Skål innan soju bomb!

KOREANSKA DRICKSPEL

Drickspel på koreanskt vis och regler! Det finns många koreanska dryckesspel som involverar användningen av soju, öl, läsk och ett skönt gäng människor. Så, här är de 3 mest populära dricklekar att spela nästa gång du dricker soju, somaek, somaekcol eller soju bomb!

3 Koreanska drickspel

Koreansk drickspel 1: TITANIC

Som titeln antyder kan ett sjunkande skepp vara inblandat. I det här fallet är det sjunkande skeppet soju shot i ölglaset — med andra ord soju bomb!

  1. Häll upp din öl i ett ölglas och fyll upp den till 70 % av ölglaset.
  2.  Placera sedan försiktigt ett tomt shotglas i drinken. 
  3. Turas om att fylla det tomma shotglaset med soju.
  4. Den som sänker shotglaset i ölen måste dricka!

Rolig drickspel på förfest som flera nog inte känner igen. Presentera denna enkla dryckesspel och höj feststämningen.

Koreansk drickspel 2: VRID PÅ SOJU-KORKEN

När du öppnar en ny flaska soju lossnar en liten del av flaskkorken. “Flick the cap”, är ett spel som använder de många flaskkapsylerna som ligger runt bordet! Enkelt och roligt koreanskt dryckesspel.

  1. Ta soju-flaskans lock och vrid.
  2. Turas om för att vrida på flasklocket. 
  3. Den som drar av den får inte dricka medan resten av gruppen gör det. Ett straff med andra ord.

De flesta kommer att spela det här spelet där personen som drar av locket på flaskan inte behöver dricka. Vissa kommer dock att spela det på motsatt sätt där personen som drar av flaskkorken måste dricka. Så se till att du känner till reglerna innan du spelar!

Ett kul drickspel hemma eller ute på en bar/uteservering. Det koreanska dryckesspelet ger både spänning och skratt när en person eller flera får avstå från att dricka.

Koreansk drickspel 3: HÖGRE ELLER LÄGRE

Slutligen, det sista spelet på vår lista är Hög eller Låg som också använder en soju-flasklock för att spela! Personen som vinner i spelet Flick the Cap blir moderator för detta spel.

Inuti varje soju-flasklock ska det finnas ett nummer från 1 till 100 inskrivet. Moderatorn i drickspelet kommer att berätta för alla ett intervall där mysteriets nummer ligger mellan 1-30 eller 60-90. Alla i gruppen turas om att gissa vad mysterienumret är.

Efter varje gissning kommer moderatorn att säga om siffran är högre eller lägre. Personen som korrekt gissar det mystiska numret får alla att dricka! Precis som “Flick the Cap” kan spelet också spelas omvänt där den som gissade rätt måste dricka.

Mycket spännande drickspel som får pulsen att höjas. Är du bra på att gissa rätt borde du nog avstå från denna koreanska drickspel (haha).

Läs mer om Boba Tea här.


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen