 koppa nybryggt varmt kaffe

 • 2 msk socker

 • 4 msk vatten

 • Vispgrädde (valfritt)

 • Chokladsirap (valfritt)

Köksredskap

Instruktioner

 • Det första steget för att göra kaffegelé är att blanda gelatinet och vattnet i en liten skål. Rör om tills de är väl blandade.
 • Kombinera kaffet och sockret i en liten kastrull och låt koka upp på medelhög till medelhög värme.
 • Ta bort kaffe- och sockerkombinationen från värmen och vispa i gelatin-vattenblandningen tills den är helt upplöst. Häll den resulterande blandningen i en grund form och kyl tills den stelnat. Detta bör ta minst 5 timmar.
 • Skär gelatinet i ½-tums bitar och servera i ett glas. Toppa med vispad grädde och chokladsirap om så önskas.

Anteckningar

 • Grundreceptet vi redan har beskrivit är ett helt acceptabelt sätt att njuta av kaffegelé, men det finns några sätt du kan servera det på för att öka ditt spel ett snäpp.
 • Ett utsökt alternativ är att servera kaffegelékuberna med ett glas tung grädde eller mjölk. Grädden suger in i tärningarna något, och gelétärningarna löser sig också något i grädden och blir en läcker latte-dryck.
 • En annan rolig idé är att servera kaffegelétärningarna i en liten kopp med lite blåbär och hallon. Frukten kompletterar kaffegeléns smak och är ett hälsosammare alternativ än den tunga gräddvarianten.
 • Du kan även serverar din kaffegelé med vispgrädde och en skvätt Baileys Irish Cream, vilket gör det till en dekadent dessert endast för vuxna!

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen