Jordgubbsmatcha latte recept med jordgubbe i matcha latte.

Strawberry Matcha Latte Recept

Jordgubbsmatcha latte är en utsökt version av matcha latte med jordgubbar. Om du gillar jordgubbar och matcha latte är detta recept något du lär älska! Läs vidare för att se Strawberry Matcha Latte recept!

Jordgubbsmatcha latte – En matcha latte med jordgubbe

En jordgubbsmatcha latte är en utsökt kombination som är vanligt att se på flera trendiga caféer på sommaren – och förstås på sociala medier där drycken från Starbucks är populär.

Men tänk om vi berättade att du kunde göra den här latten hemma året runt? För mindre pengar och färre kalorier – Japp, du läste rätt. Spara dig själv resan till Starbucks och gå till ditt kök för att göra hemmagjord jordgubbsmatcha latte utifrån receptet nedan!

Vad smakar strawberry matcha latte?

Denna krämiga och utsökta matcha latte är gjord av mosade jordgubbar, sötningsmedel, mjölk och matchapulver blandat med varmt vatten. Ett typiskt isrecept för denna trendiga dryck lägger till dessa ingredienser i vackra lager för att göra drycken Instagram-vänlig.

Strawberry matcha latte ska se lika god ut som den faktiskt är. Inkludera helst i detta recept att sätta jordgubbarna och sötningsmedlen på det nedre lagret först. Häll sedan mjölken i mitten och till sist pulvret på toppen senare. Vi rekommenderar att du använder den mjölktyp som passar din smak bäst.

Ingredienser för jordgubbsmatcha latte

Detta strawberry matcha latte recept innehåller dessa ingredienser: jordgubbar, sötningsmedel, matcha och mjölk. Här är måtten på var och en av dessa föremål:

Färska och avskalade jordgubbar: Ju mognare dina jordgubbar, desto sötare & godare dryck.

Sötningsmedel: Honung, agave och lönnsirap fungerar bra men lägger till kalorier i drycken.

Matchapulver: Ceremoniella eller kulinariska kvaliteter är effektiva, även om vi föredrar ceremoniellt för dess kvalitet.

Mjölk: Vi väljer mandelmjölk till vår dryck eftersom det ger smaken det där lilla extra. Recept använder inget socker för din läckra fruktiga latte, vilket innebär att din puré är så kalorifattig som möjligt.

Vissa människor kan även använda torkade jordgubbar eller sylt, även om vi tror att råa jordgubbar är det bästa valet. Dessutom har råa jordgubbar bitar som spricker med söt och läcker smak. Det ger ett bra tuggmotstånd… nästan som boba tea?

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Strawberry Matcha Latte Receptet

Jordgubbsmatcha latte recept

Recipe by Boba Tea Sverige
4.8 from 8 votes
Course: Dryck, LatteCuisine: AsienDifficulty: Enkel
Serveringar

1

glas (240ml)
Kalorier

70

kcal
Tillagningstid

8

minuter
Totaltid

8

minuter

Jordgubbsmatcha latte recept som är enkelt att förbereda och väldigt gott. Detta recept för “Strawberry Matcha Latte” som det heter på engelska är en dryck utan tillsatt socker och med lågkalori som tilltalar många smaker. Det ska inte ta mer än 8 minuter att göra och du behöver endast en handfull enkla verktyg.

Observera att vi använder matchapulver vispat med en bambuvisp, för att ge en utmärkt blandning av tjocklek och smak som bidrar till denna drycks övergripande kvalitet. Testa detta jordgubbsmatcha latte recept om du gillar latte, matcha och jordgubbar!

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 1/2 tsk matcha grönt tepulver

 • 1 kopp färska jordgubbar

 • 1/2 kopp mandelmjölk

 • 1/2 kopp vatten

 • Sötningsmedel är valfritt

Köksredskap

Instruktioner

 • Häll jordgubbarna i en matberedare eller använd en gaffel.
 • Blanda ihop vattnet med det gröna tepulvret (matcha) med din visp.
 • Lägg jordgubbar i botten av dricksglaset.
 • Häll mandelmjölken över en sked för att skapa en lagereffekt. Tillsätt slutligen pulver- och vattenblandningen ovanpå för att göra din Jordgubbsmatcha latte komplett!

Anteckningar

 • Du kan byta ut färska jordgubbar mot frysta eller torkade sorter eller fruktig sylt för att få en lite mer unik smak. Sylt och torkade jordgubbar ger vanligtvis en sötare dryck. Den producerar också en “Strawberry Matcha Latte” med mer restsocker och ett högre kaloriantal.
 • Strawberry matcha latte ska se lika god ut som den faktiskt är. Inkludera helst i detta recept att:

  1. Sätta jordgubbarna och sötningsmedlen på det nedre lagret först.
  2. Häll sedan mjölken i mitten och till sist pulvret på toppen senare.
  3. Vi rekommenderar att du använder den mjölktyp som passar din smak bäst.
 • Du kan också byta ut mandelmjölken mot vilken sort du föredrar. Observera att vissa mjölktyper, som helmjölk, kommer att öka kaloriantalet.
 • Om du vill tillsätta ett sötningsmedel rekommenderar vi att blanda det i purén. Men just i denna Strawberry Matcha Latte-recept brukar vi inte använda sötningsmedel. Testa bådeoch för att hitta din favorit!

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen