Corn Cheese (Majsost) - Bild av Dylan Lu från Unsplash

Corn Cheese Recept (Koreansk Majsost Recept) – Endast 6 Steg

Corn Cheese (Majsost) Recept, ett enkelt och gott recept på krämig, mjuk koreansk majsost. Minimala ingredienser och gjorda på under 20 minuter. Servera med chips eller bröd för doppning som en smaskig förrätt, eller håll det enkelt och servera som tillbehör. Passar till alla typer av rätter och tillfällen, även framför din favorit serie som dip. När du äter denna varma, krämiga corn chesse passar det perfekt med en kall Boba Tea, Läs mer om Boba Tea här.

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från en av våra annonsörer.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Corn - Corn Cheese - Bild av Phoenix Han från Unsplash

Corn Cheese (Koreansk Majsost)

En av koreanernas och nu männsikors från hela världens favoriter att laga majs på, är denna koreanska majsost. Det är så otroligt gott och du kan inte sluta äta.

Den är väldigt enkel att göra, använder bara en handfull basingredienser och vispar ihop på under 20 minuter! Den här rätten är den perfekta mängden sött, salt, krämigt och sliskig! Det blir ett riktigt gott tillbehör, eller så kan du njuta av det som en aptitretare med chips, som vi har idag.

Vad är Koreansk Majsost?

Det är en enkel och utsökt tillbehör som oftast serveras och äts med koreansk BBQ. På restauranger görs den ofta i en insats runt grillen precis vid bordet, eller kommer till bordet i en fräsande, bubblande, varm stengryta. Den här rätten är också en fantastisk dipp att servera med tortillachips eller rostat bröd.

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Tips och Tricks

Även om färsk majs är preferensen, kan du definitivt använda konserverad majs eller fryst majs. Om du använder konserverad majs, dränera majskärnorna noggrant från 1 burk och se till att utelämna 1 1/2 tesked socker eftersom konserverad majs ligger i en naturligt söt vatten. Om du använder fryst majs (cirka 3dl), tina helt och häll av överflödigt vatten innan du fortsätter att göra receptet enligt instruktionerna.

Sockret är super viktigt. En liten mängd socker tillsätts för att ytterligare få fram majsens naturliga sötma och ge en fin balans till den krämiga majonnäsen och salta osten.

Förberedelser

Denna rätt kan tillagas upp till 2 dagar i förväg. Blanda helt enkelt ihop och lägg alla ingredienser i en ugnsform. Täck tätt och ställ i kylen tills den ska gräddas och serveras.

Frysning

Den kan frysas i upp till 2 månader. Blanda helt enkelt ihop och lägg alla ingredienser i en ugnsform. Slå in tätt i plastfolie eller folie och frys in. När du är redo att baka och servera, lägg till ytterligare 10 till 15 minuter till gräddningstiden, tills osten har smält och skålen har värmts upp, fortsätt sedan att steka i de vanliga 2 minuterna enligt anvisningarna i receptet.

Corn Cheese (Koreansk Majsost) Recept

Corn Cheese Recept (Koreansk Majsost Recept)

Recipe by Boba Tea Sverige
4.5 from 2 votes
Course: Förrätt, SnacksCuisine: KoreanskDifficulty: Enkel
Portion

4

portioner
Förberedelsetid

5

minutes
Tillagningstid

10

minutes
Kalorier

300

kcal
Totaltid

15

minutes

Corn Cheese (Majsost) Recept, ett enkelt och gott recept på krämig, mjuk koreansk majsost. Minimala ingredienser och gjorda på under 20 minuter. Servera med chips eller bröd för doppning som en smaskig förrätt, eller håll det enkelt och servera som tillbehör. Passar till alla typer av rätter och tillfällen, även framför din favorit serie som dip.

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 2 färska majskärnors majskorn

 • 110 g majonnäs

 • 110 g strimlad mozzarella

 • 1 1/2 tsk socker

 • 2 salladslökar, tunt skivade

 • S alt och peppar efter smak

Köksredskap

Instruktioner

 • Värm ugnen till 200˚C.
 • Blanda alla ingredienser i en mixerskål och rör ihop.
 • Häll blandningen i en lätt smord ugnsform.
 • Grädda i 10 minuter eller tills blandningen smält och bubblar.
 • Överför skålen till broiler och stek i 2 minuter eller tills toppen är brun.
 • Servera omedelbart, ät varmt.

Anteckningar

 • Fryst eller konserverad majs kan ersätta den färska majsen, så du kan njuta av den här rätten året runt.
 • 3 msk tunt skivad gräslök kan användas istället för salladslök.
 • Även om smaken kommer att ändras något, kan du utelämna sockret och fortfarande ha en utsökt majsosträtt!
 • Du kan ersätta den strimlade mozzarellan med en annan mild smaksatt smältost som fontina eller till och med gouda.

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatiska desserter! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen