Heta vitlöks edamame recept - Bild av cottonbro

Heta Vitlöks Edamame Recept – Endast 5 Ingredienser

Denna heta vitlöks edamame recept görs på mindre än tio minuter och är fylld med smak. Den har inga oljor och är super hälsosam. Gör det kryddigt, tillsätt helt enkelt chiliflakes till mixen. Dess heta edamame bönor passar alltid med en kall Boba Tea, Läs mer om Boba Tea här.

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från en av våra annonsörer Hemköp.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Vitlöks Edamame

Redskap

För detta heta vitlöks edamame recept kan det vara bra att veta vilken typ av redskap som behövs.

Ångbåt eller durkslag: Någon av dem fungerar. Undvik bara att edamamebönor kommer i kontakt med vatten. De är känsliga och behöver bara en kort exponering för ånga för att vara redo att ätas.

Liten kastrull/stekpanna: Använd en liten kastrull för att röra om kryddorna. Eftersom vi använder små mängder kan en stor göra det svårt att blanda väl och sojasåsen kan torka upp direkt.

Tips och Tricks

För detta heta vitlöks edamame recept försök att inte överkoka vitlöken; annars blir det bittert och förstör marinaden. Tillagningen tar bara 2-3 minuter så fortsätt rör om och kom inte ifrån kastrullen.

Överkoka inte edamamebönorna eftersom de blir för mjuka och förlorar sin ljusa färg – ånga i 2 minuter, inte mer.

Du kan också välja att använda en teriyakisås, istället för sojasås och vitlök, och lägga till chilipasta för att göra den kryddig.

Det här receptet är redan kryddigt som det är. Du kan lägga till ¼ tesked pepperoncini (chilisås eller chiliflakes) för att göra en extra kryddig edamamesås eller reducera den till ⅛ för att göra den mild.

Vissa människor gillar att lägga till lite vegetabilisk olja eller sesamolja, det smakar fantastiskt, men jag gillar att hålla det här receptet super hälsosamt, eftersom det redan är fyllt med smak. Om du använder olja, använd bara en matsked och tillsätt den medan du fräser edamamesåsen.

Om du är nyfiken på att veta mer om fördelarna med edamame, kolla in vårt inlägg om Vad är Edamamebönor, där du också kan hitta all information som du behöver om Edamamebönor.

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Heta Vitlöks Edamame Recept

Heta Vitlöks Edamame Recept

Recipe by Boba Tea Sverige
4.8 from 4 votes
Course: Förrätt, SnacksCuisine: JapanskDifficulty: Enkel
Portion

4

portioner
Förberedelsetid

5

minutes
Tillagningstid

5

minutes
Kalorier

180

kcal
Totaltid

10

minutes

Denna heta vitlöks edamame recept görs på mindre än tio minuter och är fylld med smak. Den har inga oljor och är super hälsosam.

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 500 g Edamamebönor

 • 4 vitlöksklyftor

 • 4 msk sojasås med låg natriumhalt, eller tamari för glutenfri

 • 2 msk ingefära

 • 4 msk vatten

KÖKSREDSKAP

INSTRUKTIONER

 • Finhacka vitlöksklyftorna och ingefäraknoppen.
 • Ånga. Koka upp ca 4 msk vatten. Lägg en ångkokare eller metalldurkslag ovanpå och tillsätt edamamebönorna. Om edamame benas är frysta, låt stå i 4 minuter. Om de har tinats, vänta 2 minuter.
 • Häll av edamamebönorna.
 • Wokad stek. I en liten kastrull, fräs på låg värme, hackad vitlök och ingefära, sojasås, vatten och pepperoncinoflingor. Fortsätt i 2 minuter och ta bort från värmen.
 • Blanda allt. Tillsätt edamamebönorna i samma kastrull och blanda.
 • Servera i en skål med sesamfrön (valfritt).

Anteckningar

 • Om du inte har ätit edamamebönor tidigare bör du veta att baljorna inte är avsedda att ätas. Krama i baljorna så kommer de ätbara bönorna ut.
 • Du kan sedan suga på baljorna, eftersom de sannolikt är fulla av smak, eftersom de var i kontakt med soja- och vitlöksblandningen.

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen