Varm eller Kall Bubble Tea, Vad är skillnaden?

Varm Bubble Tea eller Kall Bubble Tea? Vill du prova din första Bubble Tea eller undrar du vad du ska välja? Sanningen är att det finns två typer av människor i den här världen – de som gillar sin Boba Tea kallt och de som gillar det varmt. Men är du förvirrad över vilken som smakar bättre? Är det din första boba tea? Rädd för hård eller mjuk boba. Låt oss lösa all förvirring!

Vad är Bubble Tea?

Bubble tea är en taiwanesisk tebaserad dryck som blev populär på 1980-talet. Den består vanligtvis av te, mjölk och sega tapiokabollar (även känd som boba). Bubbelte kan göras med olika sorters teer inklusive grönt te, svart te, oolongte och vitt te. Den kan också göras utan mjölk eller med mejerifria mjölkalternativ som sojamjölk eller pulvermjölk.

Det finns många bubbelte-smaker inklusive Classic Milk Tea, Taro Bubble Tea, Citron Green Tea, Peach Green Tea, Honeydew Milk Tea, Thai Tea Milk Tea och Strawberry Milk Tea. Bubble tea kan serveras kallt eller varmt.

Bubble tea görs vanligtvis med en tebas, mjölk eller mjölkfri alternativ mjölk och tapiokabollar (boba). Det populäraste alternativet är: Mandelmjölk. Tapiokabollarna är gjorda av tapiokastärkelse och tillsätt farinsockersirap om det behövs. För att göra bollarna sega måste de kokas i sirap innan de läggs till bubbelteet.

Classic Milk Tea görs med svart te eller grönt te eller jasminte och mjölk eller creamer. Taro Bubble Tea görs med taropulver eller tarosirap och mjölk eller gräddkanna. Pearl Milk Tea görs med svart te och mjölk eller gräddkanna med tapiokapärlor tillsatta. ThaiTea Milk Tea görs genom att blötlägga ThaiTea-bladen i vatten över natten och sedan tillsätta mjölk eller gräddkanna till det nästa dag tillsammans med tapiokapärlor om så önskas.

Kall Bubble Tea eller Varm Bubble Tea?

Det görs vanligtvis med te, mjölk och tapiokapärlor men det finns många olika varianter av det. En av de vanligaste frågorna folk har om bubbel tea är om det ska drickas varmt eller kallt. Den serveras vanligtvis kall med mycket is vilket passar väldigt bra i varmt väder.

Det finns inget rätt svar på denna fråga eftersom det beror på personliga preferenser. Vissa människor gillar att dricka bubble tea varmt eftersom de tycker att det tar fram teets smaker mer. Andra gillar att dricka det kallt eftersom de tycker att det är uppfriskande. I slutändan är det upp till individen att bestämma om de vill dricka sin varmt eller kallt.

Hur dricker du varm Boba?

Det finns några skolor när det gäller att dricka varm boba. Vissa tycker att du ska dricka det direkt efter att det har serverats, medan andra tycker att du ska låta det svalna lite som varmt te så att du kan njuta av smaken mer. Men det finns en sak som alla kan vara överens om – och det är det faktum att het boba avnjuts bäst med vänner!

Om du letar efter ett roligt och unikt sätt att njuta av ditt boba-te, rekommenderar vi att du provar det med vänner. Det finns några olika sätt att göra detta på men vår favorit är “boba bool”-metoden. För att göra detta, samla helt enkelt en grupp vänner och låt varje person beställa sitt eget bobate. När alla har fått sin drink, hitta en plats att sitta ner och njuta av dina bobateer tillsammans.

Vi vet att inte alla kan njuta av sitt boba-te med vänner, så vi rekommenderar också att du testar “boba bool”-metoden själv. Denna metod är perfekt för dig som vill njuta av sitt bobate i lugn och ro. För att göra detta, beställ helt enkelt din boba från boba caféer och hitta en bekväm plats att sitta ner och njuta av den. Vi garanterar att du kommer att älska upplevelsen!

Är Boba en kall dryck?

Så vilken smakar bättre – kall eller varm boba?

Många tror att kall boba är det bästa sättet att njuta av denna läckra dryck eftersom den hjälper till att ta fram smaken av teet och sötman i tapiokabollarna. Kall boba är också mer uppfriskande och törstsläckande en varm dag.

Vissa föredrar dock varm boba eftersom de tror att den ger en mer rundad smakupplevelse. Hot boba sägs också vara mer tröstande på en kallare dag.

I slutändan handlar det om personliga preferenser. Vissa människor föredrar kall boba eftersom de tycker att den är mer uppfriskande, medan andra föredrar varm boba eftersom de tycker att den är mer smakrik. Om du är osäker på vilken du ska välja kan du alltid prova båda och se vilken du gillar bäst!

Är Varm Bubble Tea bättre än kallt?

Bubble tea kan serveras varmt eller kallt, och många föredrar det ena eller det andra. Det finns inget rätt eller fel svar, och det är helt en fråga om personlig preferens. Vissa människor tycker att varmt bubbelte har en mer intensiv smak, medan andra föredrar den uppfriskande smaken av kallt bubbelte. Om du är osäker på vad du ska välja kan du alltid be om ett prov innan du beställer.

För- och nackdelar med Kall Bubble Tea

Fördelar:

 • Det kan vara uppfriskande en varm dag.
 • Den har en unik smak.
 • Det kan vara mättande.
 • Du kan anpassa den efter din egen smak.
 • Det är en rolig drink att göra.

Nackdelar:

 • Bubblorna kan få dig att känna dig uppblåst.
 • Det är svårt att hitta en tebutik av god kvalitet.
 • Tebladen kan bli igensatta i halmen.
 • Du behöver använda mycket is, vilket kan vattna ner smaken.
 • Om du inte skakar den ordentligt kommer bubblorna att lägga sig i botten av koppen.

För- och nackdelar med Varm Bubble Tea

Fördelar:

 • Teet är varmt och fräscht.
 • Dricken är väldigt mättande.
 • Det finns många smakalternativ att välja mellan.
 • Du kan lägga till tapiokapärlor eller andra pålägg till teet.
 • Teet kan göras med olika typer av mjölk eller ingen mjölk alls.

Nackdelar:

 • Vissa människor gillar inte smaken av bubbelte.
 • Drycken kan innehålla mycket kalorier och socker.
 • Drycken kan vara svår att hitta utanför Asien.
 • Att göra bubbelte hemma kan vara svårt och tidskrävande.
 • Vissa människor är allergiska mot tapioka.

Sammanfattning

Sammantaget föredras det varm Bubble Tea framför kallt Bubble Tea. Det varma teet hade en mer intensiv smak och bubblorna var mer uttalade. Det kalla teet visade sig vara urvattnat och mindre smakfullt. Det kalla teet hade dock en mer uppfriskande smak.

Om du vill testa att göra din egna Bubble Tea kan du testa vårt Bubble Tea recept. Om du vill veta mer kan du läsa mer om Boba Tea här.


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen