By Cristine Enero Unsplash

Koreanska Fire Noodle Challenge, Vad är det?

Fire Noodle Challenge startades i februari 2014 av den populära YouTubern “영국남자 Korean Englishman”. Efter att ha fått e-post från fansen märkte Josh (YouTubern) att många av de postade paketen innehöll “Fire Chicken Noodles”. Strax efter att ha fått nudlarna utmanade Josh några av sina vänner i Storbritannien att avsluta en portion. Som YouTuber rullade kamerorna och Josh fångade viralt videoguld när han och hans vänner försökte ta sig igenom de kryddiga nudlarna. När videon väl var redigerad laddade Josh upp den på YouTube och började därmed Fire Noodle Challenge!

Virala Fire Noodle Challenge

Utgångspunkten för den ursprungliga Fire Noodle Challenge var enkel: försök bara att avsluta en hel portion av Samyangs Buldak-Bokkeum-Myeon aka Korean Fire Noodles. Även om en stor majoritet av utmanarna i originalvideon kunde avsluta nudlarna, såg det långt ifrån lätt ut. Utan att prova nudlarna själv räckte de visuella och ljudsignalerna i videon för att jag skulle förstå att dessa nudlar var STARKA!

Videon var underhållande, så det är ingen överraskning att folk tittade på och delade videon. Det tog fart i Korea eftersom här var en kaukasisk man i Storbritannien som pratade flytande koreanska. Utmaningen blev Joshs första virala video på sin kanal och lade en bra grund för honom att växa till nästan 5 miljoner prenumeranter idag. När jag skriver detta har den ursprungliga Fire Noodle Challenge-videon fått över 10 miljoner visningar med över 8800 kommentarer. När Joshs video spreds över internet började folk spela in och ladda upp sina egna utmaningsvideor. Att göra en snabb YouTube-sökning efter “Fire Noodle Challenge”-videor ger cirka 736 000 resultat. Det är mycket kryddig nudelätning!

Youtube Video av: 영국남자 Korean Englishman

Folk tog till och med utmaningen till det yttersta genom att äta flera portioner eller lägga till saker som chilipeppar och chilipulver till den redan kryddiga rätten. Om du är sugen att testa denna challenge kan Boba Tea vara en bra dryck för att släcka elden. Läs mer om Boba Tea här.

Vilka Nudlar Används I Fire Noodle Challenge?

Nudlarna som användes i den ursprungliga Fire Noodle Challenge-videon var från det koreanska företaget Samyang. De kallas Buldak-Bokkeum-Myeon, vilket ungefär kan översättas till “varma wokade kycklingnudlar”. Efter att Fire Noodle Challenge ökat i popularitet, lanserade Samyang andra varianter av eldnudlarna. Detta inkluderade ost- och grytatyper innan en annan populär utmaningsvariant kom – Nuclear-typen.

De lanserade Haek-Buldak-Bokkeum-Myeon för att fira början av 2017. Medan den ursprungliga versionen mätte cirka 4 404 SHU, mäter den “nukleära” typen 8 706 SHU. Det är ungefär 2X kryddigare än originalet och tros vara den kryddigaste instant ramen på planeten. Dubbel värme borde vara lika med dubbla underhållningen av videoutmaningar.

Även om det inte finns så många YouTube-resultat för “Nuclear Fire Noodle Challenge”, finns det fortfarande cirka 149 000 uppladdningar för denna sökordsfras. Den 영국남자 Korean Englishman-kanalen gjorde en uppföljning av sin ursprungliga brandnudelutmaningsvideo med den nukleära typen.

Om du funderar på att prova Fire Noodle Challenge själv, måste du lägga vantarna på nudlarna först. På grund av populariteten för koreanska eldnudlar har det blivit lättare och lättare att hitta paketen på lokala asiatiska livsmedelbutiker och online. Att beställa online är ett bekvämt sätt att få de kryddiga koreanska nudlarna levererade till din dörr och rekommenderar att du gör det om du är sugen. Du kan även hitta alla dina närmaste Asiatiska livsmedelsbutik här och nedan.


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen