fluffiga japanska pannkakor recept

Fluffiga japanska pannkakor recept

Fluffiga japanska pannkakor är en fluffig version av traditionella pannkakor som vi är vana med här i Sverige. Dessa fluffiga pannkakor får dig att sväva bland molnen när du tar den första tuggan. Ett moln fylld med söta smaker och en fantastisk konsistens. Om du aldrig har testat japanska pannkakor innan måste du göra det snarast! Följ detta goda fluffiga japanska pannkakor recept!

Vill du veta mer om denna dessert kan du läs mera om Fluffiga Japanska pannkakor, som att sväva bland moln och 5 tips för att göra goda fluffiga japanska pannkakor. Du kan även läsa mer om Boba Tea här.

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Japanska Pannkakor Recept

Japanska Pannkakor Recept

Recipe by Boba Tea Sverige
4.4 from 5 votes
Course: Frukost, BrunchCuisine: JapanskDifficulty: Enkelt
Serveringar

6

pannkakor
Förberedelse

10

minutes
Tillagningstid

1

hour 

30

minutes
Totaltid

1

hour 

40

minutes

Laga dessa höga & fluffiga japanska pannkakor och se hur de studsar och skakar när du äter dem. Något lite annorlunda från Japan till din nästa brunch eller helgfrukost! Otroligt gott och roligt!

OBS: Ca 12 min tillagning per japansk pannkaka!

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 150 g självjäsande mjöl

 • 1/2 tsk bakpulver

 • 2 msk gyllene strösocker

 • 2 st ägg

 • 1 msk raps-, solros- eller vindruvsolja

 • 180 ml mjölk

 • 1 skvätt vaniljextrakt (efter egen smak)

 • Oljesprej för matlagning eller en mild smaksatt matolja (vad du väljer att använda i smeten)

 • Tillbehör: lönnsirap, glass, knaperstekt bacon, bär och annat gott som du gillar

Köksredskap

Instruktioner

 • Sikta mjöl och bakpulver i en skål och tillsätt sockret. Gör en brunn i mitten och tillsätt ägg och olja. Rör ner dem i mjölet och tillsätt sedan mjölken gradvis och använd en visp för att vispa vätskan i. Du kan också lägga lotten i en mixer och mixa den. Rör ner vaniljen. Denna smet används bäst snabbt.
 • Sätt en non-stick panna på låg värme och lägg en eller två non-stick crumpet-ringar (ca 3,5 cm höga) i pannan. Spraya (eller pensla) pannan lätt med olja och insidan av ringarna också. Fyll dem inte mer än ¾ fulla med smet, täck sedan pannan med ett lock och koka pannkakorna i cirka 10 minuter på mycket låg värme. Vid det här laget ska toppen av pannkakan vara täckt av små bubblor och se torr ut runt kanterna.
 • Vänd mycket försiktigt på pannkakorna. Det kan du göra genom att lyfta upp varje pannkaka i sin ring på locket och sedan vända pannan över dem innan du vänder tillbaka det hela och tar av locket. Koka ytterligare 1-2 minuter. Håll värmen medan du använder upp resten av smeten. Stapla och servera med dina favoritpålägg!

Anteckningar

 • Tillsätt tillbehör som du gillar! Vi älskar lönnsirap, glass, matcha, bär, choklad, frukt och grädde!

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen