Hotteok (Sweet korean pancake) - Bild av 예슬 김 från Pixabay

Hotteok (Koreansk Sweet Pancake), Vad är det?

Hotteok (Koreansk Sweet Pancake) är en koreansk mjölpannkaka fylld med en söt fyllning av farinsocker, kanel och valnötter. Det är ett välkänt gatusnack, och också en typisk frukostgodis i Korea. Den koreanska gatumaten är rund till formen, har en krispig utsida och är vanligtvis stekt i olja. Det ser ut som en kombination av en vanlig pannkaka och indisk stektbröd.

Hotteok hangul-uttalet är ‘Ho-tok’ eller ‘Hodduk’. Det koreanska namnet och hotteok-uttalet gavs av kinesiska köpmän som förde det till Korea i slutet av 1800-talet. Namnet betyder “barbarisk riskaka” för att hänvisa till kineserna som förde in dem i landet.

Denna koreanska pannkaka är perfekt för alla tider på året, men den smakar bäst på vintern. Det mjuka brödet med den sockrade sirapen är som en vänlig, varm kram!

Hotteok (Koreansk Sweet Pancake)

Hur smakar Hotteok?

Detta koreanska mellanmål smakar sött och nötigt på grund av sockerlagen och valnötterna. Den söta fyllningen sipprar i munnen med varje tugga när det är varmt och fräscht.

essutom är det hemtrevliga gatusnacket lätt, mjukt och segt. Och det är inte allt, det är även krispigt på utsidan!

Denna söta goding är omedelbart tröstande för alla som smakar den. Är du sugen att testa att göra Hotteok har kan du kolla in på vårt Hotteok Recept här.

Var kommer det ifrån?

De koreanska söta pannkakorna kommer från det koreanska-kinesiska köket eftersom kineserna förde dem till Korea från Kina. Under slutet av 1800-talet immigrerade kinesiska köpmän till och slog sig ner i Korea. De började sälja snacket till låga priser och spred det på så sätt runt om i landet.

Det är viktigt att notera att söt koreansk pannkaka skiljer sig från salta kinesiska pannkakor eller Pajeon. Den koreanska pannkakan är fylld med söta fyllningar för att passa den koreanska gommen. Dess kinesiska namn är “Tang Bing”, vilket betyder “söt pannkaka”.

Nuförtiden kan du hitta denna söta pannkaka nästan överallt i Korea. Visst kan man oftast få det varmt och fräscht från stånden, speciellt på vintern. Men du kan också hitta Hotteok fryst i stormarknader!

Du kan även hitta snacks utanför Korea, tack vare K-drama och K-pop. 2020 bröt det koreanska pojkbandet BTS internet med sitt “WeVerse”-inlägg om detta mellanmål! Boba Tea är också något som många K-pop artister tycker om, Läs mer om Boba Tea här.

Hotteok (Sweet Korean pancake) - Bild av 현열 마 från Pixabay
Alternativa fyllningar?

Det finns många varianter av denna koreanska söta pannkaka. Nedan är några av de klassiska fyllningarna att prova!

Brunt socker/farinsocker

Brunt socker/farinsocker är den traditionella Hotteok-fyllningen gjord av farinsocker, kanel och valnötter. Detta är den populäraste versionen, och du kan hitta den i alla stånd.

Ost

Fyllningen for ost typen är vanligtvis mozzarellaost. Det är också en av de mer klassiska fyllningarna, och du hittar den i de flesta stånd. Dess oemotståndliga ostdrag lockar många ostälskare.

Yachae/grönsaker

Yachae betyder grönsaker på koreanska. Så, Yachae Hotteok är en grönsaksfylld pannkaka! Den är vanligtvis gjord av hackad gräslök, morötter, lök och stärkelsenudlar. Många gillar det för att det är gott.

Potatis

Som namnet antyder är denna potatishotteok fylld med riven eller malen potatis. Det är också känt som Gamjajeon (potatispannkaka). Vi visar hur du gör Hotteok med farinsockerfyllning i det här receptet. Du kan dock enkelt anpassa den för andra fyllningar om du vill.

Kalorier?

En portion Hotteok innehåller ungefär 180 kalorier. Det är en härlig lätt dessert som inte är för söt! Men självklart kommer det variera på grund av olika fyllningar samt storleken på den.

Hotteok (Sweet korean pancake) - Bild av eunyoung LEE från Pixabay

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen