5 Populära Boba Tea Smaker!

I detta inlägg presenteras 5 populära boba tea smaker som du måste testa i sommar! Dessa goda boba tea smaker är så tillfredställande och svalkande en varm sommardag. Bjud med nära och kära på en boba tea fika för att njuta av vädret, sällskapet och en ny boba tea smak!

5 Populära boba tea smaker som du måste testa!

1. Black Milk Boba Tea

Den traditionella och klassiska svarta mjölkbubbelte-smaken är originalreceptet som först gjordes i Taiwan, och som senare utvecklades till många olika versioner och ett antal olika smaker av drycken. Denna dryck kan också kallas Hong Kong te, främst på grund av dess stora popularitet i den specifika regionen.

Det klassiska mjölkbubbelteet består av svart te, samt några andra ingredienser som mjölkpulver eller kondenserad mjölk, socker (vanligtvis brunt) och viktigast av allt tapiokapärlor.

Det svarta mjölkteet är överlägset ett av de enklaste teerna att göra, och ändå är det roten till vartannat bubbelte där ute. Den är också den mest populära och kan göras även hemma hos dig på nolltid. Allt som receptet kräver är bara några svarta tepåsar eller svarta teblad, vanlig mjölk och lite kondenserad mjölk för att söta, samt tapiokapärlor som används för en topping, vilket också kommer att ge teet dess unika utseende.

Recept för boba tea finns här!

Black Milk Boba Tea / boba tea smaker
Black Milk Boba Tea

2. Taro Boba Tea

En annan av de mest populära bubble te-smakerna är taro bubble tea. Taro bubbelteet är tillverkat av tarorotspulver, som har den mest utsökta, söta smaken. Tarorotpulvret ger drycken en underbar lila färg, och smaken av detta te kan starkt liknas vid smaken av rik grädde, vanilj eller en nötaktig smak.

Det resulterande bubbelteet har en smak som inte bara liknar dessa livsmedel, utan många människor har till och med jämfört det med smaken av kakor och grädde. Den fantastiska smaken av just detta bubbelte gör det till en av de mest populära bubbelte-smakerna.

Taro Boba Tea / boba tea smaker
Boba Tea med smak av taro

3. Jordgubbe Boba Tea

Jordgubb bubble tea är en så enkel smak, men samtidigt så läcker att dricka, vilket utgör den till en av de mest populära bubbelte-smakerna. Den serveras oftast med ett rosa te som innehåller jordgubbspuré eller jordgubbspulver i receptet tillsammans med det vanliga mjölk- och svarta teet.

Boba tea med jordgubbssmak serveras oftast med färska jordgubbar eller till och med grädde, och tapiokapärlorna som används som bubblor till drinken är oftast svarta. Detta beror på att det är just den färgen som ser väldigt aptitligt och coolt ut i botten av denna rosa jordgubbsdryck.

Jordgubbsbubbelte serveras oftast kallt, vilket gör det till en fantastisk och mycket uppfriskande dryck för varmare dagar, och särskilt varma somrar. Vissa människor väljer att lägga till isbitar i teet för att göra det ännu svalare.

Recept för boba tea med jordgubbssmak finns här!

Jordgubb Boba Tea / boba tea smaker
Boba tea med jordgubbssmak

4. Matcha Boba Tea

Matcha – i grunden en mer potent typ av grönt te – är en av de nyttigaste av de populära bubbelte-smakerna. Den innehåller massor av viktiga näringsämnen, antioxidanter och mineraler genom vilka den kan erbjuda ett antal exceptionella hälsofördelar.

Matcha kan hjälpa till att sänka högt blodtryck, stärka ditt immunförsvar och till och med reglera dina blodsockernivåer, vilket därför förhindrar risken för att typ 2-diabetes utvecklas. Det är också exceptionellt för att hjälpa kontrollen över detta hälsotillstånd till viss del. Det har till och med kopplats till att förebygga allvarliga sjukdomar som cancer, och visar sig vara en av de bästa sakerna för att förbättra fettförbränningen.

Matcha påskyndar inte bara din ämnesomsättning och låter dig bränna fler kalorier även när du inte gör någonting, utan den oxiderar också fett och bekämpar det envisa inre fettet som är så svårt att få bort.

Alla dessa fördelar gör matcha bubbelte till en mycket populär och eftertraktad dryck, villig att testas både för hälsa och immunitet.

Matcha bubble tea består av Matcha-pulver, mjölk och tapiokapärlor, men ibland ersätts den vanliga kondenserade mjölken med mandel- eller havremjölk för att göra detta te ännu hälsosammare.

Recept för boba tea med matcha-smak finns här!

Matcha Boba Tea / boba tea smaker
Matcha Boba Tea

5. Honungsmelon Boba Tea

En av de Boba tea smaker som är omåttligt populärt för sin läckra smak är honungsmelon bubble tea. Denna speciella typ av bubbelte kan göras av honungspulver eller den faktiska färska honungsmelonen. Det kombineras oftast inte bara med vanlig mjölk och kondenserad mjölk, utan också med grädde, vilket bara bidrar till rikedomen hos denna dryck.

Honungsmelon Boba Tea är ett av världens favoritbubbelteer, och det har en ganska måttlig sötma. Det är känt för att vara extremt uppfriskande. Detta gör det idealiskt för varma sommardagar, speciellt när du lägger till några isbitar i teet för att göra det kallare. Precis som matcha bubbelteet kommer honungsdaggbubbelteet också i en grön färg. Denna smak erbjuds av ett fåtal boba-shops, men är ett måste att testa för dig som älskar honungsmelon!

Honungsmelon Boba Tea / boba tea smaker
Honungsmelon Boba Tea med Popping Pearls

Läs mer om Bubble Tea och hitta enkla recept!

Hoppas dessa 5 boba tea smaker gör din sommar bättre och att du finner en ny favoritsmak! Boba tea är den ultimata sommardrycken för alla tillfällen och det innebär att det kan hjälpa att vara påläst innan du kliver in i boba-shoppen. Läs mer om boba tea här eller hitta direkt fler boba tea smaker här!


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen