Dalngona Candy - Bild av sq lim från Unsplash

Dalgona Candy Recept (Koreansk Dalgonagodis Recept) – Endast 2 Ingredienser

Dalgona Candy recept är i teorin väldigt enkelt att utföra. Du behöver bara 2 ingredienser: socker och bakpulver. Du karamelliserar sockret först.

Tillsätt sedan bikarbonat så skummar din kola fint! Låt detta stelna på ett bakplåtspapper (ev med en form instämplad i).

Det låter inte så svårt, men att förbereda godiset kan orsaka viss frustration. Socker/kola kan brännas snabbt.

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från en av våra annonsörer.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Dalgona Candy

Bra att veta

Det här receptet fungerar INTE med bakpulver endast bikarbonat. Men du kan använda alla sorters socker. Vi använder strösocker.

Att göra dalgonagodis är lite som att göra pannkakor: den första misslyckas nästan alltid. Det finns förmodligen en mycket exakt vetenskap bakom smälttemperaturen och reaktionen mellan bakpulver och kola.

Men i verkligheten måste du verkligen få en “känsla” för detta.

Är du intresserad i att veta mer kan du kolla in våra texter om Vad är Dalgona? och Vad är Dalgona-kaffe?

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Tips för att gör Dalgona Candy
 • Förbered alla dina förnödenheter och ingredienser innan du gör receptet.

 • Vi rekommenderar att du använder en sked av stål och en ätpinne av trä. Alternativt kan du också använda en liten panna med träslev.

 • Använd medelhög till låg värme för detta dalgonagodisrecept för när sockret smälter bränns det också väldigt snabbt. Att använda en slev gör det enkelt att hålla sockret längre bort eller närmare spisen.

 • LÅT INTE sockret brinna.

 • Ha tålamod med karamelliseringen, men arbeta snabbt när du tillsätter bakpulver!

 • Låt blandningen svalna i 15-20 sekunder innan du pressar en form. Annars kommer din form att fastna.

 • Använd en “stämplingsmetod” för att försiktigt trycka in dalgonagodiset några gånger (inte för djupt på en gång), annars kan din fräs fastna.

 • Tryck inte in din form för sent i dalgonagodiset, eftersom den kommer att stelna snabbt.

 • Låt dalgonagodiset/honungskakan svalna helt innan du tar bort det från bakplåtspappret.

Dalgona Candy Recept

Dalgona Candy Recept

Recipe by Boba Tea Sverige
4.8 from 5 votes
Course: Dessert, SnacksCuisine: KoreanskDifficulty: Enkel
Portion

1

portion
Förberedelsetid

1

minute
Tillagningstid

1

minute
Kalorier

250

kcal
Totaltid

2

minutes

Dalgona Candy recept är i teorin väldigt enkelt att utföra. Du behöver bara 2 ingredienser: socker och bakpulver. Du karamelliserar sockret först. Tillsätt sedan bikarbonat så skummar din kola fint! Låt detta stelna på ett bakplåtspapper (ev med en form instämplad i). Det låter inte så svårt, men att förbereda godiset kan orsaka viss frustration. Socker/kola kan brännas snabbt.

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

 • 2 msk socker (Andra typer fungerar också)

 • 1 krm bakpulver

Köksredskap

Instruktioner

 • Förbered inställningen. Lägg ut bakplåtspapper eller silikonbakmatta, på en plan yta. Ha sockret och bakpulver redo att användas.
 • Förvärm din panna eller slev. Använd medelhög till låg värme under hela processen. När sockret smält bränns det lätt.
 • Tillsätt 2 matskedar socker i pannan eller slev och börja röra med trä ätpinnen, eller skeden.
 • Sockret börjar smälta. Fortsätt röra och håll koll på färgen. Se till att det inte bränns. Om du använder en slev är det lättare att flytta bort sockret eller närmare spisen.
 • När sockret är helt flytande och fått en gyllenbrun färg, ta bort från värmen. Nu är det dags att gå snabbt.
 • Tillsätt en nypa bakpulver och rör om mycket väl tills blandningen är skum, blandad väl och har en jämn, ljus karamellfärg. Obs: detta tar bara några sekunder!
 • Häll ut blandningen på bakplåtspapper eller silikonbakmatta.
 • Låt svalna i 15-20 sekunder. Det är för klibbigt när det är för varmt. Valfritt: du kan platta till godiset med botten av en skål, eller en speciell hotteokpress.
 • Om du gör det, tryck några gånger lätt, innan du trycker hårdare – annars fastnar det. Vi hoppade personligen över detta steg eftersom kakan redan var ganska platt.
 • Därefter (gå snabbt om du gjorde steg 9), tryck på formen i godiset med en kakformare. Vi personligen gillade “stämplingsmetoden”. Tryck försiktigt ner kakformen i godiset ett par gånger, annars kan kakformen fastna.
 • Låt dalgonagodiset svalna helt innan du tar bort det från bakplåtspappret/silikonbakmattan. Upprepa receptet för hur mycket godis du vill!

Anteckningar

 • Detta recept fungerar inte med bakpulver.
 • Du kan använda vilken typ av socker som helst. Vi använde enkelt, vitt strösocker.
 • Vi känner att att göra dalgonagodis är som att baka pannkakor: de första kommer att misslyckas. Det finns förmodligen en mycket exakt vetenskap med temperaturer och kemisk reaktion, men i verkligheten kräver det här receptet att “få den känslan”.

Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen