Cheese Foam Recept (Ostskum Recept) – Endast 5 Ingredienser

Cheese foam recept? Om du är en som följer trender, är vi säkra på att du måste ha hört talas om chesse foam (ostte). Ostte? Verkligen? Låter konstigt, eller hur? Men ni som har provat det vet säkert hur gott det är!

En populär dryck i östra Kina som har sitt ursprung i Taiwan, ostte görs genom att toppa mjölk eller bubbelte med “ostskum”.

Med namnet på det vet vi att det låter ganska oaptitligt. Men som det visar sig smakar det bra som pålägg för mjölkteer och andra liknande drycker.

Så, vad är ostskum? Ostskum görs genom att blanda färskost med vispgrädde, mjölk, socker och salt tills det blir skummande, som sedan används som topping för dina favoritdrycker, särskilt mjölkteer som Boba Tea.

Läs vidare för att ta reda på mer om Boba Tea här.

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från en av våra annonsörer.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Cheese Foam

Även om många tebutiker säljer helt utsökt ostskumte, ibland måste du bara gå till köket och göra det själv!

För tider som dessa, här är ett enkelt cheese foam recept som du kan följa för att göra det bästa ostskumsteet som enkelt kan konkurrera med ditt köpta.

Att göra ostskumstopping är superkul och enkelt, ungefär som att göra isdalgona-kaffe som blev viralt för ett tag sedan.

Ingredienser

30 g färskost
3 msk vispgrädde
2 msk mjölk
1 msk socker
1/2 tsk salt

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Steg för steg

1. Låt färskosten stå utanför kylen en stund tills den når rumstemperatur eftersom den är lättare att blanda när den är mjuk och krämig.
2. Blanda ihop färskost, socker och salt i en skål, se till att få bort alla klumpar.
3. Häll gradvis ner mjölken i blandningen och fortsätt vispa.
4. Vispa smeten tills den blir skum och ställ den åt sidan.
5. Vispa grädden i en separat skål tills medelstora toppar börjar bildas.
6. Blanda ner vispgrädden i ostsmeten och vispa tills det blir skum.
7. Den slutliga konsistensen ska vara lätt, skummande och nästan hällbar så att det är lättare att smutta på och ostskummet sitter på toppen av ditt te utan att sjunka ner i det.
8. För montering, sked försiktigt ut den på din kopp utsökt te och njut!

Cheese Foam recept

Tips

För detta Cheese foam recept så tipsar vi att om du inte planerar att använda ostskummet direkt efter att du gjort det, kan du förvara det i kylen där det kan hålla i cirka 3-5 dagar.

När du ska använda den, ta ut den ur kylen och vispa den ordentligt. Detta kommer att kombinera de delade fetterna och vattnet för att säkerställa att ostskummet har rätt konsistens och håller sig flytande ovanpå din drink.

Cheese Foam Recept

Cheese Foam Recept (Ostskum Recept)

Recipe by Boba Tea Sverige
5.0 from 1 vote
Course: Dryck, DessertCuisine: AsienDifficulty: Enkel
Portion

2

portioner
Förberedelsetid

5

minutes
Tillagningstid

10

minutes
Kalorier

200

kcal
Total time

15

minutes

Cheese foam recept? Om du är en som följer trender, är vi säkra på att du måste ha hört talas om chesse foam (ostte). Ostte? Verkligen? Låter konstigt, eller hur? Men ni som har provat det vet säkert hur gott det är!

En populär dryck i östra Kina som har sitt ursprung i Taiwan, ostte görs genom att toppa mjölk eller bubbelte med “ostskum”.

Med namnet på det vet vi att det låter ganska oaptitligt. Men som det visar sig smakar det bra som pålägg för mjölkteer och andra liknande drycker.

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 30 g färskost

 • 3 msk vispgrädde

 • 2 msk mjölk

 • 1 msk socker

 • 1/2 tsk salt

Köksredskap

Instruktioner

 • Låt färskosten stå utanför kylen en stund tills den når rumstemperatur eftersom den är lättare att blanda när den är mjuk och krämig.
 • Blanda ihop färskost, socker och salt i en skål, se till att få bort alla klumpar.
 • Häll gradvis ner mjölken i blandningen och fortsätt vispa.
 • Vispa smeten tills den blir skum och ställ den åt sidan.
 • Vispa grädden i en separat skål tills medelstora toppar börjar bildas.
 • Blanda ner vispgrädden i ostsmeten och vispa tills det blir skum.
 • Den slutliga konsistensen ska vara lätt, skummande och nästan hällbar så att det är lättare att smutta på och ostskummet sitter på toppen av ditt te utan att sjunka ner i det.
 • För montering, sked försiktigt ut den på din kopp utsökt te och njut!

Anteckningar

 • För detta Cheese foam recept så tipsar vi att om du inte planerar att använda ostskummet direkt efter att du gjort det, kan du förvara det i kylen där det kan hålla i cirka 3-5 dagar.
 • När du ska använda den, ta ut den ur kylen och vispa den ordentligt. Detta kommer att kombinera de delade fetterna och vattnet för att säkerställa att ostskummet har rätt konsistens och håller sig flytande ovanpå din drink.

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen