Vad är Dorayaki?

Dorayaki (Japanska Fyllda Pannkakor Recept) – Endast 5 Steg

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från en av våra annonsörer.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Vad är Dorayaki?

Traditionell, men ändå enkel, dorayaki är perfekt som ett mellanmål på eftermiddagen, vanligtvis avnjutit med en kopp japanskt grönt te. Den består av två söta och fluffiga pannkaksskivor som omsluter en röd bönfyllning. Förberedelserna börjar med att du gör smeten. Ägg vispas först med socker och sedan tillsätts mjöl med bakpulver och mjölk med honung i omgångar. Ofta tillsätts även mirin och sojasås.

Delar av smeten släpps på en uppvärmd non-stick panna och tillagas tills ytan verkar bubblig, varefter pannkakorna vänds och tillagas i högst en minut. Röd bönpasta anko, vanligtvis köpt i butik, placeras mellan två pannkakor och hela dorayaki lindas sedan in i plast och pressas på för att täta. Dorayaki är bäst när den serveras och äts färsk, direkt efter att den har gjorts.

Ingredienser

Vetemjöl
Bakpulver
Ägg
Socker
Honung
Mjölk
Anko (söt röd bönpasta)

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Tips

Metod

Det viktigaste att tänka på när du lagar pannkakorna är att torka av så mycket olja från pannan som möjligt; annars blir dina pannkakor inte gyllenbruna utan prickade med fläckar. Täck också varje kokt pannkaka med en våt pappersduk för att förhindra att den torkar ut medan du slutar tillaga resten av pannkakorna.

Fyllning

Ankofyllningen gjord med röd bönpasta kan köpas i asiatiska eller japanska butiker, men kan också göras från grunden hemma genom att koka adzukibönor med socker. Du kan också använda andra fyllningar som vaniljsås, kastanjer och choklad.

Lagring

Om de lämnas ute för länge kommer dorayaki att torka ut och vara lite hård på utsidan. Du kan fräscha upp dem genom att placera dem i en mikrovågsugn i några sekunder, så blir de lika mjuka som när du gjorde dem.

Servering

Dorayaki avnjuts vanligtvis som mellanmål och serveras med en kopp japanskt grönt te.

Instruktioner – steg för steg

1 ¼ kopp universalmjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
1/2 kopp socker
1 msk honung
3/4 kopp mjölk
Anko (söt röd bönpasta)

1. Blanda mjöl med bakpulver i en skål, medan i en andra skål, vispa ägg med socker och honung, tillsätt sedan mjölken och vispa igen. Tillsätt de torra ingredienserna till de blöta och vispa tills du har en slät smet.

2. Hetta upp en non-stick panna med lite olja inuti, torka sedan av oljan helt med en pappershandduk.

3. Sänk värmen till medel låg och häll sedan 1/8 av en kopp smet i pannan. Koka tills bubblorna dyker upp på ytan, vänd sedan och koka någonstans mellan en halv minut till en minut.

4. Överför till en tallrik och låt den inte torka ut genom att lägga en våt pappershandduk över den. Upprepa tills det inte finns mer smet kvar.

5. Toppa en kaka med en sked Anko och täck sedan med en andra kaka. Slå in det hela i plast och tryck försiktigt på det med händerna, försegla sedan kanterna.em

Dorayaki (Japanska Fyllda Pannkakor Recept)

Dorayaki (Japanska Fyllda Pannkakor) Recept

Dorayaki (Japanska Fyllda Pannkakor) Recept

Recipe by Boba Tea Sverige
5.0 from 1 vote
Course: Dessert, SnacksCuisine: JapanskDifficulty: Medel
Portion

4

Förberedelsetid

30

minutes
Tillagningstid

40

minutes
Calories

150

kcal
Totaltid

0

minutes
Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 1 1/2 kopp universalmjöl

 • 1 tsk bakpulver

 • 2 ägg

 • 1/2 kopp socker

 • 1 msk honung

 • 3/4 kopp mjölk

 • Anko (söt röd bönpasta)

Köksredskap

Instruktioner

 • Blanda mjöl med bakpulver i en skål, medan i en andra skål, vispa ägg med socker och honung, tillsätt sedan mjölken och vispa igen. Tillsätt de torra ingredienserna till de blöta och vispa tills du har en slät smet.
 • Hetta upp en non-stick panna med lite olja inuti, torka sedan av oljan helt med en pappershandduk.
 • Sänk värmen till medel låg och häll sedan 1/8 av en kopp smet i pannan. Koka tills bubblorna dyker upp på ytan, vänd sedan och koka någonstans mellan en halv minut till en minut.
 • Överför till en tallrik och låt den inte torka ut genom att lägga en våt pappershandduk över den. Upprepa tills det inte finns mer smet kvar.
 • Toppa en kaka med en sked Anko och täck sedan med en andra kaka. Slå in det hela i plast och tryck försiktigt på det med händerna, försegla sedan kanterna.

Anteckningar

 • Det viktigaste att tänka på när du lagar pannkakorna är att torka av så mycket olja från pannan som möjligt; annars blir dina pannkakor inte gyllenbruna utan prickade med fläckar. Täck också varje kokt pannkaka med en våt pappersduk för att förhindra att den torkar ut medan du slutar tillaga resten av pannkakorna.
 • Ankofyllningen gjord med röd bönpasta kan köpas i asiatiska eller japanska butiker, men kan också göras från grunden hemma genom att koka adzukibönor med socker. Du kan också använda andra fyllningar som vaniljsås, kastanjer och choklad.
 • Om de lämnas ute för länge kommer dorayaki att torka ut och vara lite hård på utsidan. Du kan fräscha upp dem genom att placera dem i en mikrovågsugn i några sekunder, så blir de lika mjuka som när du gjorde dem.
 • Dorayaki avnjuts vanligtvis som mellanmål och serveras med en kopp japanskt grönt te.

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen