samyang ramen & samyang nudlar

Vad är Samyang Ramen & Samyang Nudlar?

Om du är som jag älskar du en god skål med ramen. Jag pratar om den riktiga varan: rejäl buljong, tuggiga nudlar och mycket god protein. Och även om det finns många bra ramenställen där ute, är min absoluta favorit Samyang Ramen — ja, snabbnudlarna. Varför? Fortsätt läsa för att ta reda på det!

Vad är Samyang Ramen?

Samyang Ramen är snabbnudlar från det sydkoreanska livsmedelsföretaget “Samyang Foods” som har tagit världen med storm. De goda snabbnudlarna blev trendig på sociala medier med utmaningen “Korean Fire Noodle Challenge“, vilket innebär att du ska äta de allra hetaste Samyang-nudlarna utan att dricka vatten eller mjölk. Det är en utmaning som leder till svett och tårar — samt ett långt toabesök dagen efter om du inte är van vid stark mat…

Som tur är finns det flera olika sorter av Samyang Ramen och det betyder att du inte behöver äta den allra hetaste varianten. Det första du kommer att lägga märke till på Samyang Ramen är nudlarna. De är tjocka och tuggiga med god konsistens, vilket är precis så som jag gillar dem. Men det som verkligen skiljer dem åt är det faktum att de är gjorda av 100 % vetemjöl. Det stämmer, inget ris eller tapioka här! Detta ger nudlarna en unik smak och konsistens som andra ramens inte kan matcha.

Och så är det buljongen. Samyang Ramen använder endast de bästa nöt- och kycklingbenen för att skapa en rik, smakrik buljong som värmer dig även under de kallaste dagarna. Dessutom är den fylld med massor av protein som gör att du känner dig mätt och belåten.

Men det bästa med Samyang Ramen måste vara priset. En enda portion kostar mindre än 25kr i flera asiatiska livsmedelsbutiker, vilket innebär att du kan njuta av en läcker skål med ramen utan att spränga plånboken. Så nästa gång du är på humör för en rejäl skål med ramen, se till att ge Samyang Ramen ett försök! Du kommer inte att bli besviken

Samyang nudlar: godaste snabbnudlar?

Samyang Ramen är min favoritsort för ramen av flera anledningar: nudlarna är tjocka och tuggiga, gjorda av 100 % vetemjöl; buljongen är rik och smakrik; och den är prisvärd och kostar mindre än 10kr per portion. Precis som Yakult är snabbnudlar en stor del av mångas barndom eller studentliv. Så om du är på humör för en läcker skål med ramen, se till att ge Samyang Ramen ett försök! Du kommer inte att ångra dig.

Läs mer om Boba Tea här.


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen