Kimchi stekt ris recept - Kimchi freid rice recepie

Kimchi stekt ris (Kimchi Fried Rice) På endast 20 Minuter

Du kan göra detta kimchi stekt ris på under 20 minuter med en panna vilket gör det till den perfekta måltiden för dina hektiska vardagar! Ta en tugga i detta kimchi stekt ris och du kommer omedelbart att smaka stora och djärva umami-smaker.

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från våra annonsörer.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Kimchi stekt ris

Koreanskt kimchi stekt ris eller kimchi bokkeumbap 김치볶음밥 är ett enkelt men läckert sätt att piffa upp din veckoförberedande måltid. Detta kimchi-stekt ris recept använder bara några få enkla ingredienser men ger en djärv och läcker smaksatt maträtt. Umami-smakerna från kimchijosen balanserar vackert med den kryddiga gochujang-såsen och sojan som skapar den där vackra röda antydda färgen. Jag skulle vilja notera att den här rätten inte är så kryddig som den ser ut! Du kan experimentera med kryddnivån genom att lägga till mer gochujang-sås men med förhållandet i det här receptet är det ganska milt. Dessutom kan du anpassa detta koreanska stekt ris recept hur du vill genom att lägga till ytterligare proteiner och grönsaker för att göra det till ditt eget!

Om du älskar koreansk mat är detta kimchi bokkeumbap-recept definitivt ett du bör spara. Du kan vispa ihop det här receptet på under 20 minuter och du behöver bara en panna! För annan koreansk vardagsmat, se till att kolla in våra andra koreanska maträtter!

Köksredskap

Riskokare (valfritt): Jag är team riskokare hela vägen. Det är snabbare, enklare och mer konsekvent när det gäller att producera rätt konsistens för mitt klibbiga ris. Jag har använt min riskokare många år och det är min absoluta favorit köksapparat.
Wokpanna: En djup wokpanna gör det 100 gånger lättare att laga den här rätten. Den värmer allt jämnt samtidigt som det har gott om plats för alla grönsaker och ris så att du enkelt kan blanda runt alla ingredienser.
Träslev: När det kommer till wokade rätter är det bästa och enklaste sättet att göra det med träslev.

Ingredienser

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Sås ingredienser

Kimchi: Kimchi är en koreansk basvara som är gjord av inlagda fermenterade grönsaker, oftast kål. Kimchi är allmänt tillgänglig i de fler och fler livsmedelsbutiker annars kan du alltid besöka en asiatisklivsmedelsbutik nära dig som brukar alltid ha den i deras sortiment.
Sojasås: Använd en lättare smaksatt soja för att inte övermanna rätten med för mycket salt. Jag använde Lee Kum Kee’s Premium Soy Sauce. Du kan hitta denna sojasås hos eller i din lokala asiatiska livsmedelsbutik.
Gochujang: En koreansk sojabönchilipasta som är packad med umamismak. Det är en mycket vanlig ingrediens i koreansk matlagning och används för sin hetta, smak och rika röda färg. Du kan hitta gochujang i röda baljor på din lokala asiatiska livsmedelsbutik.
Sesamolja: Sesamolja är en matolja som kommer från sesamfrön. Den har en rik sesamsmak. Du kan hitta sesamolja online eller på din lokala asiatiska livsmedelsbutik.

Kimchi stekt ris ingredienser

Jasminris: Eller vilken typ av ris som helst kommer att fungera bra för denna maträtt. Smakerna är djärva så riset kommer att spela en roll i baksätet till denna maträtt. Se till att använda dagsgamalt ris för bästa resultat.
Gul lök och vitlök: De är aromaterna för rätten. Se till att fräsa dem tillräckligt länge för att löken ska karamelliseras och vitlöken blir lätt brun för en djup rik smak.
Salladslök: Du delar det vita från det gröna för salladslökskivorna. Den vita delen av salladslöken behöver längre koktid för att smakerna ska utvecklas.
Frysta grönsaker: När jag äter stekt ris gillar jag att se lite färg och grönsaker. Jag valde en påse frysta morötter, majs, ärtor för att göra mitt liv enkelt och samtidigt lägga till nödvändiga näringsämnen till denna maträtt.
Rostade sesamfrön: Används för garnering. Se till att köpa förrostade sesamfrön eller om de är orostade, rosta dem på en het panna i 30 sekunder.
Nori (rostat torkat sjögräs): En valfri garnering.
Stekt ägg: En valfri garnering.

Ersättningar och Tillägg

Detta koreanska stekt ris är ditt kimchi stekt ris. Det betyder att du kan lägga till eller ta bort alla grönsaker och proteiner som du vill! Se några av mina rekommendationer nedan.

Grönsaker: Du kan också lägga till dina favoritgrönsaker som snapsärtor, bok choy, broccoli, etc för en mer välbalanserad måltid.
Protein: Du kan lägga till ditt val av protein också som fläsk, kyckling, nötkött, spam, räkor, etc. Koka helt enkelt proteinet i förväg och släng i det när du lagar dina grönsaker. För ett veganskt kimchi stekt ris alternativ kan du använda dig av tofu samt skippa ägget!

Hur man gör detta recept

Detta enkla kimchi stekt ris recept kräver bara några enkla steg som du behöver göra på under 20 minuter!

Blanda såsen: Blanda i en liten skål för att kombinera kimchijos, soja, gochujang och sesamolja.
Fräs löken och vitlöken: Värm 3 matskedar vegetabilisk olja på medelhög värme i en wok eller en stor stekpanna. Tillsätt löken och stek tills den är genomskinlig och lätt brynt ca 3-4 minuter. Tillsätt sedan vitlöken och vitlöken från salladslöken, stek tills den är lätt brynt och doftande ca 30 sekunder-1 minut.
Tillsätt grönsakerna: Lägg kimchi och frysta grönsaker i pannan och blanda ihop ca 1 minut
Tillsätt riset och såsen: Häll riset i pannan och blanda ihop. Häll sedan i såsen och rör tills riset är jämnt täckt. Stäng av värmen och släng i de skivade gröna delarna av salladslöken.
Servera: Garnera med mer salladslök, rostade sesamfrön, strimlad nori och ett stekt ägg. Njut!

Tips för den bästa kimchi stekt ris

Använd dagsgamla vitt ris: Att använda dagsgamalt vitt ris är viktigt eftersom kylskåpet torkar ut riset något vilket gör det lättare att slänga med grönsakerna och såsen dagen för. Om du använder nykokt ris kan kimchiriset vara lite mosigt och ge en klumpig röra om riset är för blött.
Kom ihåg att separera de vita och gröna delarna av salladslöken: Den vita delen av salladslöken tar lite längre tid att tillaga än den gröna. Därför valde jag att koka de vita delarna tidigare så att den hinner släppa mer av sin smak.
För kimchisåsen, krama ur kimchisåsen ur kålen: Om din kimchiburk inte har en riklig mängd sås att hälla ut, ta bara lite kimchi och krama ur såsen ur kålen. Detta kommer att vara rörigt och lite illaluktande men 100% värt det.
Stekt ägg är valfritt: Du behöver inte äta detta med ett stekt ägg om du inte gillar ägg. Istället kan du göra äggröra och slänga i det med riset om du vill.

Förvaringsinstruktioner

Du kan förvara detta koreanska kimchi-ris i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar.

Du kan alternativt frysa in kimchiriset i en fryssäker behållare i frysen i upp till 3 månader. För att värma på nytt tina helt enkelt det koreanska stekta riset i kylskåpet över natten innan det ställs i mikrovågsugn eller steker den igen.

Vanliga ställda Frågor

Vad är Gochujang?

Gochujang är en röd fermenterad sojaböna och chilipasta. Det kompletterar smakerna i kimchi. Du kan hitta gochujang i ett rött rektangulärt plastbehållare i koreanska eller asiatiska livsmedelbutiker.

Vad är Kimchi?

Kimchi är en koreansk basvara som är gjord av inlagda fermenterade grönsaker, oftast kål. Kimchi är nu mycket populärt och är allmänt tillgängligt i de flesta livsmedelsbutiker i kylarna.

Hur smakar kimchi stekt ris?

Kimchi men med ytterligare djärva kryddiga smaker. Såsen till kimchi stekt ris är gjord med kimchi vätskan tillsammans med kryddig gochujang eller sojabönchilipasta. Den slängs också i färska aromater som vitlök, gul lök och salladslök för en välbalanserad, smaklig och umami-smakexplosion.

Hur serverar du Kimchi Fried Rice?

Du kan servera kimchi stekt ris till koreanska sidorätter, ett stekt ägg med krispiga nori och rostade sesamfrön. Du kan också äta den vid sidan av med lite koreansk bbq.

Kimchi Stekt Ris (Kimchi Fried Rice) Recept

Kimchi Stekt Ris (Kimchi Fried Rice)

Recipe by Boba Tea Sverige
0.0 from 0 votes
Course: HuvudrättCuisine: KoreaDifficulty: Medel
Serveringar

4

person
Förberedelsetid

10

minutes
Tillagningstid

10

minutes
Kalorier

960

kcal
Totaltid

20

minutes

Du kan göra detta kimchi stekt ris på under 20 minuter med en wokpanna vilket gör det till den perfekta måltiden för dina hektiska vardagar! Ta en tugga i detta kimchi stekt ris och du kommer omedelbart att smaka stora och djärva umami-smaker.

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

Köksredskap

Instruktioner

 • Koka riset
 • Tvätta och koka riset. Gärna kvällen innan, tvätta riset noggrant tills vattnet blir klart. I din riskokare, tillsätt riset och vattnet och koka tills det mjuknat. Lägg i en lufttät behållare i kylen över natten.
 • Sås
 • Blanda i en liten skål för att kombinera kimchijos/vätskan, sojasås, gochujang och sesamolja.
 • Tillaga kimchi stekt ris
 • Fräs löken och vitlöken. Värm 3 matskedar vegetabilisk olja på medelhög värme i en wok eller en stor stekpanna. Tillsätt löken och stek tills den är genomskinlig och lätt brynt ca 3-4 minuter. Tillsätt sedan vitlöken och vitlöken från salladslöken, koka tills den är lätt brynt och doftande ca 30 sekunder-1 minut.
 • Tillsätt grönsakerna. Tillsätt kimchi och frysta grönsaker i pannan och blanda ihop. ca 1 minut.
 • Tillsätt riset och såsen. Tillsätt riset i pannan och blanda ihop. Häll sedan i såsen och rör tills riset är jämnt täckt. Stäng av värmen och släng i de skivade gröna delarna av salladslöken.
 • Servera. Garnera med mer salladslök, rostade sesamfrön, strimlat tång och ett stekt ägg. Njut!

Anteckningar

 • Använd dagsgammalt vitt ris.
 • Kom ihåg att separera de vita och gröna delarna av salladslöken.
 • För kimchisåsen, krama ur kimchisåsen ur kålen.
 • Stekt ägg är valfritt.

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen